“Uzaklara gitmek, denizler, sınırlar, ülkeler, inançlar aşmak fırsatı çıktığı zaman hiç duraksama.” -Amin Maalouf- 

Küçük, mavi gezegenimiz olan Dünya üzerinde milyonlarca farklı yaşam tarzı, farklı kültürler, farklı medeniyetler bulunuyor. Hepimiz biliyoruz ki, birçoğu tarihin akışını değiştiren gezginler tarafından dünya keşiflere açık hale getirilmiş. Bugün dünyanın en uzak mesafelerine bile bizden öncekilerin oluşturduğu birikimler sayesinde zorlanmadan ulaşabiliyoruz. Farklı medeniyetler, farklı kültürler keşfetmek el değmeyen doğa ile kucaklaşmak bütün gezginlerin hayali elbette. Ancak dünya üzerinde o kadar çok görülmesi, gezilmesi ve keşfedilmesi gereken yer var ki hepsine birden ulaşmak pek de mümkün görünmüyor. Elbette fırsatını bulduğunuz da olabildiğince çok gezmenizi ve keşfetmenizi can-ı gönülden istiyoruz. Fakat NeredenNereye.com ailesi olarak gene de yeterli imkana sahip olmayan gezginler için Hayatınızda bir kere olsun görmeniz gereken 5 yeri listeleyerek işinizi kolaylaştırmak istedik. 

Kerala – Hindistan 

Aslında söz konusu ülke Hindistan olduğunda gezilecek yerleri bir nokta ile sınırlı tutmak yeterli değil, farkındayız. Hindistan başlı başına dünyanın en egzotik noktalarından biri. Bir ülkenin kültürü ancak bu kadar renkli olabilir sanıyoruz. Binlerce yıllık tapınaklar, kendine özgü baharatlar ile süslenmiş yemekler, doğanın insana armağan ettiği bakir topraklar, geri kalan dünyadan büyük farklarla ayrılan inanışlar ve çok daha fazlası Hindistan’ı harika bir keşif bölgesi haline getiriyor. Kerala Bölgesi ise ülke içerisinde eğitim oranı en yüksek olan yer. Dünya üzerinde sadece burada yapılan “backwater” turu her yıl dünya genelinden ziyaretçilerin bölgeye akın etmesine neden oluyor. Kerala ülkenin geneli düşünüldüğünde görece sakin ve huzurlu yapısı ile turistlerin en çok tercih ettiği noktaların başında geliyor. 

Dalmaçya Adaları

Dünyada birçok saklı cennet olmasına karşında aslında bunların pek azından haberdar oluyoruz. Öyle ki, Hırvatistan ve sahip olduğu doğal güzellikler pek az insan tarafından biliniyordu. Ancak özellikle Game of Thrones dizisinin yayınlanması ile birlikte işler değişti. Dizinin birden çok sahnesinin geçtiği Hırvatistan toprakları bir anda dünyanın en ilgi çekici yerleri listelerine girmeye başladı. Bunun ardından her geçen gün ziyaretçi sayısını arttıran Hırvatistan saklı kalmış doğal cennetlerini oldukça cömert şekilde dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerine sunuyor. Dalmaçya Adaları ise Game of Thrones dizisi ile birlikte oldukça popüler olan noktalardan bir tanesi. Hırvatistan’ın incisi diyebileceğimiz bu bölge kendine özgü doğası, berrak denizi ve enfes lezzetleri ile bir gezginin mutlaka görmesi gereken yerlerden bir tanesi. 

Alaska 

Soğuk hava ile aranız nasıl? Eğer uzun süre hafızanızdan çıkmayacak bir keşif gezisine çıkmak istiyorsanız soğuk havayı sevmeye başlasanız iyi olur. Bir masaldan fırlamışcasına soğuk, buzlarla kaplı topraklar üzerine kurulmuş olan Alaska son derece ilginç bir gezi noktası. Özellikle dünyanın dört bir yanından farklı bir seyahat deneyimi yaşamak isteyenler ve zorlu yaşam koşullarını denemeyi arzulayan ziyaretçiler tarafından gezi rotası olarak belirlenen Alaska mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Buzullar ile dolu mavi bir cennet görünümü çizen Alaska dünyanın en sakin ve huzurlu toprakları arasında yer alıyor. Alaska yolculuğunuz sırasında bölgenin sembolü haline gelmiş olan Denali ve Wrangell St. Elias milli parklarını ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Özellikle üniversite yıllarını değerlendirip bir yandan gezmek öteki yandan da çalışıp biraz para biriktirmek isteyenler için Alaska harika iş imkanları da sunuyor. 

Avustralya

Bu küçük kıta kendine özgü sıcak iklimi ile dünyanın en ilgi çekici topraklarına ev sahipliği yapıyor. Kangru gibi birçok egzotik canlının anavatanı olan topraklar aynı zamanda bir mozaik gibi birbirine karışmış farklı kültürlere de ev sahipliği yapıyor. Doğa ve vahşi yaşam ile buluşmanın en kolay şekilde gerçekleştirilebileceği bu topraklar yıl içerisinde dünyanın farklı köşelerinden yüzbinlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Yolunuz Avustralya kıtasına düştüğünde bir gezgin olarak mutlaka denemeniz gereken etkinlik ise kesinlikle dalış yapmak olmalı. Okyanus kıyısında gerçekleştireceğiniz dalışlarınız sırasında su altı dünyasının en nadir canlıları ile göz göze gelmeniz an meselesi. Zengin resifleri sayesinde birçok farklı türe ev sahipliği yapan kıta dalış tutkunlarının vazgeçilmez alanlarından biri. 

Machu Picchu

Yeniden düzenlenen Dünyanın Yedi Harikası Listesinde kendine yer bulan Machu Picchu gerçekten muazzam bir yapıya ev sahipliği yapıyor. Zorlu doğa koşullarını aşarak ulaşmanız gereken bu antik kent muhteşem şekilde korunmuş yapısı ile İnka medeniyetinin yaşam detaylarını gözlerinizin önüne seriyor. Sıradışı ayinler, egzotik topraklar, farklı kültürler, el değmemiş doğa ve çok daha fazlası ile Machu Picchu bir gezginin mutlaka keşfetmesi gereken bir yer. 

Yapacağınız bütün yolculuklarınız için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin