Hallstatt, Avusturya – Almanya sınırında, Salzburg şehrinin yaklaşık olarak km kadar güneyinde bulunan ve dünyada masalsı bir kasaba olarak anılan muhteşem bir yer. Avusturya’nın en turistik bölgelerinden biri olarak kabul edilen Hallstatt kasabası son zamanlarda sosyal medyada yaygınlaşan boy boy fotoğrafları ile çok daha popüler bir tatil noktası haline gelmiş durumda. Göl kıyısına kurulmuş olan bu sessiz ve huzur dolu kasaba gerçekten de görenlerin uzun süre unutamayacağı manzaralara tanıklık ediyor. Şehirden kaçmak ve Avrupa’nın yeşil bitki örtüsü ile kucaklaşmak isteyenler için harika bir seçenek sunuyor Hallstatt. Muhteşem doğası ile uyumlu biçimde kurulan yerleşimi ve neticede ortaya çıkan görselliği ile Hallstatt UNESCO’nun Dünya Mirası Listesinde de yerini almayı başarmış. Biz de yakın zamanda Avrupa seyahati düşünen gezginler için Hallstatt’ı kısaca tanıttık.

Hallstatt özellikle son zamanlarda ününün artması ile birlikte dünyanın çok farklı noktalarından ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor ancak Uzak Doğu ülkelerinden bir başka seviliyor anlaşılan. Bu köyde gezerken size eşlik eden turistlerin pek çoğunun Uzak Doğu ülkelerinden gelmiş olduğuna tanıklık ediyorsunuz. Hatta Çin’de bu köyün birebir kopyasının yapılabilmesi için yüksek bir bütçe ve oldukça fazla emek sarf edilmiş. Hallstatt’ın tek artı noktası muhteşem görüntüsü değil elbette. Kış sporlarına özellikle kayağa meraklıysanız göl çevresinde harika bir kayak pistinin de bulunduğunu belirtmek gerek. Evet, bu masallardan fırlamış izlenimi veren Avrupa köyüne bir gezi için bütçenizin biraz geniş olması gerektiği bir gerçek. Ancak bu konuda sıkıntı çekmiyorsanız Avrupa’nın en güzel duraklarından biri olduğunu da yadsımamak gerek.

Geziniz elbette ki sizin uygun olduğunuz zamanlarda gerçekleşecek ve her yer yılın her mevsiminde gezmek için uygun olmayabiliyor. Hallstatt yılın her mevsiminde huzurlu ve görülmeye değer manzaralar sunuyor ancak kış aylarında biraz fazla soğuk ve bu nedenle de çevresindeki pek çok yerin kapalı olduğunu düşününce, soğuk kış mevsimi seyahat için pek de uygun olmayabilir. Soğuk havalara alışkın olmayanlar için Hallstatt sıcaklığın arttığı yaz aylarında gezilebilir, bunun dışında ise kış mevsimi hariç her dönemde ziyaret edilebilecek harika bir kasaba kendileri.

Ziyaretçileri ile için belirtmekte fayda var ki, Hallstatt yüz ölçümü olarak oldukça küçük bir kasaba. Bu nedenle eğer uzun bir tatil planlıyorsanız burayı gezmek için bir ya da iki günden fazlasını ayırmamalısınız. Bütün Hallstatt’ı ve çevresini dolu dolu bir günde kolaylıkla gezebilirsiniz. Ayrıca hazır bu sessiz sakin kasabaya gelmişken kasabanın kendi gibi huzurlu insanları ile tanışmak istiyorum derseniz daha iyi bir fırsat yakalayamazsınız. Elbette tatilden sevdiklerinize bir şeyler getirmek güzel bir gelenek. Hallstatt gezisi boyunca bu kasabada Avrupa’nın değerli markalarını da kolaylıkla bulabileceğiniz alışveriş merkezleri ile karşılaşacaksınız. Hallstatt’ı gün boyu gezdikten sonra biraz dinlenip biraz da alışveriş yapmak size çok iyi gelebilir. Bölgede farklı ekonomik sınıflara hitap eden çok sayıda otel mevcut. Bu nedenle Hallstatt’da konaklama konusunda bir problem yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Hallstatt’da otel fiyatları ise günlük 30 euro ile 200 euro arasında değişiklik gösteriyor.

Hallstatt Gezilecek Yerler

Hallstatt, Avrupa’nın görselliği ile insanı büyüleyen en can alıcı noktalarından bir tanesi. Evet seyahat sırasında unutmakta zorlanacağınız manzaralara tanıklık edeceğinizin garantisi var. Ancak bu köyün son derece küçük bir yer olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Eğer bir gününüzü -yemek ve dinlenme süreleri hariç- ayırırsanız, dolu dolu bir yolculuk ile Hallstatt’ın her karışını rahatlıkla gezebilirsiniz. “Hallstatt’da gezilecek görülecek yerler nelerdir,” derseniz şöyle kısa bir bakış atmakta fayda var.

Salt Mines (Tuz Madenleri) : Bölgede tuz madenciliği oldukça önemli bir faaliyet. Bu nedenle özenle tasarlanmış ve görsellikleri ile dikkat çeken bu madenleri gezmek isteyebilirsiniz. Hallstatt’da bu madenlere giden özel seferler düzenleniyor bu nedenle ulaşım açısından sorun yaşamadan gidebilirsiniz. Birkaç saat ayırarak güzel vakit geçirebilirsiniz. Tuz madenlerini gezmek için belirli bir giriş ücreti de ödemeniz gerekiyor.

Skywalk (Gözlem Noktası) : Dilerseniz özel düzenlenen seferler dilerseniz de yürüyerek zorlu bir yolculuk ile gidebileceğiniz Skywalk noktası bu güzel kasabayı 360 derece panoromik olarak görebilmeniz için tasarlanmış.

Catholic Church : Tarihi 12. Yüzyıla kadar dayanan bu kilise bahçesinde yer mezarlıkları ve kafatası mezarlıkları görülmeye değer noktalardan bir tanesi. Kilise 2000’li yıllarda restore edilmiş. Kilise gezisi yapabilmek için 2 euro gibi ufak bir giriş ücreti ödemeniz gerekiyor.

Evangelical Church: 1785 yılında inşasına başlanan kilise kasabanın hemen girişinde bulunuyor. Dönemin Fransız imparatoru tarafından burada azınlıkta bulunan evanjeliklere dini eşitlik sağlanması amacı ile yaptırılan kilise görülmeye değer.

Hallstatt Market Square : Fazla bahsetmeye gerek burası Hallstatt’ın tarihi meydanı ve kesinlikle görülmeye değer noktalardan bir tanesi.

Obertraun Bölgesi : Kayak merakı olanlar buraya! Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birinde oldukça keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Ayrıca burada bulunan gözlem noktasından tüm Hallstatt ve çevresinin inanılmaz manzaraları kolaylıkla izlenebiliyor.

Elbette Avrupa’nın bir köşesinde nadir manzaralar eşliğinde gezerken farklı lezzetler de denemek isteyeceksiniz. Hallstatt’ın kendine özgü çok fazla yöresel lezzetinin olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak seyahatiniz sırasında buranın kendine has birasını mutlaka yudumlamalısınız. Hallstatt tarihi meydanında yer alan restoranlarda ise göl kenarında kurulu olan bir kasabanın su ürünleri ile yapılmış harika lezzetlerini deneyebilirsiniz.

En yakın zamanda Hallstatt’a gitmek için en uygun uçak biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin