Zaman herkes için hızla akıp geçiyor. Dünya klasikleri listesinde yer alan bir romandan fırlamış gibi duran bir cümle ile başlamış olsam da, klişe olduğu kadar doğru da bir cümle diyelim ve bu bölümü hızlıca geçelim. Bizler kimiz?.. Gezginler! Ne istiyoruz? Daha çok gezmek, görmek, keşfetmek… Savaş filmlerinde yer alan motivasyon konuşmaları gibi dursa da gerçek bu. Özellikle İnternetin yaygınlaşması ile birlikte çok daha fazla tanıklık ediyoruz ki, özellikle gençlerimiz yerinde duramıyor. Modern dünya yapısı ile birlikte insanlar artık hayatlarının en aktif dönemini bekleyerek geçirmek istemiyor. Hazır enerjimiz yerindeyken biraz hayatın tadını çıkarmak hepimizin hakkı elbette. Bu hayalimizi gerçekleştirmek için her şeyin toz pembe ilerlediğini düşünmek hata olur. Ekonomik nedenlerin yanında başka sorunlar da var elbette. Seyahat etmek isteyen insanlar için en önemli problemlerden biri de vize işlemleri. Evrakları, izinleri, işlemleri derken vize alma süreci tam bir çileye dönüşebiliyor. Biz de siz sevgili gezginler için vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeleri listelemeye devam ediyoruz. İşte Güney Amerika’da vizesiz seyahat edebileceğiniz 10 ülke.

Brezilya

Brezilya

Bir gün tek başıma yollara düşerek Brezilya topraklarını baştan sona gezmek en büyük hayallerimden biri. Eşi benzeri bulunmaz doğa harikaları, renkli yaşamı, farklı kültürü ile her zaman dikkatini çeken ülkeler listesinin başında oldu burası. Dürüst olmak gerekirse yalnız bir gezgin için pek de güvenli bir lokasyon olduğu söylenemez ancak ne olursa olsun mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Ayrıca 2001 yılından bu yana vizesiz olarak Brezilya’ya seyahat edebilmemiz bizler için harika bir fırsat yaratıyor.

Arjantin

Arjantin

Herkes bu ülkeyi dünyaca ünlü olan yerel dansı tango ile tanıyor. Arjantin Güney Amerika’nın kültürü, doğası ve birbirinden farklı festivalleri ile ön plana çıkan ülkesi. Evet, ülkede yaşanılan yoksulluk da tüm dünya tarafından biliniyor. Açıkçası dünyanın belirli turizm merkezlerinde olduğu kadar güvenliğin sağlandığını zor ancak gene de keşfedilmesi gereken yerlerden biri.

Uruguay

Uruguay, Güney Amerika’nın güneyinde yer alan bu küçük ülkenin nüfusu yaklaşık olarak 4 milyon. Oldukça eski bir yerleşim merkezi olan Uruguay son derece içten bir yerel halka sahip.

Şili

Arjantin’in batısında yer alan bu ülke özellikle çalkantılı siyasi olayları ile gündemde kalıyor. Açıkçası yaşanılan olaylar ülkenin güzelliğine gölge düşürüyor. Güvenlik nedeni ile Şili’ye gitmek isteyen insan sayısı bir hayli az.

Peru

Yeniden düzenlenen Dünyanın 7 Harikası Listesine adını altın harflerle yazdıran Machu Picchu Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Peru sahip olduğu egzotik hikayeler ve doğal güzellikleri ile dünyanın her yerinden ziyaretçileri ağırlıyor.

Ekvador

Güney Amerika’nın en şirin ülkelerinden biri olduğunu hemen söyleyelim. Bunun yanı sıra şehir merkezlerinde de  görmeye alışık olmadığınız tarzda mimari eserlere rastlayabilirsiniz. Ekvador Güney Amerika’da vizesiz olarak giderek tropikal iklimin tadını çıkarabileceğiniz en güzel yerlerden biri.

Venezuela

Dürüst olmak gerekirse Güney Amerika’ya bir yolculuk yapacak olsam ilk tercihim Venezuela olur muydu bilemiyorum. Ancak, gezi rotamda olmasına özen göstereceğim kesin. Özellikle kalabalıktan uzak uçsuz bucaksız yollarda tek başınıza olmak istiyorsanız sizin için oldukça ideal olabilir.

Kolombiya

Kolombiya, Güney Amerika kıtası içerisinde yer alan komşularına en çok gelişim gösteren ülke. Özellikle yaşadığı zor dönemlerin ardından istikrarlı bir yol izleyen ülkenin turizmi de gelişmesine büyük ölçüde katkı sağlıyor.

Bolivya

Biri sessiz sakin huzurlu bir tatil mi diledi? Öyleyse vizesiz olarak seyahat edebileceğiniz Bolivya tam size göre. Yaklaşık 11 milyonluk nüfusu ve milli parkları, gölleri, ormanları ile harika bir tatil noktası olduğunu söyleyebiliriz.

Paraguay

Paraguay,  Güney Amerika’da denize kıyısı olmayan ülkelerden bir tanesi. Evet, bu turizm açısından gerçekten şansız bir durum. Gene de tarihinde, İspanyolların bir şekilde buradaki kaynaklara ulaşması günümüzde şehirde İspanyol esintilerinin görülmesine neden oluyor.

Güney Amerika’da vizesiz gidebileceğiniz ülkelere vakit kaybetmeden ulaşmak için yolculuğunuza NeredenNereye.com’dan Uçak Bileti satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin