Fransa, dünyanın en ünlü anıtlarından ve tarihi yerlerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda 64 milyondan fazla nüfusu ile Avrupa’nın en popüler destinasyonlarından biridir. Fransa’nın her yeri kültür ve tarih açısından zengindir ve bu da onu ziyaret etmek için ideal bir yer yapar. Fransa’da görülecek ve yapılacak o kadar çok şey var ki, yapacak işiniz asla bitmeyecek. Aşağıdakiler, ülkenin tarihine ve kültürüne kendinizi kaptırmak istiyorsanız, Fransa’da yapılacak en iyi şeylerden bazılarıdır.

Paris’teki En Ünlü Mekanlar!

Paris’teki en ünlü yerler Eyfel Kulesi, Notre Dame Katedrali ve Chateau de Versailles’dir. Üçü de UNESCO Dünya Mirası Alanları ve turlarla erişilebilir. Her biri, Fransız mimarisinin hayranlık uyandıran bir örneğidir; Eyfel Kulesi, tarihte ilk kez kullanılan kirişlerin klasik bir örneğidir. Hem Notre Dame Katedrali hem de Chateau de Versailles, Paris’teki herhangi bir turist için mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Her ikisi de zengin tarih ve harika sanat eserleriyle doludur. Her bina, Fransız kültürünün ve yaratıcılığının inanılmaz bir kanıtıdır.

Paris’in dışında, Auvergne, Provence, Burgundy ve Cote d’Azur gibi diğer bölgeler, Fransa’yı ziyaret ederken harika ikinci seçimler yapar. Her bölge, UNESCO Dünya Mirası alanlarının yanı sıra kaleler ve müzeler gibi diğer tarihi mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. Auvergne’ye yapacağınız bir ziyaret sizi orta çağ kasabaları ve köyleriyle Fransa’nın en eski bölgelerinden birine tanıtacaktır. Provence altın kumları, sahil beldeleri ve ünlü şefleri ile ünlüdür. Son olarak, Burgundy şarap üretimleriyle ünlüdür ve harika bir mutfak sahnesine de sahiptir.

Fransa’da Neler Yapılabilir?

Fransa, açık hava etkinlikleri için harika bir ülke çünkü yürüyerek veya bisikletle keşfedilecek çok güzel alanları var. Birçok yürüyüşçü, İsviçre’den İtalya’ya uzanan Alpler bölgesi için Fransa’yı ziyaret ediyor. Lyon yakınlarındaki Dauphine bölgesi, özellikle yaz aylarında kaplıca kasabalarıyla da popüler bir turizm merkezidir. Evlerine yakın açık hava aktivitelerini tercih edenler, hem kumlu plajları hem de kristal suları yüzücüleri ve yüzücüleri aynı şekilde çağıran Fransız Rivierası‘nı ziyaret etmek isteyebilirler.

Fransa zengin bir tarihe ve kültüre sahip bir ülkedir. Ülke, dünya tarihi boyunca önemli bir kültürel ve politik rol oynamıştır. Fransa, büyük bir dünya gücü olmasına rağmen, eski geleneklerini sergileyen birçok kırsal alana sahiptir. Fransa, her biri benzersiz gelenek ve kültürlere sahip birçok farklı coğrafi bölgeye sahiptir. Fransa’yı ziyaret ederken veya Fransa’da yaşarken bu farklılıkların farkında olmak çok önemlidir.

Dünyanın En Önemli Yapıtlarına Ev Sahipliği Yapıyor!

Fransa, dünyanın en ünlü tarihi mekanına ev sahipliği yapar: Louvre Müzesi ülkenin en önemli yapıtıdır. Her yıl birçok turist bu ünlü müzeye akın etmektedir. Müze, tarih boyunca birçok önemli sanatçının eserlerini sergiliyor. Herkesin hayatında en az bir kez görmesi gereken enfes bir koleksiyon. Fransa ayrıca kültürünün sanat ve popüler kültür yönlerine adanmış yıllık festivallere de ev sahipliği yapıyor. Bunun gibi festivaller sırasında dünyanın her yerinden insanlar Fransız kültürünü anlamak için bir araya geliyor.

Fransa’daki birçok yer filmler, televizyon ve diğer medya aracılığıyla popüler hale geldi. Bunlardan bazıları kendi başlarına kültürel simgeler haline geldi. Eyfel Kulesi dünyanın en ünlü yapılarından biri olmaya devam ediyor. Bu ikonik mühendislik parçası, yıllar boyunca sayısız tablo, kartpostal ve diğer medyayı süsledi. Birçok insan bu harikayı bizzat görmek için her yıl Paris’i ziyaret eder. Daha pek çoğu, bir veya iki kez şahsen gördükten sonra televizyonda veya film ekranlarında görüyor.

Fransa Hakkında Bilgiler!

Fransa’nın siyasi etkisi, uluslararası etki sayesinde yıllar içinde önemli ölçüde azaldı. Ancak ülke, felsefesi ve kültürüyle diğer birçok milleti etkilemeye devam ediyor. Birçok ülke yasalarını Erkek Hakları veya Kadın ve Çocuk Hakları Bildirgesi gibi Fransız ideallerine dayandırır. Bugün bile birçok politikacı bu fikirleri yeni yasalar için ilham kaynağı olarak kullanıyor. Esasen, Fransa’nın etkisi fikirlerini ihraç ettiği her yerde hala hissediliyor.

Fransa, batı Avrupa’da 54 milyon nüfuslu bir ülkedir. Güneyde Akdeniz ve İtalya, kuzeyde Almanya ve doğuda İspanya ile çevrilidir. Fransa’nın başkenti Paris, en ünlü şehri ise Lyon’dur. Fransa kültürü, tarihi ve mutfağı ile tanınır. Aynı zamanda dünyanın en askerileşmiş ülkelerinden biridir ve NATO ve Avrupa Birliği üyesidir.

Fransa, nüfusunun yüzde 81’inden fazlasının şehirlerde yaşamasıyla dünyanın en kentleşmiş ülkesi olarak kabul edilir. Ek olarak, Fransa dünyadaki en yüksek eğitim seviyelerinden birine sahiptir. Buna ek olarak, Fransa’nın kişi başına düşen GSYİH’sı 36.500 $ ile yüksek bir yaşam standardına sahiptir. Uluslararası bir güç olarak Fransa, dünya çapındaki büyük olaylara hem katkıda bulunmuş hem de bu olaylardan etkilenmiştir. Örneğin, 1939’da II. Dünya Savaşı başladığında, Fransa tarafsız kalan beş ülkeden biriydi. Ek olarak, Fransa Birleşmiş Milletler’in kurucu üyesiydi ve dünya çapında çeşitli barışı koruma misyonlarına katıldı.

Sanatın ve Edebiyatın Ülkesi!

Fransa edebiyata ve sanata çeşitli katkılarda bulunmuştur; bu katkılardan bazıları, Samuel de Cocaigne’nin Candide romanı ve ressamlar Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir ve Andy Warhol’dur. Monet, Fransa’daki bahçeleri ve doğa manzaralarını suluboya resimleriyle tanıdı. Renoir, park banklarında oturan kadınlar veya kafelerde çalışan kadınlar gibi popüler konuları resmetti. Warhol, Marilyn Monroe ve Elvis Presley gibi pop art resimleriyle tanınıyordu.

Kaliteli ürünleri, yemekleri ve kültürleriyle tanınmalarına rağmen, birçok Fransız vatandaşı küresel kimliklerini benimsiyor. Birçok Fransız, kendilerini her şeyden önce Avrupalı ​​olarak görüyor; ancak, başka bir ülkeden biri tarafından istenirse kendilerine Fransız demeye isteklidirler. La patrie francaise kavramı, Fransa’daki diğer kültürlerin takdir edilmesiyle birlikte güçlü bir Fransız milliyetçiliğine atıfta bulunur. Bu takdir genellikle coq au vin gibi mutfak gelenekleri veya geyik eti veya sülün gibi oyunlar açısından kendini gösterirken, sanat, kültür – özellikle opera – ve spor yoluyla uluslararası anlayışı geliştirmeyi amaçlayan kültürel programlarla da kendini gösterebilir.

Versailles, Fransa’daki en ünlü kraliyet konutlarından biridir ve 1682’den 1789’a kadar Fransız krallarının başlıca ikametgahıydı. ‘Versailles’ adı, Fransızca’da ‘uzaklaşma’ veya ‘sarma’ anlamına gelir. Louis XIV döneminde, bu onun kişisel sloganı oldu. Louis XIV, en büyük sanatsal başarılarını Versay’da yaptı; krala yakışır bir saray yaptırdı. Artık kraliyete ev sahipliği yapmasa da, Fransa’nın Avrupa monarşisi olarak görkeminin ve mirasının bir anıtı olmaya devam ediyor.

Moda Başkenti!

Fransa’nın başkenti Paris, dünyanın en dinamik şehirlerinden biridir ve her ilgiden turist için bir dizi cazibe merkezine sahiptir. Modanın başkenti olarak bilinir ve Chanel, Louis Vuitton ve Yves Saint-Laurent gibi birçok önde gelen moda markasına sahiptir. Ayrıca Paris’te birçok popüler restoran ve gece hayatı seçeneği bulunması, oradayken yapacak eğlenceli bir şeyler arıyorsanız, burayı ziyaret etmek için ideal bir yer haline getirir.

Birçok gezgin, birçok doğal güzellik noktasına ve tarihi alana sahip olan Fransa’nın kırsal bölgelerini keşfetmekten de keyif alır. Fransa’nın kırsal bölgesi birçok tarihi şehre, kaleye ve diğer ilgi çekici yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Bazı popüler duraklar arasında Aigues-Mortes, Chateau de Versailles ve Lyon-Montg6gal bulunur. Her yer, 17. yüzyıl Fransa’sında hayata benzersiz bir bakış açısı sunuyor. Fransa seyahatinizde antik anıtları gezebilir, tarihi köyleri ziyaret edebilir ve kırsal bölgeyi keşfedebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin