Efendim, insan yaşantısı ile kıyaslandığı zaman dünyamızın bir hayli yaşlı olduğundan söz edilebilir. Öyle ki bizden sonra ne kadar kişiyi daha ağırlayacağını kestiremesek de bizden önce milyarlarca insana ve binlere  medeniyete ev sahipliği yaptığını kesin olarak söyleyebiliriz. Geçmişin büyük ve görkemli medeniyetleri arasında, Eski Mısır devasa piramitleri ile birlikte her zaman en çok ilgi gören yerlerden biri olmuştur. Mitolojisi, ritüelleri, gizemleri, hazineleri ve daha pek çok özelliği Eski Mısır seyahat severlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden bir tanesi.  Biz de sizin için gizemli topraklara yolculuk yapıp Kahire’yi ayağınıza getiriyoruz.

Kahire, Mısır’ın başkenti olmak ile birlikte aynı zamanda 15 milyonluk bir metropol şehri olarak Afrika’nın da en büyük kenti olma özelliğini taşıyor. Kalabalık nüfusu ile birlikte yapılanmanın da fazla gelişmediğini rahatlıkla söyleyebileceğimiz bu şehirde bir kaos ortamını görmeniz mümkün. Mısır’ı dünya genelinde ünlü haline getiren binlerce yıllık gizemleri ile piramitler elbette ancak bu şehirde aynı zamanda dünyanın en güzel İslam mimarisi örneklerinin de görülebileceğinden söz etmek gerek.

Kahire’de Gezilecek Yerler

Binlerce yıllık gizemli bir geçmişin yansımasının olduğu bu şehirde elbette gezip görebileceğiniz çok sayıda yer de bulunmaktadır. Kahire’de gezilecek başlıca yerlerden bahsedecek olursak, “Old Cairo, Gardens  City, Midan Tahrir, İslamic Cairo, Nasr City, Heliopolis, Al Haram ” şehrin en dikkat çekici bölgelerini oluşturuyor. Şehirde yer alan bu ana bölgelerin içinde gezip görülecek pek çok yeri ziyaret edebilirsiniz.

İslamic Cairo

Giza Piramitleri

Yaklaşık yarım gün kadar sürecek Giza gezisinden önce ziyaretçileri aşırı sıcaklar için uyarmak gerekiyor. Yarım gün içerisinde burada yer alan muazzam eserleri bir arada görebilirsiniz. Gitmeden önce piramit hakkında kısa bir okuma yaparsanız ne denli büyüleyici ve gizemli yapılar olduklarına çok daha fazla şahit olabilirsiniz. Bölge içerisinde yer alan yapıları kısaca sıralayacak olursak Giza bölgesinde, “Keops Piramidi, Kefren Piramidi, Menkaure Piramidi, Sfenks, Doğu Mezarlığı, Batı Mezarlığı, Solar Boat Müzesi” şeklinde listeleyebiliriz. Kahire gezinizin ilk durağı olan Giza bölgesi içerisinde görebileceğiniz bu yapılardan aslında bahsetmeye bile gerek yok. Özellikle Keops Piramidi, Sfenks gibi özel yerler bütün dünyanın, kitaplar, filmler, reklamlar aracılığı ile yakında tanıdığı yerler.

Sfenks

Midan Tahrir Şehir Merkezi

Efendim yaşanılan onca siyasi ve ülke içi gelişmeden sonra günümüzde pek de iç açıcı olmasa da Midan Tahrir şehir merkezi 19. Yüzyıl içerisinde Kahire’ye Doğunun Paris’i yakıştırmasını alacak kadar güzelmiş. Yaşanılan onca olaya rağmen hala içerisindeki bazı yapıların korunduğu söylenebilir. 19. Yüzyılda olduğu kadar ünlü olmasa da gene de kesinlikle Kahire ziyaretiniz sırasında mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Burayı gezmeniz oldukça kısa sürecektir. Midan Tahrir’de gezerken başlıca uğrayacağınız yerleri sıralamak gerekirse, “Midan Talaat Harb Binası, Abdin Sarayı, Tahrir Meydanı, Mısır Müzesi, Al- Azhar Camii, Al- Azhar Parkı” şeklinde bir liste oluşturulabilir. Eğer biraz gizem ve tarih merakınız varsa bu meydanda görebileceğiniz şüphesiz en güzel yer Mısır Müzesidir. Mısır’ın binlerce yıllık kadim tarihi boyunca çıkarılmış ve neredeyse hepsi sansasyon yaratmış onlarca tarihi kalıntıyı burada görebilirsiniz.

Al- Azhar Camii

Coptic Cairo (Eski Kahire)

Coptic Cairo’da Mısır’ın tarihine en derin yolculukları yapabileceğiniz bölgelerden bir tanesi. Coptic kelimesi Mısır’da yaşayan Hristiyanları ifade etmek için kullanılan bir ifadeymiş. Bu nedenle Mısır içerisinde farklı kültüre dair eserleri bir arada görebileceğiniz özel bir bölge. Coptic Cairo içerisinde görmeniz gereken yerlerden bahsedeceksek, “Abu Sarga, Sitt Barbara, Mari Girgis, El- Adra, St. Elias, Ben Ezra Sinagogu, Yunan Ortodoks Kilisesi, Hanging Churhch, St. Sergius, Bacchus Kilisesi, Amr İbn Al- As Cami, Khan El-Khalili, Al Saladin Kalesi, Bab Zuweila, Sultan Hassan Camii, Al Rıfai Camii, Qarafa (Ölüler Şehri), Al-Hakim Camii, St.Simon Manastırı (El Mokattam Mağara Kilisesi)” şeklinde kendinize bir liste hazırlayabilirsiniz.

Tarihin en önemli şehirlerinden biri olan Kahire’ye zaman kaybetmeden bir yolculuk düzenlemek için seyahatinize NeredenNereye.com üzerinden alacağınız Kahire uçak bileti ile başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin