Fransa tarihi zenginlikleri muhteşem mimarisi sanat eserleri ve benzersiz doğal güzellikleri ile ünlü bir ülkedir. Fransa’ya seyahat edenler için birçok görülmesi gereken yer bulunmaktadır. İşte karşınızda Fransa’ya gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken 12 yer;

Paris

Fransa’nın başkenti olan Paris dünyanın en ünlü şehirlerinden biridir. Eyfel Kulesi Louvre Müzesi Notre-Dame Katedrali ve Montmartre gibi ikonik yerleri ziyaret etmelisiniz. Seine Nehri’nde romantik bir tekne turu yapabilirsiniz. Paris’in sembolü olan Eyfel Kulesi dünyanın en ünlü yapılarından biridir. 1889 yılında inşa edilen kule muhteşem demir yapısıyla her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlar. Kuleye çıkarak Paris manzarasının tadını çıkarabilir veya geceleyin ışıklandırılmış halini izleyebilirsiniz.

Dünyanın en büyük sanat müzesi olan Louvre 35.000’den fazla eseriyle ziyaretçilerini büyüler. İçerisinde Mona Lisa Venüs de Milo ve Millet’in Tahıl Tarlası gibi ünlü eserler bulunur. Louvre’yu gezerken tarihi ve sanatsal bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Gotik mimarinin örneklerinden biri olan Notre-Dame Katedrali Paris’in en ikonik yapılarından biridir. 850 yılı aşkın bir süredir var olan katedral muhteşem vitray pencereleri ve devasa yapısıyla dikkat çeker. İçerisindeki nefes kesici detayları keşfetmek için mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Versay Sarayı

Paris’e yakın olan Versay Sarayı göz kamaştırıcı bir saray kompleksi olarak bilinir. Sarayın muhteşem bahçelerini ve iç mekanlarını keşfedebilirsiniz. Ünlü Aynalı Salon’u da görmeden gitmemelisiniz.

Versay Sarayı Paris’e yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Versay kasabasında yer alan muhteşem bir saray kompleksidir. 17. yüzyılda Kral XIV. Louis tarafından inşa edilen saray barok ve rokoko tarzlarının en önemli örneklerinden biridir. Versay Sarayı 18. yüzyılın başlarından itibaren Fransız kraliyet sarayı olarak hizmet vermiştir.

Versay Sarayı’nın en ünlü bölümü Aynalı Salon olarak bilinen Galerie des Glaces’tir. Bu salon 73 metre uzunluğunda ve 17. yüzyılın en büyük iç mekan aynasına sahip olmasıyla dikkat çeker. Aynalı Salon Fransız kraliyet gücünü ve ihtişamını temsil eder.

Sarayın diğer önemli odaları arasında Kraliyet Şapeli Kralın ve Kraliçenin Odaları Mesleki Galeriler ve Versay Sarayı Müzesi yer alır. Müze Fransız sanatının önemli eserlerine ev sahipliği yapar ve ziyaretçilere zengin bir sanat koleksiyonu sunar.

Cote d’Azur

Fransa’nın güney kıyısında bulunan Cote d’Azur lüks tatil kasabaları güzel plajları ve kristal berraklığında deniziyle ünlüdür. Nice Cannes ve Saint-Tropez gibi şehirleri ziyaret edebilir ve Akdeniz’in tadını çıkarabilirsiniz.

Côte d’Azur’un en büyük şehri olan Nice ünlü Promenade des Anglais sahil yolu tarihi eserleri ve canlı atmosferiyle tanınır. Plajları renkli pazarları ve göz alıcı Belle Epoque dönemi binalarıyla ziyaretçilerine birçok aktivite sunar. Uluslararası ünü olan Cannes dünyaca ünlü Cannes Film Festivali’ne ev sahipliği yapar.

Lüks otelleri şık plajları ve Palais des Festivals et des Congres gibi ikonik mekanlarıyla ziyaretçilerini büyüler. Saint-Tropez lüks yatlar şık plajlar ve hareketli gece hayatıyla ünlüdür. Eski balıkçı köyü olan Saint-Tropez Brigitte Bardot’nun ziyaretleriyle popülerlik kazanmış ve bir cazibe merkezi haline gelmiştir.

Cöte d’Azur’da yer alan bağımsız bir prenslik olan Monaco lüks yaşam tarzı ünlü kumarhaneleri ve Formula 1 Grand Prix’sine ev sahipliği yapmasıyla tanınır. Sarayı katedrali ve muhteşem manzaralarıyla ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunar.

Provence

Provence Fransa’nın güneydoğusunda yer alan pastoral güzellikleriyle ünlü bir bölgedir. Lavanta tarlaları antik köyleri ve şarap üretimiyle tanınır. Provence’da Arles ve Avignon gibi tarihi şehirleri de keşfedebilirsiniz.

Provence Fransa’nın güneydoğusunda yer alan ve zengin tarihi doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla ünlü bir bölgedir. Provence çarpıcı lavanta tarlaları antik köyler tarihi şehirler nefes kesici kıyı manzaraları ve lezzetli mutfaklarıyla ziyaretçilerini büyüler.

Provence’nin başkenti olarak kabul edilen Aix-en-Provence tarihi binaları dar sokakları güzel meydanları ve ünlü Cours Mirabeau caddesiyle tanınır. Paul Cézanne gibi ünlü sanatçıların doğduğu ve yaşadığı şehir olarak da bilinir. Provence muhteşem lavanta tarlalarıyla ünlüdür. Özellikle Valensole Sault ve Gordes gibi bölgelerde lavanta tarlalarını görebilir ve lavanta hasadı döneminde bu güzel manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Normandiya

Kuzeybatı Fransa’da bulunan Normandiya tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. D-Day Çıkarmasının gerçekleştiği plajları ziyaret edebilir ve Mont Saint-Michel gibi benzersiz bir adayı keşfedebilirsiniz.

Loire Vadisi Şatoları

Fransa’nın orta kesiminde yer alan Loire Vadisi birçok görkemli şatoya ev sahipliği yapar. Chateau de Chambord Chateau de Chenonceau ve Chateau de Blois gibi şatoları ziyaret ederek tarihi ve mimari güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Lyon

Lyon Fransa’nın ikinci büyük şehri ve gastronomi başkentidir. Ünlü restoranları tarihi binaları ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Vieux Lyon bölgesiyle ziyaretçilerine birçok şey sunar.

Marseille

Fransa’nın en büyük ikinci şehri olan Marseille Akdeniz’in sıcaklığı ve renkliliğiyle ünlüdür. Vieux Port ve Notre-Dame de la Garde Bazilikası gibi önemli yerleri keşfedebilirsiniz. Cassis kasabasına günübirlik bir gezi yaparak muhteşem kıyı manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.

Bordeaux

Bordeaux dünyaca ünlü şaraplarıyla tanınan bir şehirdir. Şarap evlerini ziyaret edebilir ünlü Bordeaux Şarap Müzesi’ni gezebilir ve tarihi merkezi keşfedebilirsiniz.

Saint-Malo

Bretanya bölgesinde yer alan Saint-Malo deniz kıyısında tarihi bir korsan kasabasıdır. Eski şehir surları kale ve plajlarıyla ziyaretçilerine büyüleyici bir atmosfer sunar.

Alsace

Fransa’nın doğu sınırında yer alan Alsace bölgesi Alman ve Fransız kültürlerinin etkisini taşır. Ren Nehri boyunca yer alan pitoresk köyleri şarapları ve mutfağıyla ünlüdür. Colmar ve Strazburg gibi şehirleri ziyaret edebilirsiniz.

Montpellier

Güney Fransa’da bulunan Montpellier genç ve canlı bir üniversite şehridir. Zengin tarihi güzel meydanları ve sanatsal atmosferiyle dikkat çeker. Ayrıca yakındaki plajları da keşfedebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin