Hepimizin bildiği gibi takvimler artık Eylül ayını gösteriyor. Eski dilde, “Üzüm mevsimi” kökeninden gelen Eylül kelimesi yazın bitmesiyle birlikte hasat zamanının beraberinde getirdiği hüznü simgeliyor diyebiliriz. Her mevsim insanlara olabildiğince cömert davranan doğa ana bu mevsimde yaradılışın hüzünlü renkleriyle çevremizi renklendiriyor. Baharda her yanımızı saran yeşilin bin bir tonu giderek yerini solgun renklere bırakıyor. Elbette her mevsimin kendine özgü enfes bir güzelliği var. Bu nedenle kimileri yaz mevsimini tatil için uygun görürken kimileri tatilin tadını hüznün mevsimi sonbaharda çıkarıyor. Dört mevsimin tam anlamıyla yaşandığı ülkemiz ise sonbaharı sevenler için Eylül ayından başlayarak enfes manzaralara tanıklık edebileceğiniz doğal cennetlere ev sahipliği yapıyor. Eylül ayını bir tatil ile geçirmek isteyenler için Eylül’de seyahat edebileceğiniz en güzel noktaları kısaca derledik. 

Bozcaada

Bu mevsimde Bağ Bozumu Festivali’ne ev sahipliği yapan Bozcaada, sonbaharın tadını çıkarabileceğiniz en güzel noktalardan bir tanesi. İstanbul ile arasında 382 km mesafe bulunan bölgeye ulaşım sağlamak kolay. Bu nedenle son yıllarda ziyaretçi sayısının arttığını söyleyebiliriz. Bozcaada festival boyunca oldukça renkli oluyor. Adada, “Polente Feneri, Akvaryum Koyu, Bozcaada Kalesi” gibi noktaları ziyaret edebilirsiniz. Tatiliniz sırasında, “Balık Pastırması, Mastika Dondurma, Çavuş Üzümü, Şarap, Damla Sakızlı Kurabiye, Şarap, Zeytinyağı” gibi yöresel lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki, bu mevsimde Bozcaada’da gün batımı seyri ayrı bir güzel oluyor. 

Fethiye 

Yaz mevsiminin vazgeçilmez adresi Fethiye hem ülkemizde hem de dünyada son derece ünlü turizm noktalarından bir tanesi. Öyle ki, her yıl milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Belki eliniz olmayan nedenlerden ötürü Fethiye’de tatil fırsatını kaçırdığınızı düşünerek üzülüyorsunuz. Ancak buna gerek yok. Fethiye, sahip olduğu muazzam Akdeniz ikliminin özelliklerinden faydalanarak Eylül hatta Ekim ayında dahil denize girmenize olanak sağlıyor. Bu nedenle hiç düşünmeden Eylül ayı içerisinde de Fethiye tatili planlayabilirsiniz. Bölgede, Kelebek Vadisi ve Saklıkent’i keşfederken, otlu gözleme gibi Akdeniz mutfağının harika lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. 

Kapadokya 

Ülkemizin her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip noktalarının başında eşsiz Kapadokya coğrafyası geliyor. Binlerce yıllık tarih ve çok daha eski dönemlere dayanan coğrafi oluşumlar burayı dünyada eşi benzeri olmayan bir yer haline getiriyor. Tam da bu nedenler için yılın hemen her döneminde yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Çevrenizi sarıp sarmalayan peri bacalarını gezerken, İç Anadolu mutfağının en harika lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. Bölgede, erken dönem insanlık tarihinden günümüze miras kalan çok sayıda tarihi eser bulunuyor. Elbette Kapadokya’da yapılacak etkinliklerin başında balon gezisi geliyor. 

Kaz Dağı

Balıkesir, Türkiye’nin kendine özgü doğal güzellikleriyle ön plana çıkan kentlerinden biri. Şehirde keşfedebileceğiniz onlarca farklı turistik alan bulunuyor. Ancak, Eylül ayında bir başka güzelliğe bürünen Kaz Dağları mutlaka görmeniz gereken noktalardan bir tanesi. Kamp yapmak için uygun alanlar barındıran bu bölge doğa ile iç içe huzur dolu bir tatil geçirmek isteyen ziyaretçilerin en çok tercih ettiği destinasyonlardan bir tanesi. Kaz Dağları seyahatiniz boyunca, “Çamlıbel Köyü, Sarıkız Tepesi, Hasanboğuldu Şelalesi” gibi noktaları keşfedebilirsiniz. Böylesi enfes bir doğada bol bol yürüyüş yapmak hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirecektir. 

Manavgat 

Elinizde olmayan durumlar nedeniyle yaz tatili fırsatını kaçırdıysanız üzülmenize gerek yok. Ülkemizde, Akdeniz ikliminin en belirgin şekilde görüldüğü Antalya, Eylül ayında da rahatlıkla seyahat edebileceğiniz noktaların başında geliyor. Bu mevsimde, “Manavgat Şelalesi, Damlataş Mağarası, Kleopatra Plajı” gibi noktaları rahatlıkla keşfedebilir, sevdiklerinizle birlikte son derece uygun olan rotalarda rafting yapabilirsiniz. 

Nemrut Dağı 

Adıyaman’da yer alan Nemrut Dağı, dünyanın en güzel gün batımlarından birine tanıklık eden bir nokta olarak ünlü. Her yıl binlerce turist Kommagene Krallığından günümüze miras kalan heykelleri ve bu eşsiz gün batımını görmek için Nemrut Dağı’na çıkıyor. Sıcak bir iklime sahip olan Adıyaman’ı yaz aylarında ziyaret etmek, özellikle yüksek sıcaklıklardan rahatsız olanlar için sakıncalı olabilir. Ancak hava sıcaklıklarının düşmeye başladığı Eylül ayından itibaren de seyahat için son derece uygun olan Nemrut Dağını ziyaret edebilirsiniz. 

Ülkemizin bu değerli turizm noktalarına en kısa sürede ulaşmak için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin