Her yıl Dünya’nın farklı köşelerinde birbirinden renkli etkinlikler gerçekleşiyor. Amacı ne olursa olsun, düzenlenen etkinlikler gezginler için Dünya’nın farklı noktalarına yelken açmak adına harika fırsatlar sunuyor. Söz konusu futbol olduğunda ise ne kadar ilgi çekici bir spor dalı olduğundan bahsetmemize gerek sanıyorum. Binlerce yıldır, Dünya’nın en çok oynanan oyunlarından biri olan Futbol için düzenli aralıklarla harika etkinlikler düzenleniyor. Önümüzdeki günlerde ise bu etkinlerden biri olan Euro 2020 bizleri bekliyor. Bir yandan futbol tutkunu olan diğer yandan Avrupa’yı görmek isteyen seyahat severler için harika bir fırsat sunan Euro 2020 farklı şehirlerde oynanacak. Biz de Avrupa turu hayali kuran gezginler için Euro 2020 şehirlerini ve bu şehirlerde gezilecek yerleri kısaca listeledik.

Euro 2020 Maç Tarihleri

Euro 2020 için bir gezi planı hazırlayacaksanız elbette öncelikli olarak maçların tarihlerini bilmeniz gerekiyor. Bu futbol şöleninde oynanacak maçların tarihleri şu şekilde:

1. maçlar: 12-13-14-15-16 Haziran 2020
2. maçlar: 17-18-19-20 Haziran 2020
3. maçlar: 21-22-23-24 Haziran 2020

Son 16 turu: 27-28-29-30 Haziran 2020
Çeyrek final: 3-4 Temmuz 2020
Yarı final: 7-8 Temmuz 2020
Final: 12 Temmuz 2020

Euro 2020’nin Düzenleneceği Şehirler

Dünya’nın en saygın futbol organizasyonlarının başında gelen Euro 2020’nin düzenleneceği şehirler şu şekilde:

Roma

Söz konusu italya olduğunda şüphesiz ilk akla gelen şehir muhteşem yapılanması ve sıcak iklimi ile Roma oluyor. Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan bu şehir, sıcak ve samimi insanları, yüz binlerce turisti, kafeleri, restoranları, eşsiz İtalyan lezzetleri ve binlerce yıllık tarihinden günümüze miras olarak devraldığı muhteşem sanat eserleri ile Euro 2020 ziyaretçilerini bekliyor. Roma ziyaretçileri şehirden ayrılmadan önce, “Kolezyum, Roma Forumu, Navona Meydanı, Pantheon, Trevi Çeşmesi, Aziz Petrus Bazilikası, Sistina Şapeli, İspanyol Merdivenleri, Castel Sant Angelo, Palatino Tepesi, Aziz Petrus Meydanı, Piazza del Papolo, Via del Corso” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirler.

Bakü

Hazar Denizi’nin kıyısında yer alan Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de eşsiz doğal güzelliklerin yanı sıra çok sayıda eser de bulunuyor. Euro 2020 boyunca şehre gitmeyi planlıyorsanız ayrılmadan önce, “İçeri Şehir, Şirvanşahlar Sarayı, Kız Kulesi, Ateşgah, Bakü Bulvarı, Devlet Bayrağı Meydanı, Kobustan Milli Parkı, Alev Kuleleri, Şehitler Hiyabanı, Nizami Caddesi, Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Azerbaycan Halı Müzesi, Azerbaycan Devlet Filarmonisi” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Amsterdam

Hollanda’nın Amsterdam şehri daha önce de birçok futbol etkinliğine en sahipliği yaptığı için bu alanda tecrübeli olduğunu söyleyebiliriz. Kozmopolit şehir yapısı ve birbirinden renkli etkinlikleri ile gezginlerin hayali süsleyen bu şehirden ayrılmadan önce, “Amsterdam Kanalları, Dam Meydanı, Van Gogh Museum, Rijks Museum, Anne Frank Evi, Vondel Park, Kraliyet Sarayı, Eski Kilise, Çiçek Pazarı, Amsterdam Arena, Kalverstraat, Mademe Tussauds Museum, Nieuwe Kirk, Begijnhok” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Londra

Londra, hiç tartışmasız dünyanın en gözde şehirlerinden bir tanesi. Aynı zamanda tüm dünyada “Futbolun Başkenti” olarak da anılıyor. Euro 2020 boyunca Londra’yı ziyaret etmeyi planlıyorsanız şehirden ayrılmadan önce, “Westminster Sarayı, Big Ben, London Eye, British Museum, Buckingham Sarayı, Tower of London, Hyde Park, Trafalgar Meydanı, Tower Bridge, Piccadilly Circus, Covent Garden Market, St. Paul’s Cathedral, Oxfors Street, Camden Town” gibi Londra’nın gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

St. Petersburg

Baltık Denizi kenarında kurulmuş olan bu tarihi şehir özellikle son zamanlarda Avrupa’nın en dikkat çekici tatil rotalarından biri konumuna gelmiş durumda. Euro 2020 sırasında St. Petersburg’u ziyaret etmek istiyorsanız şehirden ayrılmadan önce, “Saint Isaac Katedrali, Ermitaj Müzesi, Nevski Bulvarı, Peterhof Sarayı, Peter ve Paul Kalesi, Voskresenia Khristova Kilisesi, Kazan Katedrali, Rus Devlet Müzesi, Mariinski Tiyatrosu, Saray Meydanı, Bronz Atlı, Alexander Nevsky Lavra, Stragonov Palace, Kunstkammer” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Bükreş

Romanya’nın beşkenti olan şehirdeki ziyaretinizi sonlandırmadan önce, “Bükreş Parlemento Sarayı, Lipscani, Ateneum Romanian, Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi, Stavropoleos Kilisesi, Herastrau Parkı, Devrim Meydanı, Romanian Peasant, Zafer Takı, Calea Victoriei ” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Glasgow

İskoçya’nın göz alıcı güzellikteki bu şehrinden ayrılmadan önce, “Glasgow Katedrali, George Meydanı, Glasgow City Chambers, Mackintosh Sanat Akademisi, Kelvingrove Sanat Akademisi ve Müzesi, Hunterian Müzesi ve Sanat Galerisi, Riverside Müzesi, Pollol House, Glasgow Botanik Bahçeleri” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Kopenhag

Dünya’nın en mutlu şehirlerinden biri olan Kopenhag’tan ayrılmadan önce, “Nyhavn Kanalı, Tivoli Bahçeleri , Amalienborg Sarayı ,Christiansborg Sarayı ,Küçük Deniz Kızı Heykeli, National Museum ,Strøget Caddesi , Rundetaarn, Rosenborg Castle, Christiania Bölgesi, SMK – The National, Gallery of Denmark, Ny Carlsberg Glyptotek, Copenhagen Zoo” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Bilbao

İspanya’nın kuzey kesiminde bulunan Bilbao kentindeki seyahatinizi sonlandırmadan önce, “Guggenheim Müzesi, Bilbao Güzel Sanatlar Müzesi, Santiago Katedrali, Casco Viejo, Zubizuri Köprüsü, ” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Münih

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nin başkenti olan Munih’teki ziyaretinizi sonlandırmadan önce, “Marienplatz, Frauenkirche , St. Peter Kilisesi, Neues Rathaus, İngiliz Bahçesi, Nymphenburg Sarayı, Deutsches Museum, BMW Müzesi, Olympiapark & Olympiaturm ,Viktualienmarkt, Asamkirche, Odeonsplatz, Theatinerkirche, Altes Rathaus” gibi şehrin gezilmesi gereken noktalarını görebilirsiniz.

Dublin

İrlanda’nın başkenti olan Dublin’deki seyahatinizi sonlandırmadan önce, “Dublin Castle, St. Patrick’s Cathedral, Christ Church Cathedral, St. Stephan’s Green, Phoenix Parkı, Trinity Collage Dublin, National Museum of Ireland, Guiness Storehouse, The Old Jameson Distellery, Temple Bar, The Little Museum of Dublin, Grafton Street, Dublin Zoo” gibi şehrin gezilmesi gereken noktaları görebilirsiniz.

Güncelleme: 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası, 2020 yılı yazında yapılacaktı. Fakat turnuva koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelendi…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin