Sömestr tatilleri birçok kişi için güzel bir tatilin başlangıcı demektir. Sömestr turlarına katılarak kişiler güzel vakitler geçirebilir ve unutulmaz anlara şahitlik edebilir. İşte en iyi sömestr turlarının olduğu liste!

Eğlence merkezleri- Tema Park

Dönem tatillerinde bir tema parkta eğlenmek isteyenler için ülkemizde seçenekler son yıllarda oldukça arttı. Özellikle İstanbul’da hatırı sayılır sayıda tema parkı bulunmaktadır. Her yaştan insan için birçok seçenek var.

Örneğin İstanbul Tema Parkı (Vialand), KidzMondo, İstanbul Akvaryum, Sea Life Akvaryum, Avrupa yakasında Legoland, Viasea Tema Parkı ve Viasea Akvaryum’un yanı sıra Asya yakasında Viaport Eğlence Parkı ve Darıca Hayvanat Bahçesi İstanbul’a yakındır. 

İstanbul’un yanı sıra Eskişehir’de Sazova Parkı, Gaziantep’te Park-antep, Ankaralılar için Ankara Harikalar Diyarı, Antalya’da Antalya Akvaryum ve Antalya Hayvanat Bahçesi ve İzmir’in Sasalı Hayvanat Bahçesi 15 tatil için ziyaret edebileceğiniz yerdir.

Kayak Tatili 

Ocak ve Şubat, neredeyse tüm kayak alanları için en karlı dönemlerdir. Bu devirde Uludağ ve Kartalkaya gibi merkezlerde yer bulmak zor olsa da hem daha ekonomik hem de daha kolay bulunabilen farklı seçenekler var;

Palandöken-Erzurum, Zigana-Gümüşhane, Kartepe-Kocaeli, Bozdağ-İzmir, Sarıkamış-Kars veya Erciyes-Kayseri kayak tatilcilerinin göz ardı edemeyeceği merkezlerdir.  Aslında ülkemizdeki en popüler kayak merkezlerinin büyük şehirlere yakınlığı nedeniyle Uludağ, Kartalkaya veya Kartepe olduğunu söyleyebiliriz. Ama bu sefer Palandöken’e gitmeyi planlıyorsunuz. Buradaki kayak sezonu uzun olduğu için kar güzel ve çok büyük olacaktır. Böylece kalabalığın içinde birine çarpmaktan kaçınmaya çalışmak yerine rahatça süzülmenin tadını çıkarabilirsiniz. Palandöken’in en uygun fiyatlı kayak merkezlerinden biri olduğunu belirtmek gerekir.

Termal Tatil

Çok fazla hareket etmek istemiyorsanız, Uzungöl, Pamukkale, Gönen, Kızılcahamam, Sandıklı ve Afyon gibi termal kaplıcalarda tatilinizi değerlendirebilir, dinlenmek ve vücudunuzu yenilemek için fırsatlar bulabilirsiniz.

Kapadokya

Kapadokya ister aile ister arkadaşlarla ülkemizde yaşayan herkesin en az bir kez ziyaret etmesi gereken muhteşem bir bölgedir. Bahar havası uzun yürüyüşler için daha rahat olabilir ama karla kaplı peribacalarının manzarası da görülmeye değerdir. Göreme Milli Parkı, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Paşa Bağları, Ihlara Vadisi burada kaçırılmaması gereken yerlerden bazılarıdır.

Safranbolu

safranbolu

Evden iki ya da üç gün uzaklaşmanın yeterli olduğunu düşünüyorsanız Safranbolu’yu öneriyoruz. Şehrin koşuşturmacasından uzaklaşacak, bu turistik beldenin mimarisine tanık olacak ve zamanda yolculuk yapacaksınız. 1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Safranbolu, “Müze Kent” olarak biliniyor.

Abant

 

Abant, enerjiden çok dinlendirici bir tatil isteyenler için mükemmel bir konaklama yeridir. Ailenizle bol oksijenli uzun mesafeler kat edebilir, geceleri şömine başında kestane pişirebilir, huzuru iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Abant ve Yedigöller fotoğraf severler için harika fotoğraflar sunuyor.

İstanbul

Tartışmasız Türkiye’nin kalbi diyebileceğimiz bu şehir aslında sadece 15 tatilde değil, yılın hemen her döneminde ülkenin farklı yerlerinden gelen turistlerle dolup taşıyor. Tarihi boyunca sayısız uygarlığa ev sahipliği yapmış İstanbul’un eşsiz doğal güzelliğinin yanı sıra, içinde barındırdığı farklı uygarlıkların her birinden miras kalan tarihi eserler, aileleriyle birlikte kültür yolculuğuna çıkmak isteyen ailelere de yer sağlıyor. Çocuklar için İstanbul dönem tatillerinde eşsiz fırsattır. Ayrıca İstanbul’daki tema parklarının sayısı son yıllarda artarak tüm aileler için harika eğlence fırsatları sunuyor.

Uludağ

Uludağ

Ocak ve Şubat, ülkemizin zirvelerinde en karlı zamanlardır. Dolayısıyla aileler dönem tatillerinde çocuklarıyla birlikte kayak merkezinde eğlenmek istiyor. Tabi ki kayak denilince ülkemizde akla gelen ilk isim Bursa’daki Uludağ’dır. Ancak yılın bu zamanında bölgenin çok yoğun ve kalabalık olduğunu hatırlamakta fayda var.

Prag

Karlı Prag, ister romantik görüntüler, ister Noel neşesi olsun, listemizdeki en çekici dönem tatillerinden biridir. Ünlü saat kulesinin etrafındaki kafelerden birinde kahvenizi veya sıcak şarabınızı yudumlarken Charles Köprüsü’nü geçin ve sokak müzisyenlerinin şarkılarına “iyi ki buradayız” diyeceksiniz

Paris

Avrupa’da çocuklu ailelerin uğrak yeri olan Disneyland Paris, Ocak ayı biraz soğuk olsa da her zaman kalabalık oluyor. Ailece lunapark oyuncakları ile eğlenceli vakit geçirebilir, günün geri kalanında Paris’in tarihi mekanlarını gezebilirsiniz. Çocuklarınız için bir tatil planlıyorsanız, Disneyland’de bir otelde de kalabilirsiniz.

Laponya

Çocuklarına unutulmaz bir tatil yaşatmak isteyenler için Laponya harika bir fikir olabilir. Öyle ki kendinizi bu tatilde Finlandiya’nın karlı bölgesinde bir masal kahramanı gibi hissedeceksiniz. Örneğin, Kuzey Kutup Dairesi’ndeki Noel Baba Köyü’nde Noel Baba ve onun ren geyiği ile tanışabilir ve hatta onlarla küçük bir tura çıkabilirsiniz. Şanslıysanız Kuzey Işıkları ile bile karşılaşabilirsiniz.

Dubai

Kış soğuğundan kaçmak, alışveriş yapmak ve farklı kültürlerle tanışmak için Dubai’yi değerlendirebilirsiniz. Deniz kenarında bir evde yaşıyor olsanız bile, Dubai’de yaşayan çocukların şansının bizimkinden daha iyi olabileceği söylenmelidir. Ancak günlük hayat bizim için biraz daha pahalı, bunu da düşünmekte fayda var. 

İspanya

Sömestr tatilinizi bir Avrupa ülkesinde geçirmek ve soğuktan uzaklaşmak istiyorsanız tercihiniz İspanya olabilir.

Tayland

Yurtdışında sömestr tatili için bir başka seçenek de Tayland’dır. Sıcak havalarda ve masmavi denizlerde yüzmek istiyorsanız Tayland’ın Koh Samui adası vize gerektirmediği için ilk tercihiniz olmalıdır. Bambudan yapılmış bir havaalanına iner inmez hemen samanlı bir Hindistan cevizi kapabilir ve tatilinizin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. Fiyatlar oldukça makul, ancak tek sorun uçak bileti fiyatlarıdır.

Kıbrıs

Çocuklarla yurt dışında tatil yapmak size sıkıntı gibi geliyorsa, ülkemize göre sıcak havası ve farklı ortamıyla Kıbrıs iyi bir seçenek oalcaktır. Ancak bu mevsimin yüzmeye uygun olmadığını bilmekte fayda var.

Fas

Soğuktan kaçmak ve gizemli bir yolculuğa çıkmak isteyenler için Fas alternatiflerden biri olarak değerlendirilebilir. Kültürü, mutfağı, tarihi dokusu ve misafirperverliği sayesinde Fas geziniz asla unutamayacağınız bir tatil olacak.

NeredenNereye.com ile Türkiye’nin her yerine, ayrıca yurt dışında Bulgaristan, Yunanistan, Almanya, Irak, İran, Gürcistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Slovakya, Macaristan gibi yakın çevre ve komşu ülkeler için de otobüs bileti bulmanız mümkün. Yurtdışı otobüs bileti için detayları buradan inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin