İnsanlar için yurt dışına tatile gitmek farklı anlamlar taşır. Yurtdışına tatile gitmek isteyip de hangi yolu seçeceğine karar veremeyen birçok insan var. Yeni insanlarla tanışmak ve sizinkinden farklı yerlerde yeni yerler görme fikri iyi bir fikir olsa gerek. Ancak, ziyaret edilecek ülkeleri belirlemek, bu ülkelere nereye seyahat edeceğinizi planlamak ve ne gibi sürprizlerle karşılaşabileceğinizi keşfetmek gibi başlı başına önemli olan birçok detay unsuru var. Yurtdışında tatil yapacaklar için en iyi ülke önerileri listesini okumaya hazır olun, tüm bu bilgileri sizin için bir araya getirdik. 

Filipinler

Filipinler, dünyada ender güzelliklere sahip çok ilginç bir ülkedr. Pasifik Okyanusu’nun batı kıyısında yer alan Filipinler Cumhuriyeti, 7.500’den fazla ada ve adacıktan oluşan bir ada ülkesidir. Bu özelliği ile bile, Filipinler’in bu eşsiz ülkesinde yapılacak çok şey bulunuyor. Rotanızı Filipinler’e çevirerek yurtdışındaki tatilinizi benzersiz kılın. 

Filipinler pirinç tarlaları ile ünlü bir ülkedir. Filipinler’e gitmişken bu harika manzarayı görmeden ayrılmayın diyoruz. Filipin Dağları’nda yer alan Banaue Çeltik Tarlaları, ülkenin tarım sektöründe olağanüstü güzelliğe sahip özel noktalarından biridir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu güzelliği kaçırmayın.

Elbette pirinç tarlalarının güzelliği aklınızı başınızdan alacak ama Banue kadar güzel değil. Tatil deyince deniz, kum ve güneş üçlüsünü eşsiz bir atmosferde yaşamak isteyenler Banue’e gitmeden dönmeyin diyoruz. Banue, Filipinler’de sadece 35.000 nüfuslu küçük bir adadır. Ancak adanın eşsiz güzelliğinin yanı sıra, berrak suları ve 7 km’lik kumlu plajları sizi şaşırtacaktır.

ABD

Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en büyük ülkelerinden biridir. ABD’de gezilecek birçok farklı nokta ve merkez bulunuyor. New York, Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok ziyaret edilen şehirdir. Bu büyük metropolde yapacak çok şey bulabilirsiniz. Amerika’nın en ünlü restoranları, Özgürlük Anıtı ve ünlü Times Meydanı, hepsi şehirde bulunmaktadır.

New York

New York’ta yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri Empire State Binası’nı ziyaret etmektir. 381 metre yüksekliğiyle Empire State Binası, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en yüksek bina değil, aynı zamanda dünyanın en yüksek binasıdır. Yıllar içinde bu şekilde kalan ve New York’a ziyaretçi çeken bu tarihi bina 1931 yılında tamamlandı. Empire State Binası tam olarak 101 katlıdır ve bu özel binanın 86. katından tüm şehri görebilirsiniz.

New York’a gelenlerin en çok uğradığı yer, genellikle şehrin merkezi olarak kabul edilen Times Meydanıdır. Dünyanın en ünlü meydanlarından biri olan Times, New York denilince akla gelen en özel yerlerden biridir. Şehrin 100 yıllık tarihi değişim fotoğraflarında bile yerini hala koruyan bu özel mekan, pek değişmemiş ve ulusal kutlamalar, protestolar, gösteriler, yılbaşı vb. kutlamalar için sıkça ziyaret edilen yerlerden biridir.

ABD’nin New York Eyaleti ve New York City’de bulunan Özgürlük Heykeli, dünyada bilinen en sıra dışı yapılardan biridir. Hikayesi için beklenmedik olan bu dev heykel, aslında Osmanlı İmparatorluğu’nun son padişahı Abdülaziz’in emriyle hazırlanmıştı. Bu devasa heykeli ABD’de de görebilirsiniz, Amerika’ya 100. yıl dönümü hediyesi olarak gönderilmiştir.

New York şehrinin kalbindeki Central Park’ı ziyaret edebilir ve Amerika tatilinizin en keyifli anlarından birini yaşayabilirsiniz. Bu eşsiz park, şehrin göbeğinde, devasa gökdelenlerin hemen yanında nefes almak için yaratılmış özel bir alandır.

Amerika denilince akla gelen bir diğer şehir ise Los Angeles. Bu eşsiz şehir günde neredeyse 24 saat canlıdır. Tüm tatilinizi burada geçirmeyi seçerseniz, yapacağınız şeye kumarhane eğlencesini ekleseniz iyi olur. Şehir kumarhaneler şehri olarak bilinir. Burada ayrıca dünya film merkezi Hollywood’u da ziyaret edebilirsiniz.

Güney Afrika

Dünyanın en güzel ve özel tatillerinden birine ev sahipliği yapan Güney Afrika, size safari yapma şansı veren en çok denizaşırı tatil destinasyonlarından birine ev sahipliği yapıyor. Yurtdışına çıkmayı ve dünyanın sayılı milli parklarından birinde safari yapmayı planlıyorsanız doğru adres Güney Afrika Cumhuriyeti olacaktır.

Güney Afrika, Afrika kıtasının güney kesiminde yer alan, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkedir. Batısında Atlas Okyanusu, doğusunda Hint Okyanusu bulunan bu özel ülkede ayrıca iki özel turistik şehir, Cape Town ve Johannesburg bulunuyor. Başkent Pretoria’dan bir safari turunda aslanları, filleri, zürafaları ve daha fazlasını görme şansını isteyebileceğiniz Afrika, 20.000’den fazla bitki örtüsüne ve ortalama 1.000 farklı vahşi yaşam türüne sahiptir.

Güney Afrika, aklınıza gelebilecek ve belgesellerde görebileceğiniz tüm hayvanları ile safari tatili için olmazsa olmaz yerlerden biridir. İngiliz ve Fransız kolonilerinin de benzersiz şarap mahzenleri vardır. Güney Afrika’nın Western Cape bölgesindeki ünlü şarap mahzenleri de ülkenin sadece Fransa’da yetiştirildiği düşünülen Şiraz üzümünün yetiştirildiği yerlerdir.  Böylelikle kaliteli bir tur deneyimine erişme fırsatına nail olabilirsiniz.

Danimarka

Danimarka, çocuk eğlenceleri ve festivallerinde muhtemelen önde gelen ülkelerden biri ve çocuklu ailelere tatil seçenekleri sunan ilk ülkelerden biri konumunda yer alıyor. Danimarka gezinizi önceden ayırtmayı unutmayın, yurtdışı seyahatiniz için asla pişman olmayacağınız yerlerden biri Danimarka’dır. Çocuklarınız için birçok eğlenceli ve eğitici aktivite bulabileceğiniz gibi, siz ve eşiniz için de harika ve romantik bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Paris

Özellikle balayı çiftlerinin gözde mekanlarından biri olan Paris, kesinlikle çocuklu bir aile tatili için en iyi yerlerden biridir. Disneyland Paris, çocukların hayalindeki yerdir. Burada sadece çocukların değil sizin de kesintisiz eğleneceğinize inanıyoruz. Tatilinizi farklı ülkelerde geçirmek ve farklı etkinliklerde yer almak istiyorsanız Paris sizin için en iyi seçeneklerden biri olabilir. Çocuklarınızla tatildeyken, farklı bir dünyanın her detayını Paris’ten başka hiçbir yerde bulamazsınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin