“Özgüven bazen insanı uçuruma itebilir.”

Eğer sosyal medyayı yakından takip ediyorsanız biliyorsunuzdur; Türkiye’den seyahat amaçlı çıktıkları yolculuk sırasında yurt dışında mahsur kalan çiftin hikayesini. Sevgilisi ile birlikte yaptıkları bir hata sonucu on günü aşkın süre hapiste kalmak zorunda kalmıştı gezginlerimiz. Neyse ki, ailelerin de desteği ile birlikte zor zamanlarını aşmayı başardılar. Seyahat etmek pek çok gencin ve kendini genç hissedenlerin hayali. Özellikle son zamanlarda popüler hale gelen tek kişilik seyahatler, alıp başını dünyanın bilmediği bir noktasına gitmek serüveni son derece ilgi çekiyor. Kesinlikle karşı olduğumuzdan değil ancak her işte olduğu gibi yolculukta da karşılaşabileceğiniz olumsuz durumlar ne yazık ki mevcut. Bu nedenle seyahate çıkmadan önce gideceğiniz ülke, bölge için bir ön tarama yapmanız, özellikle bilginin bu kadar kolay ulaşılabildiği bir çağda yerel kanunlar, adetler, alışkanlıklar hakkında bilgi edinmeniz şart. Bu her zaman yolculuğunuz sırasında kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlayacaktır. Tek başına seyahat etmek için dünyanın en tehlikeli ülkeleri listesini sizlerle daha önce paylaşmıştık. Şimdi de hayallerini yalnız bir yolculuk ile süsleyenler için dünyanın en güvenli on ülkesini kısaca listeliyoruz.

Yeni Zelanda

Yine son zamanlarda popüler olan bir olgu ile ilgili bilgi vererek başlayalım. Yeni Zelanda son dönemde dünyanın en çok gelişim gösteren ülkelerinden biri. Aynı zamanda hemen hemen her ülkeden iş başvurusu kabul ederek istihdam sağlıyorlar. Hayat standartlarının da bir hayli yüksek olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Yeni Zelanda hem kurmuş olduğu modern şehirler hem de etkileyici doğa manzaraları ile sizleri büyüleyecek. Özellikle suyu seven gezginler için harika bir yer diyebiliriz.

Yeni Zelanda

Danimarka

Avrupa’nın en gözde ülkelerinden biri olan Danimarka’da Deniz Kızı heykelinden eşsiz doğa manzaralarına kadar pek çok şeyi keşfedebilirsiniz. Refah seviyesinin son derece yüksek olduğu ülke aynı zamanda dünyanın en mutlu ülkeleri listesinde de en üst sıralarda kendisine yer buluyor.

İsveç

Evet, özellikle bütçesi olanlar için Avrupa’nın en dikkat çekici ülkelerinden biri olan İsveç ile devam ediyoruz. Harika mimari dokusunun yanı sıra eşsiz manzaralar ile de karşılaşabilirsiniz. Ancak alışveriş tutkunuzu yerine getirmek için biraz pahalı bir lokasyon olduğunun bilincinde olmalısınız.

Norveç

Şehirde bütün yıl boyunca koşuşturmaktan şikayetçiyseniz, metropollerin karmaşık yaşantısı sizi hayattan soğuttuysa Avrupa’nın en sessiz, sakin bir o kadar da güzel ülkesi Norveç tam size göre bir tatil yeri olabilir. Özellikle eşsiz göl manzaraları karşısında güne başlamak yaşam enerjinizi geri getirecektir.

Norveç

Finlandiya

Finlandiya tatil için çok rağbet gören ülkelerden biri değil. Ancak eğer kafanızda hem Avrupa’da diğer noktalara kolay erişim sağlamak hem de eşinizle, sevgiliniz romantizm doruklarında bir tatil geçirmek istiyorsanız harika bir seçenek. Ülkedeki suç oranlarının düşüklüğü dikkate alındığında ise tek başına seyahat etmek için de son derece uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Hollanda

Hollanda kimilerine göre aşırı özgürlükçü sayılabilecek yasaları ve renkli gece yaşamı ile Avrupa’nın başta gelen eğlence merkezlerinden bir tanesi. Yalnızca geceler değil ülke de muhteşem mimari ve doğal güzellikler ile birlikte gündüzler de ayrı güzel.

Birleşik Krallık

İngiltere, İskoçya, Galler, İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık seyahat için harika bir rota olmasının yanı sıra tek başına gitmek için de son derece uygun.  Dilerseniz Londra gibi dünyanın sayılı şehirlerinden birini gezin dilerseniz de İrlanda’nın yemyeşil çayırlarında gün batımını izleyin.

İskoçya

Kanada

Tek başınıza güvenle seyahat edebileceğiniz lokayonları listelediğimiz de dünya üzerinde suç oranlarının en düşük olduğu ülkelerden biri olan Kanada’yı dahil etmezsek olmazdı. Baştan söylemekte fayda var : Evet, kesinlik soğuk bir ülke. Ancak bu doğaya kucak açarak harika bir yolculuğa çıkmanıza engel değil.

Güney Kore

Uzak Doğu toplumlarının felsefesine ve kültürüne biraz ilgi duyan, aşina olanlar için ilk ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri Güney Kore. Son 30 yılda göstermiş olduğu gelişim ile tüm dünyayı kendisine hayran bırakan ülke çizdiği modern dünyanın içerisinde kesinlikle köklerinde ve geleneklerinden kopmuş değil.

Avustralya

Bu listenin suç oranları dikkate alınarak hazırlandığını belirtmekte fayda var. Bu açıdan baktığınızda Avustralya’da listeye dahil oluyor . Ancak tek başınıza çıkacağınız bir seyahat de nasıl bir serüveni takip edeceğinizi bilemiyoruz. Gelişmiş modern bir dünya ile el değmemiş türlerin birbirine girdiği bir ülke olduğunu söylemeden geçmeyelim. Şöyle ki, kimi zaman en modern şehirlerinde bile daha önce hiçbir yerde görmediğiniz hayvan türleri ile karşılaşabilirsiniz. İnsanların zehirli hayvanlardan çektiği ülkelerin başında geliyor diyebiliriz. Öyle ki, denizde yaşayanından karada yürüyenine pek çok ender ve bir o kadar da tehlikeli hayvan türü bu ülke sınırları içerisinde yaşıyor. Elbette ki şehirde karşılaşma şansınız çok düşük ancak yalnız başınıza açıldığınız bir doğa yürüyüşünde dünyanın en zehirli yılanından sizleri dakikalar içerisinde felç edebilecek örümcek türlerine kadar farklı hayvanlarla karşılaşmanız mümkün.

Özgürlüğün peşinde bir serüven için tek başınıza yolculuğa çıkabileceğiniz bu ülkelere zaman kaybetmeden ulaşmak için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin