Dünya üzerinde insanlar olarak oldukça uzun zamandır yaşıyoruz. Tarih bizim kurduğumuz medeniyetlere ev sahipliği yapmış, geçmiş günümüze bizden çok büyük eserler bırakmış. İnsanlık olarak kurduğumuz devletler, ülkeler her zaman için ne kadar büyük oldukları ile ünlü olmuşlar. Ancak bugün sizler için, ben gittiğim ülkeyi bir günde baştan sona gezmek istiyorum diyen gezginler için dünyanın en küçük ülkelerini listeledik.

Vatikan – 0.44 km²

Vatikan, hepimizin bildiği gibi harika bir konumda bulunmasının yanı sıra dünyanın en büyük dini sembollerinden biri haline gelmiş bir yer. Vatikan dünyanın en küçük ülkesi olma özelliğine sahip. Ülkede kayıtlı nüfus 950 olarak görünüyor ancak bu insanların bir çoğu burada yaşamıyorlar.

Monaco – 1.95 km²

Dünyanın yüz ölçümü olarak en küçük noktalarından biri olmasına karşın nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu yer. En küçük ikinci bağımsız devlet olan Monaco, 35 binin üzerinde nüfusa ev sahipliği yapıyor. Ayrıca dünyanın refah seviyesi en yüksek yerlerinden biri olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Lüks ve ihtişam arayanların buluşma noktası diyebiliriz.

Nauru – 21 km²

Bu küçük ülke içerisinde 9.378 vatandaş yaşıyor. Nauru aynı zamanda dünyanın en küçük cumhuriyeti unvanının da sahibi. Bu ülke sınırları içerisinde kalabalık kelimesini duymanız pek de mümkün değil gibi. Sahili boyunca havalimanı uzanan bu ülkenin korunmayı başarmış harika bir de doğal ortamı var.

Tavalu – 26 km²

Mikronezya, bölgesinin ismine yakışır şekilde de Tavalu oldukça küçük bir ülke. Yaklaşık 11.000 kişinin yaşadığı bu küçük topraklar okyanus manzaraları ile görülmeye değer. Tavulu’nun kendi dili olmasına karşın İngilizce de resmi dil olarak kabul ediliyor. Bu nedenle dünyanın farklı noktalarından ziyaretçileri ağırlarken yerlilerle anlaşma konusunda pek de sorun çıkmıyor.

San Marino – 61.2 km²

İtalya içerisinde, Güney Avrupa’da Apenin Dağlarının eteklerinden kurulmuş olan bu mikro ülke Avrupa’nın 5 mikro devletinden bir tanesidir. Avrupa içerisinde Vatikan ve Monaco’dan sonra en küçük üçüncü ülkesi konumundadır. Bu küçük coğrafyasına karşın insanı büyüleyen bir doğal güzelliği bünyesinde barındıran San Marino dünyanın farklı noktalarından ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Lihtenştayn – 160 km²

Lihtenştayn’ın küçük coğrafyasının yarısını Alp Dağları diğer yarısını ise Ren Vadisi oluşturuyor. Toplam sınırları 76 km olan bu küçük ülkede 35 binin üzerinden insan yaşıyor. Haliyle ülkede herkes birbirini tanıyor diyebiliriz öyle değil mi?

Marshall Adaları – 181.3 km²

Marshall Adaları, Kuzey Pasifik Okyanusunda yer alan bir adalar topluluğu. Ne yazık ki geçmişi biraz hüzünlü hikayelere ev sahipliği yapan adalar topluluğudur dünyanın bu kısmı. Bu ada topluluğunun ismi John Marshall’dan geliyor. Amerika 1946 – 1958 yılları arasında adaların oldukça yakınında nükleer silah denemeleri yapmış. Bu da ister istemez doğal ortamı etkilemiş elbette. Atılan hidrojen bombası Japonya’ya atılan atom bombalarından çok daha güçlü olduğu için su altı yaşamına olan etkisi de yadsınamaz.

Saint Kitts ve Nevis – 261 km²

Dünyanın farklı noktalarından katılımcıların geldiği müzik festivalleri ile bilinen Saint Kitts ve Nevis, Karayipler bölgesinde yer alan iki adadan oluşuyor. Yüz ölçümü ve barındırdığı nüfus ile birlikte Amerika’nın en küçük bağımsız ülkesi olarak kabul ediliyor. Dünyaca ünlü festivallerine katılmak biraz bütçe gerektiriyor açıkçası. Bu iki adada toplamda 51 binden daha fazla kişi yaşıyor.

Maldivler – 300 km²

Maldivler herkesin bildiği üzere dünyanın en turistik alanlarından bir tanesi. Toplamda 300 km2 toprak bütünlüğü ile dünyanın en küçük ülkelerinden biri ancak bu küçük coğrafyaya doğa harikalarını sığdırmış durumda. Toplamda 1.200 adadan oluşan bu bölgenin sadece 200 adasında insanlar yaşıyor. Harika bir tropikal deneyim yaşamak isteyenlerin vazgeçemediği adres Maldivler.

Seyşeller – 455 km²

Doğu Afrika’da,  Hint Okyanusun’da bulunan bu adan ülkesi toplam 115 adadan oluşuyor. Bu küçük ada ülkesi dünyanın geri kalanı tarafından henüz fazlası ile keşfedilmiş değil. Elbette güvenlik de turizmi etkileyen en önemli faktörler arasında. Bu nedenle gezginlerin gündeminde fazlası ile yer almıyor.

Listemizde yer alan bu küçük ülkeleri kısa zamanda gezmek için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin