Geçtiğimiz günlerde İngiltere merkezli Time Out dergisinin seyahat alanında önde gelen otoritelerden biri olarak, gezginlerin oylarına dayanarak dünyanın en güzel semtlerini seçtiğini ve bu semtler arasında ülkemizden Kadıköy’ün de 45.sırada yer aldığına değinmiştik. Ülkelerin önemli şehirlerinde yer alan semtlerin yanı sıra Time Out dergisi son olarak da dünyanın gezginler tarafından en çok beğenilen köyleri yayınladı. Üstelik bu kez, ülkemizden bir köyde listenin oldukça üst sıralarında yer alıyor. Bizler de NeredenNereye.com ailesi olarak sizler için Time Out dergisinin araştırıp sıraladığı dünyanın en güzel 10 köyünü listeledik. 

10 . Furnas – Portekiz 

Portekiz, ılıman iklimi, sıcak kanlı insanları, eşsiz manzaraları ile bilinen İspanyolca’nın hakim olduğu enfes bir ülke. Her yıl dünyanın farklı köşelerinden özellikle liman kentlerine gezginler akın ediyor. Üstelik benzer ülkelerle kıyaslandığında tatil daha ekonomik olarak görülüyor. Bu nedenle yıl boyunca ziyaretçisi eksik olmayan Portekiz’in Furnas Köyü, listede takipçiler tarafından en çok beğenilen 10.köy oldu. 33.88 km yüz ölçümüne sahip olan Furnas’ın nüfusu kayıtlarda 1.541 olarak geçiyor. 

İnstagram Beğenisi : 227,533

9 . Tobermory – İskoçya 

Genellikle ılıman iklim kuşağına alışkın olan toplumumuza biraz garip gelen İskoçya, halkının son derece özel kültürel etkinlikleri ve ritüelleri ile dikkat çekiyor. Barları, göz alabildiğince uzanan yeşil alanları, eğlenceli festivalleri ve çok daha fazlası ile İskoçya’nın Tobermory Köyü listenin dokuzuncu sırasında yer alıyor. Bir balıkçı kasabası olarak kurulan bu köy İskoçya’nın en harika doğal alanlarından biri olarak görülüyor. Üstelik İskoçya tarihinin ilk dönemlerine kadar uzanan tarihi nedeniyle eşsiz kültürel değerlere de sahip. 

İnstagram Beğenisi : 241,926

8 . Shirakawa – Japonya 

1.734 kişilik nüfusu ile şirin mi şirin bir yapılanmaya sahip olan Japonya’nın Shirakawa Köyü listede sekizinci sırada yer alıyor. Japonya’nın bir sembolü olan kiraz çiçeklerini bolca görebileceğiniz bu köy görenlerin hafızalarından uzun süre çıkmayan eşsiz manzaralara tanıklık ediyor. Bir köye göre geniş bir alana yayılan bölgede özellikle minimal ve sade tasarımı ile ön plana çıkan mimari doğa ile son derece başarılı şekilde bütünleştirilmiş. 

İnstagram Beğenisi : 254,975

7 . Vernazza – İtalya 

Dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden biri olan İtalya’nın muhteşem Akdeniz iklimi ve coğrafyası herkesçe biliniyor. Bu özellikleri en güzel şekilde yansıtan noktalardan biri de İtalya’nın Vernazza Köyü. Huzur dolu bir ortam, rengarenk ve sade mimari yapılar, deniz manzarası ve enfes lezzetleri ayağınıza getiren işletmeleri ile bir köyde aradığını her şey burada mevcut. Tüm bu nedenler düşünüldüğünde gezginlerden bir hayli beğeni alıp listenin yedinci sırasına yerleşmesi gayet normal. 

İnstagram Beğenisi : 490.902

6 . Wanaka – Yeni Zelanda 

Geçtiğimiz günlerde başbakanın açıklamaları ile saatlik asgari ücretin 20 dolar gibi birçok ülkeden daha yüksek bir rakama çıkarıldığı için bir anda popüler olan Yeni Zelanda, aynı zamanda dünyanın en harika doğasına sahip ülkelerinden biri. Hepimiz hayranlıkla Yüzüklerin Efendisi film serisinin bu ülkede çekildiğini bilmeyen yoktur. Yeni Zelanda’nın Wanaka Köyü ise ülkenin bütün güzel yanlarını üzerinde toplamış diyebiliriz. Wanaka, eğitim seviyesi yüksek aynı zamanda refah seviyesi son derece iyi yerel halka sahip. Nüfusun azlığı ile birlikte son derece düşük suç oranlarına sahip bu bölge, çok fazla bilinmese de bir kez gören insanları kendine hayran bırakması nedeniyle kelimenin tam anlamı ile büyüleyici. 

İnstagram Beğenisi : 565 .973

5 . Mission Beach – Avustralya

Avustralya’da küçük bir sahil kasabası olan Mission Beach özellikle denize karşı büyük bir tutku besleyen ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor. 5. sırada yer alan Mission Beach, Queensland, Avustralya’daki Cassowary Coast Bölgesi’nde küçük bir sahil kasabasıdır. Toplam nüfusu 3.597 kişi olarak belirlenmiştir. Ülkenin son derece yüksek seviyelere ulaşan hava sıcaklığı düşünüldüğünde bütün gününüzü deniz kenarında geçirmeniz olası. Bu kasaba eşsiz sahili, renkli geceleri, sıcak kanlı insanları ile turistlerin vazgeçilmez noktalarından bir tanesi.

Instagram oyu: 608,703

4 . Hallstatt – Avusturya 

Göl kenarına kurulmuş olan bu kasaba, Avrupa’nın refah seviyesi oldukça yüksek olan Avusturya ülkesinde yer alıyor. Kasaba uzaktan bakıldığında bu dünyadan değil de bir masal diyarına aitmiş gibi duruyor. Yeşil ve mavinin harika bir ahenk ile birleştiği bu kasaba sessiz sakin yapısı oldukça fazla ziyaretçiyi cezbediyor. Ancak, birçok tatil rotasına göre çok daha maliyetli bir tatil planı çizmelisiniz. Hallstatt son derece küçük bir Avrupa yerleşkesi olmasına karşın çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 

Instagram oyu: 794,326

3 . Göreme – Nevşehir 

Türkiye’nin eşsiz coğrafyası olarak kabul edilen Göreme, Kapadokya listede üçüncü sırada yer alıyor. Hepimizin bildiği gibi dünyada eşi benzeri olmayan güzelliği ile Göreme her yıl milyonlarca turiste kapılarını açıyor. Peri Bacaları dünyada nadir görülen coğrafi oluşumları olarak son derece ilginç görüntüsü ile her mevsimin belirgin şekilde yaşanabildiği ülkemizde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak gösteriliyor. Göreme aynı zamanda listede, Asya – Avrupa (Avrasya) kategorisine giren tek bölge olma özelliğini taşıyor. 

Instagram oyu: 1,129,021

2 . Ha Long Koyu – Vietnam

Uzak Doğunun en popüler tatil rotalarından biri olan Ha long Koyu, 1997 yılında bölgede çekilen James Bond filmi ile birlikte tüm dünyada popüler olmaya başladı. Filmde yer alan eşsiz manzaralar izleyicileri büyüleyince tüm gezginlerin dikkati bir anda bu saklı cennete çevrildi. O gün bu yana yapılan turizm yatırımları ile birlikte çok daha güzel hale gelen Ha Long Koyu, doğanın insana ne kadar cömert davrandığının yaşayan kanıtlarından bir tanesi. Bu eşsiz güzelliğin insanlar tarafından bozulmaması için büyük bir çaba sarf ediliyor. 

Instagram oyu: 1,167,858

1 . Santorini – Yunanistan

Listenin birinci sırasında komşumuz Yunanistan’ın Santorini Adası yer alıyor. Adanın kuzey noktasında bulunan Oia, bölgenin en güzel yeri olarak değerlendiriyor. Bu nedenle olsa gerek ki, Oia Köyü sosyal medyada 2 milyona yaklaşan paylaşımı ile en yakın rakiplerine dahi fark atmış durumda. Avrupa kıtasına yakınlığı ve görece daha ucuz tatil imkanı sunması nedeniyle her yıl turist akınına uğruyor. Komşumuz bu cıvıl cıvıl adası mutlaka görmeniz gereken harika tatil noktalarından bir tanesi. 

İnstagram Oyu : 1.609.706

Dünyanın en güzel bölgeleri sıralamasında 3.sıraya yerleşerek turizm alanında gururumuz haline gelen Göreme’ye en kısa zamanda seyahat etmek için en uygun Göreme otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin