Dünyanın kaç yaşında olduğu yüzyıllardan beri kesin bir sonuca varılamamış bir soru. Malumunuz konu ile ilgili olarak bir çok fikir ortaya atıldı. Yapılan araştırmalar ve uygulanan karbon testleri neticesinde akla en yatkın sonucun 4,5 milyar yıl olduğu düşünülüyor. İnsanların bıraktığı izleri takip ettiğimizde ise modern insanın ayakları izleri yalnızca elli bin yıl öncesine kadar dayanıyor. Ortalama insan ömrü düşünüldüğünde elbette bizlere oldukça uzun bir zaman dilimi gibi geliyor. Ancak oranlarsanız, evrenin tahmini yaşı göz önüne alındığında yalnızca 2 saniye gibi küçük bir rakama tekabül ediyor. Peki, insanlık olarak bu elli bin yıl içerisinde neler yaptık? Bu sorunun en güzel yanıtlarını bugün dünyanın farklı köşelerinde kurulmuş ve milyonlarca kişiyi ağırlayan müzelerde görebiliyoruz. Bir müzeye gitmek ve tarihin kapalı kapılarını aralamak, keşfetmek arzusu ile yolculuk eden gezginler için harika olgulardan bir tanesi. Sizler için dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerini kısaca listeledik.

Çin Ulusal Müzesi

Çin, dünyanın en eski kültürlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Batı kültüründen oldukça uzak, kendine özgü bileşenleri koruyan Çinliler kurmuş oldukları Çin Ulusal Müzesi ile 2016 yılı içerisinde tam 7 milyon 600 bin kişiyi ağırladılar. Dünyanın her yerinden gelen ziyaretçiler müze içerisinde Çin’in tarihi ve geleneksel sanatına dair  her şeyi görebiliyorlar. Çin Devrim Müzesi ve Ulusal Çin Tarih Müzesinin birleşmesi ile inşa edilen bu müze aynı zamanda Çin’de yer alan en büyük yapı arasında gösteriliyor. Müzeyi Pazartesi günleri hariç 09:00 – 16: 30 aralığında ziyaret edebilirsiniz.

National Museum  of Natural History

Ulusal Doğa Tarihi Müzesi de tıpkı National Air and Space Museum gibi Amerika’nın Washington şehrinde yer alıyor.  Müzenin her yanı dünyaca ünlü araştırma ve bilim kurullarının hazırladığı sergiden oluşuyor. İnanması güç olsa da bu devasa müze içerisinde 126 milyondan fazla bilim numunesi yer alıyor. Özellikle bilime tutkun genç kitlenin bu müzeyi ziyaret etmesi sağlanıyor. İzlediğiniz pek çok filmde Amerika’da okul gezilerinde gidilen müze tam da burası. Bilgece bir amaca hizmet eden bu müze senenin 364 günü açık ve giriş tamamen ücretsiz. 1910 yılında kurulmuş olan müzenin bugün binden fazla çalışanı bulunuyor.

National Air and Space Museum

Ulusal Uzay ve Hava Müzesi, ABD’nin başkenti Washington DC’de yer alıyor. İçerisinde Amerika’nın havacılık ve uzay geçmişine dayanan eserler barındırması nedeni ile diğer müzelerden ayrılıyor.  1946 yılında açılan ve uçak parçalarından uzayı keşfeden roketlere her şeyin yer aldığı bu müze tüm dünyadan gelen ziyaretçiler tarafından ilgi ile geziliyor. Müzeyi her gün 10:00 – 17:30 saat aralığında ziyaret edebilirsiniz.

Metropolitian Museum of Art

Öyle bir sanat müzesi düşünün ki, koleksiyonunda tarih öncesi zamandan günümüze kadar en değerli sanat eserleri yer alıyor.  Amerika’nın New York kentinde yer alan bu eşsiz sanat müzesi 2016 yılında 7 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Toplam eser sayısının iki milyondan fazla olduğu biliniyor. Ancak müzenin giriş ücretlerinin özellikle Amerikan dolarının değerli olduğu ülkelerden gelenler için biraz pahalı olduğunu belirtmekte fayda var. Müze pazar gününden perşembeye kadar saat 10.00 – 17.30 arasında hizmet veriyor.  Cuma ve Cumartesi günleri ise 10.00 -21.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Paris – Louvre Müzesi

Müze kelimesini ağzınıza aldığınız anda aklınıza Louvre Müzesinin gelmesi hayli normal. Zira dünyanın en değerli sanat eserlerinin sergilendiği bu müze 2016 yılında tam 7 milyon 400 bin kişi tarafından ziyaret edildi.  Fransa’nın başkenti Paris’te yer alan Louvre Müzesi, Rönesans döneminin en çarpıcı ve eşsiz eserlerine ev sahipliği yapıyor. İçerisindeki bazı eserler o kadar değerli  ki, eserin orijinali yerine imitasyonu sergileniyor.  Salı günleri dışında haftanın her günü açık olan müzeyi 09.00 – 18.00 saat aralığında ziyaret edebilirsiniz.

Listede yer alan müzeleri vakit kaybetmeden ziyaret etmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com ile başlayabilirsiniz.

En uygun uçak bileti NeredenNereye.com’da!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin