“Hayat ya cesur bir meceradır yada hiçbir şey!” – Helen Keller

Seyahat etmek, dünyanın görülmemiş, keşfedilmemiş köşelerini keşfetmek insanoğlunun her zaman en büyük arzularından biri olmuştur. Bir çok insan seyahatlerini farklı amaçlarla gerçekleştiriyor. Tarihin başından bu yana bizler, keşfetmek, bilmek, meraklarımızı gidermek ve hatta yeni kazançlar elde etmek için seyahatler gerçekleştirdik. Son yıllarda ise şehir hayatının iyiden iyiye artan kaos ortamının etkisinden olsa gerek insanlar geçmişe, doğaya dönemin ve hatta doğa ile bütünleşmenin yollarını arıyor. Bu durum her geçen gün insanların tatil alışkanlıkları üzerine de etki ediyor. İnsanların seçecekleri tatil noktaları özellikle son yıllarda popüler hale gelmiş bilindik noktalardan uzakta, huzurlu ve sakin ortamlar oluyor.

Sağlık turizmi de özellikle doksanlı yılların sonundan itibaren tüm dünyada giderek yaygınlaşan bir trend. Bunun üzerin de modern yüz yılın getirdiği bilimsel gelişmelerin etkisi de bir hayli fazla elbette. Dünyanın en büyük uzay araştırmaları kurumu olan NASA’nın de üzerinde toz dolanan her gök cisminde su aramasından anlayacağımız üzere su yaşam için olmazsa olmazlardan kesinlikle. Suyun sağlık üzerindeki etkileri de yapılan araştırmalar ile ortaya dökülüyor. Bir yandan huzurlu bir tatil geçirirken diğer yandan eklem ağrıları gibi sağlık probemlerinden kurtulmak isteyenler için kaplıca seyahatleri biçilmiş kaftan diyebiliriz. Biz de sizler için dünyanın kaplıcaları ile ünlü beş harika şehrini listeledik.

Szechenyi, Macaristan

Maceristan kaplıcalarda vakit geçirmek için gidebileceğiniz en güzel tatil rotalarından bir tanesi. Ülkenin kendine has doğal güzelliklerinin yanında yeraltı suları da bir hayli fazla. Yılın büyük bir döneminde kaplıcalara ne huzurlu bir tatil geçirmek hem de sağlık sorunlarına çözüm aramak için gelen insanların sayısı oldukça yüksek. Macaristan’da modern anlamda kaplıcaların kurulması ise Roma İmparatorluğu’na kadar uzanıyor. Szechenyi kaplıcası ise şüphesiz Maceristan’ın en ünlü kaplıcası. Bir çok sağlık otoritesi tarafından da tavsiye edilen bir yer. Eklem ağrılarından ve hastalıklarında mustaripseniz burada bulunan devasa 3 açık ve 15 kapalı kaplıca havuzu kesinlikle gözden kaçırmamanız gereken bir özellik.

Blue Lagoon, İzlanda

Mavi göl yada mavi lagün olarak bilinen bu yer dünyanın en önemli şifalı su merkezlerinden bir tanesi. İzlanda’nın, Reykjanes köyü içerisinde yer alan Blue Lagoon silüs ve sülfür bakımından çok zengin olan kaplıca suları nedeni ile özellikle sedef hastaları tarafından çok fazla tercih ediliyor. Bunun yanı sıra cilt problemlerinden mustarip olan insanların ise bir numaralı tercihi olduğunu söylenebilir. Eğer biraz daha huzurlu ve sakin geçen bir tatil istiyorsanız Blue Lagoon’a gitmek için elinizi çabuk tutmanızı tavsiye ederiz. Her geçen gün bölgeye giden ziyaretçi sayısı artıyor.

Yalova, Türkiye

Şifalı sular denildiğinde listeye Türkiye’den de bir isim eklemeden olmaz elbette ki. Yalova’nın kaplıca merkezleri de bir hayli ünlü. Yalova’nın tektonik yapısının oldukça hareketli olması nedeni ile bölge yer altı suları bakımından bir hayli zengin. Türkiye’nin en büyük kaplıcaları Yalova sınırları içerisinde yer alıyor. Bölgedeki kaplıcalar ise sağlık açısından tam anlamı ile mucize etkisi gösteren cinsten. Yalova kaplıcalarından çıkan şifalı sular, karaciğerden safra kesesine, deri hastalıklarından kadın hastalıklarına ve romatizmal hastalıklara iyi geliyor.

Saturnia, İtalya

İtalya’da bulunan bu harika kaplıca merkezi hem görüntüsü hem de şifalı suları ile tam bir doğa harikası. İtalya, ülke olarak her açıdan bir seyahat severin görmesi gereken yerlerinden başında gelen bir ülke. Bunun üzerine bir de bu harika kaplıca merkezine sahip. Buraya gittiğinizde her şeyden önce karşılaştığınız doğa harikası alan ve bu alanı neredeyse hiç bozmadan tasarlanan otantik kaplıca merkezi göz zevkinizi yerine getiriyor. 32 derecelik şifalı suları ise içinden hiç çıkmak istemeyeceğiniz güzellikte.

Kasatsu, Japonya

Hamam kültürünün Roma ve Japonya üzerinden tüm dünyaya yayılan bir gelenek olduğu biliniyor ve hatta Japon imparatorluğunun sosyal evrimi üzerine ufkunuzu açacak makaleler bize mevcut bu alanda. Kasatsu ise Tokyo’dan yaklaşık dört saatlik bir yolculuk sonucunda varabileceğiniz Japonya’nın en ünlü şifa merkezi. Yaklaşık 2000 yıllık bir kültür geçmişine sahip bir bölge burası. Japonlar kendilerine has mimari yapıları ile çevresi süsledikleri bu şifalı su merkezine oldukça önem atfediyor.

Listemizde yer alan yada sizin rotanızda bulunan şifalı su kaynakları yada tatil merkezlerine en kısa yoldan gitmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin