Tayland, özellikle seyahat severlerin son on yılda çokça ziyaret ettikleri bir nokta haline geldi. Bu kapsamda biz de bu gerçekten farklı ülke için kısa bir tanıtım yapalım diyoruz. Sanırım bu ülke ile ilgili olarak ilk bilmeniz gereken bir tatil için gerçekten “yok yok” diyebileceğimiz bir ülke. Parmaklarınızın arasında hissetmekten usanmayacağınız kumsallara sahip eşsiz plajlar, okyanusun garip canlıları ile dolu derin denizler, sabahlara kadar sizi uyutmayacak eğlence mekanları ve çok daha fazlası ülke içerisinde kolaylıkla erişebileceğiniz seçenekler. Üstelik bunlara rağmen bu rağbet gören ülkenin diğer tatil noktalarına nazaran daha ucuz bir yer olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla.

İçerisinde kaybolmak isteyeceğiniz balta girmemiş ormanlar, kıyılarında yüzerken biraz açılıp keşfetmek isteyeceğiniz okyanus, renkli sokakları ile Tayland tatil opsiyonları bir hayli fazla tutuyor. Üstelik öğrenci bile olsanız belli bir bütçe ile gene de kendinize bir Tayland tatili tasarlayabilirsiniz. Bilirsiniz bir ülke yada bir şehir ziyareti sırasında gezginin en başta gelen problemlerinden bir tanesi konaklama sorunudur. Tayland içerisinde o kadar çok seçenek bulunuyor ki herkes kendine göre bir konakla imkanı bulabiliyor. Örneğin bütçenizde konaklama için fazla limit kalmamışsa sahile kurulmuş olan bungalovlarda rahatlıkla konaklayabilirsiniz. Belki de hazır bu egzotik ülkeye ihtişamın son damlasına kadar yaşamak istiyorsunuzdur bu durumda Tayland’ın lüks otellerinde bir yer ayırtmanız gerekecek.

Efendim, bu kadar bahsetmişken çok kısa ülkenin tarihinden kültüründen de bahsetmeden olmaz. Bir Güney Doğu Asya ülkesi olan Tayland sıcak olarak kabul edebileceğimiz bir ülke. Burada yaşayan yerliler için Tay halkı deniliyor ve oldukça sıcak, samimi olduklarını söylemek yalan olmaz. Bu sıcak ve egzotik dünyada özellikle Türkiye’den gidecek olanlar bir şaşkınlık yaşayabilirler. Burada dini görüş diğer Güney Asya ülkeleri gibi Hindistan etkisinde kalmış. Ekonomisi gelişmekte olan bir ülke olduğu için de parasının değeri düşük. Ancak ülkenin ekonomik açıdan en büyük problemlerinden biri yaşanılan gelir dağılımı dengesizliği. Bu durum çok sayıda gencin işsiz kalmasına ve ailelerine bakabilmek için farklı yollar denemesine neden oluyor. Ekonominin bu halde olmasının nedenlerinden biri de ülkenin yakın dönemde geçirmiş olduğu doğal felaketler. Ülkede üretilen tarım ürünlerinin yanında turizm de başlıca ekonomik kaynaklarından bir tanesi. Tayland’da ilk yerleşimin görülmesi oldukça eski dönemlere kadar uzanıyor. M.Ö 40.000’li yıllara dair yerleşim buluntuları var. Günümüzde ise Tayland halkının övündüğü bir nitelik olarak tarihinde hiçbir zaman sömürge olmaması yer alıyor.

Phuket/Phi Phi Adaları

Tayland’da Gezilecek Yerler

Gelelim Tayland’a gideceklerin en çok merak etmeleri gereken konuya. Tayland içerisinde para kullanımı nasıldır? Tayland ucuz bir ülke midir? Efendim, diğer tatil lokasyonları düşünüldüğünde Tayland kesinlikle ucuz bir yer. Tayland içerisinde geçerli olan para birimi Baht. Bir Türk lirası karşılında 16 baht alabiliyorsunuz. Ancak bilmeniz gereken şud ki, ülke içerisinde Türk Lirasını, Baht’a çevirmeniz mümkün değil. Bu nedenle ülkeye giriş yapmadan önce dolar satın almanız gerekiyor. Eğer lüks otellerde kalmayacaksanız yemek masraflarınız da dahil olmak üzere günlük 35 dolara oldukça rahat ettiğiniz bir tatil geçirebilirsiniz. Gelelim seyahatin güzel noktalarından bir tanesi olan alışveriş kısmına. Biz de bir deyim vardır, “sudan ucuz” deriz. Tayland’ta alışveriş yapmak da böyle tabir edilebilir. Tabi aradığınız ürüne göre fiyatların değişiklik göstereceğini de unutmamanız gerekiyor. Genel olarak Tayland içerisinde isterseniz lüks AVM’lerde ya da bizim semt pazarı olarak nitelendirebileceğimiz alışveriş alanlarında gezebilirsiniz. Teknolojik aletler almak için son derece uygun bir ülke Tayland. Aynı zamanda bölgeye özgü birbirinden renkli hediyelik eşyaları da çok uygun fiyatlara alarak bavulunuzu doldurabilirsiniz.

Pattaya

Tayland Kısa Şehir Turu

Bizlere yabancı bütün topraklarda olduğu gibi Tayland’ta da gezilecek görülecek bir çok yer bulunuyor. Bu yazımız içerisinde detayları ile birlikte Tayland’ın gezilecek yerlerini incelemeyeceğiz elbette ancak tanımak adına kısaca en gözde bölgelerinden bahsetmekte fayda var. Efendim Tayland gibi bir ülkede gezip görmek için kendinize ayırmanız gereken süre minumum 1 hafta olmalı. Çünkü bu süre zarfı içerisinde en azından belli başlı üç büyük şehrini rahatça gezebilirsiniz. Tamamen size kalmış olsa da tavsiyemiz hazır bu topraklara gelmişken Bangkok, Pattaya ve Phuket şehirlerini gezmeniz yönünde olacaktır. Bu şehirler içerisinde hem doğası ile sizleri büyülen yerler görebilirsiniz hem de geceleriniz sabahlara kadar eğlenerek geçirebilirsiniz. Ayrıca yerleşim çok önceden başladığı bu şehirlerde ülkenin sayılı tarihi ve kültürel yapıları, özellikle Bangkok içerisinde inanılmaz Tay mabetleri bulunmaktadır.

Bangkok

Seyahat severlerin ülkeyi gezerken en çok merak ettikleri konulardan biri de elbette beslenme olacaktır. Şimdi konuda açık olmakta fayda var. Eğer farklı kültürlerin yemek zevklerine alışkın bir insan değilseniz Tayland’ta yemek sizin gerçekten problem olabilir. Yerel lezzetler hem kullanılan gıda maddeleri hem de hazırlanış olarak bizim kültürümüzden oldukça farklı. Bir de şöyle bir sorun var ki, bir çok yemeği hayatınızda ilk kez görüyor olacağınızdan hangisini yiyeceğiniz konusunda şüpheye düşebilir hatta deneme yanılma yöntemine ihtiyaç duyabilirsiniz. Herkesin damak zevkinin farklı olduğu bilinen bir gerçek, ancak bu durum ülkenin yemeklerinin birbirinden farklı olması nedeni ile zorluk çıkarmaktan uzak oluyor. Hemen hemen baharatlı, tatlı demeden her çeşit lezzeti Tayland yemek kültürü içerisinde bulmanız mümkün.

Bu harika ülkeyi zaman kaybetmeden keşfetmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden satın alacağınız en uygun uçak bileti ile başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin