Doğu Avrupa, ziyaret edilecek birçok yer sunan güzel bir bölgedir. Prag, Budapeşte ve Viyana gibi antik ve ünlü şehirlerden Karpatlar veya Balkanlar gibi doğal dağ sıralarına kadar Doğu Avrupa’da herkes için bir şeyler vardır. Aşağıdaki varış noktaları listesi hiçbir şekilde ayrıntılı değildir; sadece Avrasya’nın bu bölgesindeki en popüler turistik yerlerden bazılarının anlık görüntüsünü sağlar.

Doğu Avrupa zengin bir tarih ve kültür ülkesidir. Turistlerin keşfetmesi için mükemmel olan birçok büyüleyici ve güzel yere ev sahipliği yapmaktadır. Doğu Avrupa’daki en popüler turistik yerlerden bazıları Prag, Viyana, Budapeşte ve Krakow’dur.

Macaristan

Macaristan, her yaştan ziyaretçiyi memnun edecek pek çok turistik mekana sahip bir ülkedir. Macaristan’da ziyaret edilecek bazı popüler yerler arasında Versay Sarayı, Budapeşte’nin ikonik Gellert Tepesi ve Balıkçı Burcu, Egerszalárd Kalesi (Debrecen yakınında), Szentendre Manastırı, Buda Kalesi ve daha fazlası yer almaktadır. İster antik kalıntıları, ister yemyeşil ormanları keşfetmek isteyin, Macaristan’da herkes için bir şeyler var.

Macaristan aynı zamanda Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın iç organlarının gömüldüğü bir ülkedir. Kanuni’nin son seferi olan Zigetvar seferi sonrasında iç organları Macaristan’a gömülmüştür. Dolayısıyla Macaristan Türkler için son derece önemli bir ülke olarak bilinir. Ayrıca Avrupa Hun devletinin mirasına dair kalıntıları da burada görebilirsiniz.

Budapeşte

Budapeşte, Macaristan’ın kalbi olarak kabul edilir ve ana şehirdir. Macaristan’ın başkenti ve ülkenin en büyük şehridir. Avrupa’nın en popüler turistik yerlerinden biridir ve aynı zamanda ülkenin kültürel ve ekonomik merkezidir. Şehir zengin bir tarihe sahiptir ve 1873’ten beri Macaristan’ın başkentidir. Şehir muhteşem mimarisi, restoranları, gece kulüpleri ve alışveriş mekanları ile tanınır. Etrafta dolaşmak için güzel bir şehir ve aynı zamanda birçok ilginç tarihi mekana sahiptir.

Budapeşte şehrinde bulunan cazibe merkezlerinin yanı sıra Transilvanya bölgesini de ziyaret etmeye değer. Bu bölge güzel manzarası, şarap imalathaneleri ve folkloru ile ünlüdür. Rumen ve Macar kültürünün bir karışımını bulabileceğiniz bir yer. Aynı zamanda dünyanın en çarpıcı kalelerinden bazılarını bulabileceğiniz bir yerdir.

Balaton Gölü

Balaton Gölü bölgesi de görülmeye değer bir diğer bölgedir. Bu bölge dünyanın en güzel göllerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu göller güzel dağlar ve ormanlarla çevrilidir. Dinlenmeyi ve doğayı en iyi şekilde bulabileceğiniz bir yerdir.

Romanya

Romanya zengin bir tarihe sahip güzel bir ülkedir. Antik kalıntılardan çarpıcı doğa koruma alanlarına ve büyüleyici köylere kadar ziyaret edilecek yerler ile doludur. İster plajlar, dağlar, hareketli şehirler, ister uykulu kasabalar arıyor olun, Romanya’da herkes için bir şeyler var!

Romanya, Güneydoğu Avrupa’da yer alan bir ülkedir. Kuzeyde ve doğuda Moldova, güneyde Macaristan, batıda Sırbistan ve Bulgaristan ve güneybatıda Ukrayna ile komşudur. Toplam 238.391 kilometrekarelik bir alana sahip ve onu dünyanın en büyük 29. ülkesi yapıyor. Ülkenin başkenti ve en büyük şehri olan Bükreş, 1,7 milyondan fazla nüfusa sahiptir.

Transilvanya

Transilvanya bölgesi tarih ve kültür açısından zengindir ve şarabı, sanatı ve mimarisi ile tanınır. Bölge popüler bir turizm merkezidir ve Bran Şatosu, Sziget Festivali ve Turda’daki tuz madenleri gibi birçok cazibe merkezine sahiptir. Sighetu Marmaţiei, Transilvanya’daki Maramures İlçesinde bulunan ve Roma öncesi kalıntıları ve orta çağ mimarisiyle tanınan, romantik bir konuma sahip antik bir şehirdir. Son olarak, Sighetu Marmaţiei’deki Gârju Mare Manastırı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir.

Moldovya

Moldova, Doğu Avrupa’da bulunan bir ülkedir. Yaklaşık 3 milyonluk bir nüfusa sahip ve başkenti Kişinev’dir. Moldova kuzeyde Rusya Federasyonu, doğuda Ukrayna, güneydoğuda Romanya ve güneyde Macaristan arasında yer almaktadır.

Moldova, Iasi kentindeki Gagavuz Manastırı ve Kız Kulesi gibi tarihi yerlerinin yanı sıra Dinyester Milli Parkı ve Giurgiu Ormanı gibi doğal yaşam alanları için popülerdir. Moldova’daki en popüler turistik yerler, Iasi şehri ve Cricova ve Albena sahil beldeleridir. Yaş’taki en popüler yerler Gagavuz Manastırı, Kız Kulesi, Alexander Nevsky Katedrali ve Eski Şehir’dir. Bu sitelerin tümü tarihi değerleri, mimarileri veya doğal manzaraları ile popülerdir.

Ziyaretçiler Transdinyester bölgesine, ayrılıkçı Moldova cumhuriyetine veya Cahul ve Tiraspol şehirlerine seyahat etmekten kaçınmalıdır. Bu alanlar güvenli değil ve yoğun bir askeri varlığı var. Gezginler ayrıca, sokakların en yoğun olduğu ve kazaların meydana gelme olasılığının daha yüksek olduğu Mayıs-Eylül ayları arasındaki yoğun sezonda seyahat etmekten kaçınmalıdır.

Ukrayna

Ukrayna, ziyaret edilecek birçok cazibe merkezi olan güzel bir ülkedir. Ukrayna’daki en popüler turistik yerlerden bazıları Kiev, Odessa, Lviv ve Çernobil’dir. Ziyaretçiler müzelerde Ukrayna kültürünü keşfedebilir veya Kiev veya Odessa gibi şehirlerde canlı gece hayatının tadını çıkarabilir. Yürüyüş ve bisiklete binme gibi açık hava etkinlikleri de Ukrayna’da oldukça popülerdir, tarihle ilgilenenler ise Harkov’un Ayasofya Katedrali veya Çarlık Rusya’sının Yalta İmparatorluk Sarayı gibi tarihi yerlere göz atmak isteyeceklerdir. 

Ukrayna’da gezilecek o kadar çok yer var ki hepsini listelemek imkansız. Farklı insanların farklı ilgi alanları vardır ve farklı şeyler onların hayal gücünü yakalar. Aşağıda, Ukrayna’ya gelen ziyaretçiler arasında en popüler olan kültürel, doğal, tarihi ve turistik yerlerden sadece bir seçki yer almaktadır.

Bazı gezginler, ucuz uçuş rezervasyonu yaparak, yürüyerek ve toplu taşıma araçlarını kullanarak ülkeyi bağımsız olarak keşfetmeyi tercih ediyor. Diğerleri, kendileri için tüm düzenlemelerle ilgilenebilecek profesyonel tur operatörlerine güvenmeyi tercih ediyor. Hangi rotayı seçerseniz seçin, en iyi fırsatları ve en az güçlükleri bulmak için önceden iyi araştırma yaptığınızdan emin olun.

Polonya 

Polonya zengin bir kültürel mirasa ve tarihe sahip bir ülkedir. Antik kalelerden çarpıcı doğa rezervlerine kadar ülke genelinde çeşitli ilgi çekici yerler bulunabilir. İşte önerilen bazı destinasyonlar: -Krakow – Avrupa’nın en eski şehirlerinden biri olan Krakow, tarihi kiliseler ve sinagogların yanı sıra geleneksel Polonya mutfağı sunan birçok sanat galerisi ve restorana ev sahipliği yapmaktadır. Hareketli eski şehir bölgesi, Krakow’un sokaklarını yürüyerek keşfetmek veya Wawel Hill Kalesi‘nin manzarasını izlemek isteyen ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Polonya zengin ve çeşitli bir tarihe sahip bir ülkedir. 1795-1815 yılları arasında süren Birinci Polonya Cumhuriyeti günlerinden günümüze Polonya, Avrupa ve dünya meselelerinde önemli bir rol oynamıştır. Savaşlar arası dönemde Polonya, Sovyetler Birliği tarafından işgal edildi ve bu da çok fazla hasara ve can kaybına neden oldu. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra tarafsızlık politikasını benimseyen Polonya, 1980’lerin başında komünist bir ülke haline geldi. Bu süre, Lehçe’de zorunlu yumuşatma dönemi olarak bilinir. 1989’da komünist rejimin çöküşünden sonra Polonya piyasa ekonomisine geçti.

Polonya’da tarihi yerler, doğa harikaları ve ünlü sanat mekanları dahil olmak üzere birçok cazibe merkezi vardır. Daha popüler yerlerden bazıları Varşova, Krakow, Gdańsk ve Wrocław’dır.

Polonya Mutfağı

Polonya mutfağı geleneklere derinden kök salmıştır. Polonya mutfağı çeşitli tahıllar, etler ve sebzelere dayanmaktadır. Bölgeye, sınıfa ve mevcudiyete göre birçok yemek çeşidi vardır. Jambon ve sosis gibi bazı yemekler Polonya’ya özgüdür.

~~

Türkiye’den farklı ülkelere otobüs yolculuğu ile ulaşabileceğinizi biliyor musunuz? As Toros Turizm, Aytekin Turizm, Lux Beydayı, Ulusoy Yurtdışı gibi birçok firmanın Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Macaristan gibi ülkelere otobüs seferleri bulunuyor. NeredenNereye.com üzerinden gitmek istediğiniz şehri seçerek online yurtdışı otobüs bileti alabilirsiniz.

İyi yolculuklar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin