Malumunuz, hepimizin hayatının bir döneminde  “Tüm dünyayı ayaklarımızın altına sermek” fikri aklımızdan geçmiştir. Bize göre büyük fakat evrende bir nokta olan bu güzel gezegende onlarca farklı, kültür, doğa harikası bulunuyor. Hepsini görmek, denemek, keşfetmek çok da mümkün olmasa da birçok insanın ortak hayalleri bulunuyor. Özellikle de gençlik yıllarınızın başlarındaysanız bu duygunun sizi çok daha fazla yönlendirdiğini söyleyebiliriz. Ancak döviz değerinin ortada olduğu şu zamanlarda dünyanın farklı noktalarını keşfe çıkmak herkes için pek de mümkün görünmüyor olsa da bu arzuyu frenlemek oldukça zor. Seyahat tutkusundan vazgeçemeyen gezginler bu probleme çözüm üretmek için artık dünyanın refah seviyesi yüksek, herkesçe bilinen noktaları yerine alternatif gezi noktalarını keşfetmelerini deniyor. Biz de dünyayı keşfetmek isteyen gezginler için daha az bütçe ile gezebileceğiniz ülkeleri listeledik.

Kamboçya

Kamboçya son zamanlarda oldukça popüler olan tatil rotalarından bir tanesi. Batı toplumlarına çekici gelen kültürü, yerel lezzetleri, göz alabildiğine uzanan ormanları ve yeşilin içerisine gömülen mistik tapınakları onu cazip hala getiren nedenlerden birkaç tanesi. Kamboçya Avrupa ülkeleri baz alındığında son derece uygun bir tatil rotası haline geliyor. Burada günlük 15 dolara konaklama ve 2-3 dolar harcama ile yiyecek ihtiyacınızı karşılamak mümkün oluyor.

Peru

Peru da tıpkı Kamboçya gibi batı toplumunun kültürel yapısında uzakta yaşayan yerlerden biri. Burayı dünya çapında fenomen haline getiren en önemli şey İnka medeniyetinden günümüze kalan inanılmaz kalıntılar. Bu haksız sağlanmış bir şöhret de değil, mutlaka görülmeli. Elbette Peru da yalnızca İnka kalıntıları var demek değil bu. Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında Peru oldukça düşük bir bütçe ile oldukça iyi bir tatil geçirebileceğiniz bir nokta.

Portekiz

Portekiz, şüphesiz Avrupa’nın en ünlü liman kentlerinden bir tanesi. Ayrıca Avrupa’nın diğer seyahat noktaları düşünüldüğünde son derece uygun fiyatlara bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Portekiz’de konaklama, yeme-içme, gezme aktivitelerini 50 dolar gibi bir maliyet karşılamanız mümkün. Hatta zorlarsanız daha uygun hale de getirebilirsiniz. Bu sizin seyahat alışkanlıklarınıza ve planlamanıza göre değişiklik gösteriyor.

Çin

Son dönemlerde geliştirdiği ekonomisi ile parlayan bir yıldız konumuna gelse de hala ucuz sayılabilecek bir lokasyon Çin. Ülkenin para birimi ile kıyaslandığında birkaç sene öncesine kadar 20 dolara konaklama ve 2-3 dolar yeme – içme masrafı ile günü kurtarma şansınız oldukça mümkündü. İyi bir araştırma ile bu fiyatları gene de yakalayabilir, Çin’in renkli festival dönemlerinde Uzak Doğu mistizmi içerisinde harika bir tatil geçirebilirsiniz.

Güney Kore

Güney Kore hem cazip bir tatil rotası hem de oldukça ucuz. Tapınakları, teknoloji fuarları, doğa harikaları ile ilgi çekici bir tatil merkezi olan bu ülke dünyanın yükselen gözdelerinden bir tanesi. Özellikle uygun fiyatlara yiyecek –içecek masraflarınızı karşılamanız mümkün. Konaklamanın da çok fiyatlarla sağlandığını söyleyemeyiz. Tüm bu özellikleri Güney Kore’yi hem cazip hem de ucuz bir tatil rotası haline getiriyor.

Hindistan

Hindistan, dünyanın en farklı toplumlarından birine sahip. Renkli festivaller, görkemli yapılar, tapınaklar ve çok daha fazlası Hindistan’a adım başı rastlayabileceğiniz şeyler arasında yer alıyor. Dünyanın 7 Harikasından biri kabul edilen Tac Mahal de burada yer alıyor. Tüm bunlarla birlikte oldukça uygun fiyatlar ile tatilinizi geçirebilirsiniz. Yalnızca uçak biletlerinin biraz pahalı olduğunu söylebiliriz. Ancak farklı kampanyaları takipte bulunurak uçak biletlerini de uygun fiyata çıkarabilirsiniz.

Bulgaristan

Evet, Avrupa’dan seyahat durakları ile devam ediyoruz. Avrupa genel olarak harcamaların yüksek olduğu bir güzergah. Ancak insanlar bu kıtada yer alan bazı noktalara fazlası ile önyargılı davrandıklarından ziyaretçi sayısı fazla olmuyor. Bulgaristan ya da daha genel olarak bakarsak Balkanlar bölgesi gezilip görülmesi gereken yerler ile dolu diyebiliriz. Üstelik Avrupa geneline kıyaslandığında son derece uygun. Kimi zaman 8 dolar bile günü geçirmeniz için yeterli olabiliyor.

Yunanistan

Tarihi ve kültürel açıdan son derece zengin, renkli gelenekleri ile çekici, doğal güzellikleri ile büyüleyen ve de oldukça ucuz bir ülke Yunanistan. Burada günlük on dolar gibi rakamlara yeme- içme masraflarınızı karşılayabilir. Günlük 20-30 dolar arasında rakamlar ile konaklama sağlayabilirsiniz. Türkiye’ye yakın olması da onu bizler için cazip hale getiriyor.

Endonezya – Bali

Egzotik topraklarda, yeşil ormanlar içerisinde, harika sarışın kumsallarda bir tatil geçirmek istiyorsunuz fakat bunun fazlası ile pahalı olacağını mı düşünüyorsunuz? O halde tatil seçenekleriniz arasına Bali’yi de ekleyin. 10- 20 dolar arasında değişen oda kiraları ile konaklamayı son derece uygun fiyatlar ile aradan çıkarabilirsiniz.

Tayland

Tayland, dünyanın yükselişte olan tatil bölgelerinden bir tanesi. Buna karşın fiyatların son derece uygun olduğunu söyleyebiliriz. Renkli gece hayatı, plajları, doğal harikaları ile ilgi çeken Tayland’ta 10 dolar gibi rakamlara bile konaklama sağlamak mümkün. İyi bir araştırma ile keyifli bir tatili oldukça ucuza getirebilirsiniz.

Tatilinizi en hesaplı şekilde yapmak için en uygun uçak biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin