Hepimizin bildiği bir yılı aşkın süredir dünya genelinde Covid -19 pandemisi ile mücadele ediyoruz. Alınan kararlar ve uygulanan kısıtlamalar ile birlikte zaman zaman rahatlamış olsak da son günlerde 3. dalga haberi ile birlikte tüm dünya yeniden paniğe kapılmış durumda. Bu haber de haliyle yeni kısıtlamaların ve seyahat önlemlerinin habercisi oldu. Aşı gelişmeleri ile birlikte umutlarımız artmış olsa da tüm insanların güvenliği için alınan kararlara uymamız şart. NeredenNereye.com ailesi olarak yurt dışından seyahat edecek yolcular için ya da ülkemizden yurt dışına giden yolcular için alınan yeni seyahat kararlarını sizler ile paylaşıyoruz. 

Negatif PCR Test Sonucu İsteniyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yurt dışından Türkiye’ye gelecek olan yolcuların son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmesi gerektiği, bazı ülkelerin ise Türkiye’den seyahat eden yolcular için ek Koronavirüs önlemleri getirdiği açıklandı. 

Türkiye’nin 3. dalga haberleri ile çalkalandığı şu günler de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yurt dışından ülkemizi ziyaret edecek yolcuların tehlikeye sebebiyet vermemesi adına son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmelerini istiyor. Böylece çok sıra dışı bir durum yaşanmadığı durumda ülkemize gelen yabancı ziyaretçilerin tehlike arz etmediğinden emin olunacak. Bu durum elbette turizm sezonunun yaklaşmasıyla birlikte dünyanın farklı noktalarından ülkemize akın etmeyi planlayan ziyaretçiler için büyük önem taşıyor. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçakla seyahat eden yolcular için uygulanan Covid -19 kurallarının son güncel tablosunu paylaştı.  Tabloda Türkiye’den başka ABD, İngiltere, Çin olmak üzere toplam 159 ülkeye gidecek yolcular için ise ek kurallar getirildi. Konu ile ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İnternet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Ülkemizden yurt dışına seyahat edecek yolcuların ve ülkemize yurt dışından giriş yapacak yolcuların, Covid -19 tedbirleri kapsamında uymaları gereken kurallar ve şartlar ile ilgili; Genel Müdürlüğümüzce yayınlanan Ülkelere Giriş Tablosu yayınlandı” denildi. 

Ev Karantinası Şartı Getirildi

İngiltere, Brezilya, Güney Afrika ve Danimarka’da salgın önlemleri kapsamında Türkiye’ye direk uçuşlar yapılamıyor. Ancak bahsi geçen ülkelerde bulunmuş yolcuların Türkiye’ye uçuşu bulunan farklı bir ülke üzerinden giriş yaparlarsa son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR testinin yanı sıra,  14 günlük ev karantinasında kalma zorunluluğu bulunuyor.  Diğer ülkelerden Türkiye’ye gelen yolcular ise ibraz ettikleri negatif PCR testi ile yurda giriş yapabilecek.

İyileştiğine Dair Belge Talep Ediliyor 

Gerek iş gerekse seyahat için Türkiye’den en çok yolculuk yapılan ülkelerinden başında gelen ABD’ye gidecek yolcular ise pandemi önlemleri kapsamında bir dizi ek tedbir ile sınırlandırıldı. Buna göre, 2 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 3 takvim günü içerisinde test yaptırma ve negatif sonuçlarını hava yolları yetkilileri ile paylaşma zorunluluğu bulunuyor. Pandemi dönemi boyunca Covid -19’a yakalanmış yolcuların ise uçuştan önceki 90 gün içerisinde iyileştiğine dair belge sunmaları gerekiyor. 

Almanya 3 Test Birden İstiyor

Türkiye’den turist vizesiyle ülkeye girişe izin vermeyen Almanya, sadece önemli bir rolde hizmet eden veya seyahatlerine acil bir ihtiyaçları olan yolcuların girişlerine izin veriyor. Yolcular ülkeye girişten 48 saat önce yaptırılmış negatif PCR, RT – LAMP ve TMA test sonucu ibrazı zorunluluğu bulunuyor.  Ayrıca hatırlatmakta fayda var ki, diğer Avrupa Birliği ülkeleri de Türkiye’den turist vizesi ile yolcu kabul etmiyor. 

Çin’e Girmek için Nükleik Asit Testi Gerekiyor

Pandeminin başlangıç noktası olarak kabul edilen Çin, geçirdiği zorlu dönemin ardından günümüzde salgını kontrol altına almayı başarmış ülkelerin başında geliyor. Yeniden bir salgın tehlikesi ile karşılaşmamak için ülkeye giriş yapacak yabancı yolculara son derece dikkat ediliyor.  Çin’e gitmek isteyen yolcular uçuştan önceki 3 gün içerisinde yurt dışındaki Çin Halk Cumhuriyeti misyonlarının uygun gördüğü kurumlarda nükleik asit testi yaptırmak zorunda. Çinli vatandaşların ise “WeChat” isimli uygulama üzerinden gerekli onayı almaları, yabancı yolcuların ise uçuş öncesinde bir sağlık durumu beyannamesi almak için negatif test sonuçları ile birlikte bulundukları ülkelerdeki Çin Halk Cumhuriyeti misyonlarına başvurmaları zorunluluğu bulunuyor.  Yolculardan aynı zamanda Nükleik Asit testinin yanı sıra IgM antikor testi de isteniyor. 

Yolcular ülkeye dönüşte ve ve girişte Çin Halk Cumhuriyeti makamlarınca gösterilen otellerde, kendi bütçeleriyle  7 günü Çin yerel makamları tarafından belirlenen pandemi otelleri; 7 günü tercihen 5’inci günde yapılan testin negatif çıkması halinde  ev karantinası olacak şekilde, 14 gün zorunlu karantinaya alınıyor.  Karantina bitiminde PCR testi tekrarlanıyor. Toplamda 3 nükleik asit testine tabi olan Çin yolcuları bütün bunların yanı sıra ilaveten 7 gün daha tıbbi müşahede altında tutuluyor.

NeredenNereye.com sağlıklı ve mutlu seyahatler diler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin