Online Seyahat Pazarında Türk Firmalarını Dünyaya Açacak Satın Alma!

Online seyahat bileti pazarında Türk otobüs firmalarını dünyaya açacak önemli bir satın almaya imza atıldı. Dünyanın seyahat bileti rezervasyon devlerinden Kanadalı Busbud, Türkiye’nin en eski online bilet satış platformu Neredennereye.com’u satın aldı.

Online seyahat bileti pazarında Türk otobüs firmalarını dünyaya açacak önemli bir satınalma gerçekleşti. Dünyanın seyahat bileti rezervasyon devlerinden Kanadalı Busbud Inc, Türkiye’nin en eski online bilet satış platformu Neredennereye.com’u satın aldı. Bu satın alma sonrasında Neredennereye.com, Busbud’ın bir parçası haline gelerek operasyonlarına İstanbul ofisinden devam edecek ve Türkiye pazarına odaklanmayı sürdürecek. Bir yandan da Türk otobüs firmalarının biletlerinin küresel ölçekte satılmasını sağlayarak firmaları dünya pazarına taşıyacak.

Bu birleşmeyle birlikte, Neredennereye.com, kendi deneyim ve sistemlerini, knowhow’ını Kanadalı firma aracılığıyla dünyaya ihraç edecek.  Sözkonusu satın alma, 2017’de 225 milyonun üzerinde bilet satışıyla dünyanın en büyük yedinci şehirlerarası otobüs bileti pazarı olan Türkiye’de sektöre heyecan getirecek.

Satın almayla ilgili olarak İstanbul’da Qubbe Gayrettepe’de düzenlenen basın toplantısına Busbud eş kurucusu ve CEO’su Louis Philippe Maurice ile Neredennereye.com kurucusu ve Genel Müdürü Erol Demirtaş ev sahipliği yaptı.

Ekonomi basınının önde gelen mensuplarının katıldığı toplantının açılışında konuşan Busbud Inc  eş kurucusu ve CEO’su Louis Philippe Maurice bu satın almanın Busbud’ın Türkiye’deki güzergah kapsamını genişletirken, aynı zamanda  Türkiye’deki pazar payını da büyüteceğini açıkladı.

Busbud eş kurucusu ve CEO’su Louis Philippe Maurice konu hakkında yaptığı açıklamada, “Erol Demirtaş ve Neredennereye.com’daki ekibi Türkiye’de dikkate değer  bir büyüme hikayesine imza attılar. Onları aramızda görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu büyük ve dinamik pazarda dominant bir pozisyona ulaşmalarından öğrenilecek çok şey var. Neredennereye.com’un burada oluşturduğu knowhow’ı hizmet verdiğimiz 80’e yakın ülkede kullanacağız. 20 yıldan fazla zamandır e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren Erol Demirtaş tecrübeli bir lider. Onun Türkiye’deki çalışmalarımıza öncülük edeceğinden dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

5 Yılda Yüzde 500 Büyüdü

Neredennereye.com’un talep tarafında 2014 ile 2018 arasında yaklaşık %500 ile hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğine dikkat çeken Louis Philippe Maurice, Türkiye’nin çok geniş ve dinamik bir Pazar olduğunu anlattı. Louis Philippe Maurice “Türkiye’nin 80 milyon nüfuslu hızla büyüyen bir yerel pazarın yanında; İstanbul, Antalya, Ankara ve Kapadokya gibi önemli bölgelere hitap eden ve yıllık 35 milyon turist çeken güçlü bir turizm sektörü var. Bu sektörde Neredennereye.com’un bilgi ve deneyimiyle daha da güçlü bir pozisyonda olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Busbud’ın Büyümesine Katkı Sağlayacak

Neredennereye.com kurucusu ve Genel Müdürü Erol Demirtaş da konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bize göre dünya şehirlerarası otobüs bileti pazarının lider oyuncusu olan Busbud’ın bir parçası haline gelmek, bize, kullanıcılarımıza ve sistemimizde yer alan otobüs firmalarına global bir platformdan faydalanma fırsatı sunuyor ki bu da müşterilerimizde daha çok iz bırakacak deneyimler anlamına geliyor. Busbud özellikle güçlü yazılım altyapısıyla bir mühendislik dehası… Halen milyonlarca müşteriyi memnun edebilmek için dünya genelinde binlerce otobüs işletmecisiyle birlikte çalışıyor. Bu bizim için deneyimlerimizi dünyaya aktarmak ve Busbud’ın gelecekteki büyümesine katkı sağlamak için önemli bir fırsat.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda şirketin performansı hakkında bilgileri de paylaşan Erol Demirtaş, Türkiye’de, 2018 yılında Neredennereye.com olarak ilk 10 ayda toplam 25 milyon ziyaretçiye hizmet ettiklerini söyledi. 2019 yılında bu sayıyı 35 milyona çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Erol Demirtaş, ciroyu da 100 milyon liranın üzerine çıkarmak istediklerini açıkladı.

Erol Demirtaş, “Türkiye’de hala sisteme dahil edeceğimiz bir çok otobüs firması var. İlk hedefimiz firma sayımızı artırmak. Yine bu birleşme sonrasında Neredennereye.com’da biletlerini sattığımız otobüs firmalarını, Busbud’ın faaliyet gösterdiği 80 ülkede satışa sunmuş olacağız Aynı zamanda mevcut kullanıcılarımız da sözkonusu 80 ülkedeki otobüs bileti fırsatlarından faydalanabilecekler” diye konuştu.

Busbud’ın bu birleşme ile yerelleşme adına önemli bir hamle yaptığını anlatan Demirtaş “Neredennereye.com olarak yerel pazarda çok önemli detayları göz önünde bulundurmamız, müşterilerimizin ihtiyaç ve sorunlarına hızlı ve güvenilir yanıtlar sunmamız onların bizi tercih etmesinde önemli rol oynadı. Bu açıdan Neredennereye.com bu birleşme ile 80 ülkeye kendi knowhow’ını ihraç etmenin de gururunu taşıyor” dedi.

Neredennereye.com hakkında

Operasyonlarına seyahat rehberi olarak 1999 yılında internet üzerinden başlayan Neredennereye.com, aradan geçen bu süre içerisinde Metro Turizm, Ulusoy, Kontur, Efe Tur, Balıkesir Uludağ, Has Turizm, Süha Turizm ve birçok şirketin dahil olduğu 180’den fazla seyahat firmasının sunduğu 30,000 güzergahı kapsamına alarak önemli bir yerel oyuncu haline geldi.

Şirket aynı zamanda Türk Hava Yolları, Atlas Global ve Anadolu Jet gibi havayolu şirketleri için uçak bileti satışı da gerçekleştiriyor. Neredennereye.com’un ziyaretçilerinin yüzde 65’ini 18-34 yaş arası gençler oluşturuyor. İstanbul merkezli 10 çalışanı bulunan Neredennereye.com Ağustos 2015’te Clickbus Türkiye ile gerçekleştirdiği birleşmenin bir parçası olarak 1.25 milyon Euro yatırım almıştı. Şirketin daha önceki yatırımcıları arasında Rocket Internet and Ooredoo’nun oluşturduğu Asia Pacific Internet Group ile beraber Almanya merkezli Holtzbrinck Ventures ve Tengelmann Ventures da bulunuyordu.

Busbud Inc Hakkında

Merkezi Montreal Kanada’da bulunan Busbud Inc, 80 ülkede, 2.3 milyon güzergahta, 20 binin üzerinde şehirde 3900 otobüs şirketinin online ve mobil platformlarda bilet satışını gerçekleştirerek dünya pazarına yön veriyor. Yolcuların dünyanın her yerine olan güzergahlarında, firmaları karşılaştırabilecekleri geniş bir platform sunan Busbud Inc, dünyanın en kapsamlı şehirlerarası otobüs tarifelerini ve satın alma imkanını sağlıyor. Halen 60 çalışanı bulunan Busbud Inc, Inovia öncülüğünde Ocak2018 tarihinde 14 milyon dolar tutarında Seri B yatırımı almıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin