İtalya, dünyayı büyük bir kültürel değişim çağı olan Rönesans’la ve Bernini’nin ünlü sütunlu sütunlu sütunlarıyla tanıtan ülkedir. Aynı zamanda Andrea Palladio’nun Villa Capodimonte’sine ve ünlü Giardini Nudi de dahil olmak üzere Floransa’nın harikalarına ev sahipliği yapmaktadır. İtalya birçok turistik yerin, geleneğin ve mutfağın bulunduğu bir ülkedir. Onu keşfetmek, sizi bu asırlık ulusun gerçek güzelliğini anlamaya yaklaştıracaktır.

Floransa!

Floransa, ünlü Giardini Nudi’ye veya Floransa Çıplak Bahçelerine ev sahipliği yapar. Bu bahçeler, bir grup erkek sanatçının eskiden kadın botanikçiler tarafından kullanılan bir villaya taşınmasıyla ortaya çıktı. Villayı hızla bitkilerle deney yaptıkları ve Avrupa’nın en tanınmış sanatlarından bazılarını yarattıkları bir botanik laboratuvarına dönüştürdüler. Bu villada ürettikleri sanat Avrupa kültüründe devrim yarattı ve bugün hala kutlanıyor. Floransa’nın sanat müzeleri, Avrupa’nın en ünlü sanat eserlerinin yanı sıra İtalya’nın dört bir yanından tarihi eserlere ev sahipliği yapar. Floransa’daki her manzara ve deneyim, sizi bu şehrin zengin tarihi için enerji dolu ve takdir dolu bırakacaktır.

Neples

Naples, en çok ziyaret edilen İtalyan şehirlerinden biridir ve kruvaziyer yolcuları için bir Mekke. Aynı zamanda müziğiyle de ünlüdür; birçok ünlü müzisyen bu şehirden geliyor. Ancak onları yerel konser salonunda bulamazsınız; bunun yerine Napolililerin müzik zevklerine hitap eden özel kulüplerde çalıyorlar. Turistler, arrosto di vitello alla marsala (dana eti ile tepesinde kuru-yaşlı jambon ile yapılan bir yemek) ve pappardelle all’amatriciana (körili makarna) gibi birçok popüler Napoli yemeğine kolayca erişebilir. Napoli sadece birçok önemli kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmakla kalmaz, aynı zamanda ziyaretçilerin uzun bir keşif gününden sonra saçlarını bırakabilecekleri birçok gece hayatı noktalarına sahiptir.

Roma

Roma dünyanın en büyük şehirlerinden biridir ve her yıl birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapar. Sanatçılar için bu mekân, dünyaca ünlü senfoni ve bale topluluklarının yanı sıra sayısız sanat galerisi, müze ve diğer cazibe merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda dünyanın her yerinden hayranların her yıl ziyaret ettiği birçok ünlü kiliseye, saraya ve diğer tarihi yerlere de ev sahipliği yapmaktadır. Vatikan, Michelangelo’nun Pieta’sı ve Bramante’nin mermer sütunları da dahil olmak üzere birçok ünlü şahesere ev sahipliği yapmaktadır. Bazı sütunlar eski zamanlardan beri yerindedir; ancak bu günlerde Roma’nın Ebedi Şehri’nin hayranlık uyandıran bir görünümünü destekliyorlar.

İtalya, Avrupa’da merkezi bir destinasyondur ve birçok gezgin için tutku kaynağıdır. Sanatı, mimarisi ve mutfağı ile ünlüdür ve dünyanın en büyük doğa harikalarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın her yerinden insanlar okumak, çalışmak, evlenmek ve tatil yapmak için İtalya’ya akın etti. İtalya, herkese sunacak bir şeyleri olan harika bir güzellik ve kültür ülkesidir.

Rönesans’ın Ülkesi

Floransa, Rönesans döneminin başkenti olarak bilinir ve dünyanın en güzel sanat ve mimarisine ev sahipliği yapar. Michelangelo, Brunelleschi, Donatello, Leonardo da Vinci ve Raphael, bu süre zarfında Floransa’da yaşadı ve çalıştı – dünyaya benzeri görülmemiş düzeyde sanat ve yaratıcılık getirdi. Şehir ayrıca Avrupa’nın en büyük iki parkına, Giardino dei Monaci ve Prato di Gioshopole’ye ev sahipliği yapmaktadır. La Cappella Palatina, La Galleria dell’Accademia, La Casa Buonarotti-Armandini e Amedeo Modigliani Müzesi gibi Floransa sanat eserlerini sergileyen birçok müze de bulunmaktadır. Ayrıca, herkesin masada yemek yediği, şehir merkezindeki ünlü Pizza restoranını ziyaret edebilirsiniz; buna ‘masa’ diyorlar.

İktidarın Merkezi Roma!

Roma, İtalya’da iktidarın merkezi ve Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri. Tarihi şehir merkezi, İtalyan kültürel geleneklerini sergileyen çok sayıda müze, kilise ve saraya ev sahipliği yapmaktadır. Her yıl Roma’da birçok önde gelen siyasi miting gerçekleşir. Ayrıca birçok insan her yıl Roma’nın Vatikan’ına hac ziyareti yapar – Roma’ya gelen her beş ziyaretçiden en az biri hac ziyaretinde bulunur. Vatikan, birçok sanat aliminin dikkatini çeken Michelangelo’nun Pieta heykeli de dahil olmak üzere birçok inanılmaz sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Sanat, yemek ve kültürün yanı sıra Roma, Avrupa çapında bilinen dans pistlerine sahip iki büyük gece kulübüne de ev sahipliği yapıyor.

İtalya’da Gezilecek Doğa Harikaları

Gezginlerin İtalya hakkında sevdiği bir başka şey de doğa harikalarıdır. Ülke, Como Gölü, Maggiore Gölü ve Garda Gölü gibi birçok ünlü göle ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Vezüv Yanardağı ve Etna Dağı gibi çok sayıda ünlü tepe vardır. Ülke ayrıca Monte Capanne, Monte Perdido ve Mont Blanc gibi diğer birçok ünlü dağa da ev sahipliği yapmaktadır. Bu dağların bazılarına, keskin zirvelerine çıkan yürüyüş parkurları ile erişilebilir. İtalya, dağların yanı sıra Adriyatik Denizi, Tiren Denizi ve Akdeniz gibi çeşitli denizlere de ev sahipliği yapıyor ve zengin bir kıyı kültürü ile birlikte harika bir deniz yaşamı sunuyor.

İtalya, Avrupa’nın en kalabalık ülkesidir ve zengin bir tarihe sahiptir. Roma, Floransa ve Venedik dahil olmak üzere ziyaret edilecek birçok popüler yere ev sahipliği yapmaktadır. İtalya’nın dağlık bölgeleri, manzaralı yürüyüş parkurları oluşturur ve denizlerinde çeşitli balıklar bulunur. İtalya’nın mutfağı dünya çapında ünlüdür ve şarap endüstrisi ülkenin en büyük ihracatlarından biridir.

Roma, İtalya’nın başkenti ve dünyanın en ünlü şehirlerinden biridir. Kolezyum, şehrin en ünlü antik yapılarından biridir ve yıl boyunca önemli etkinliklere ev sahipliği yapar. Birçok kişi şehrin Trevi Çeşmesi’nin fotoğraflarını görmüş, ancak çok azı onu bizzat görmüş. Venedik, Roma’da görülmesi gereken bir başka ünlü manzaradır; İtalya’nın en eski şehridir ve gondol şeklindeki teknelerin sıralandığı dar, dolambaçlı sokaklara sahiptir. Vatikan, ünlü sanat ve mimarinin yanı sıra Papa ve diğer birçok önemli Katolik şahsiyete ev sahipliği yapmaktadır. Floransa, Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biridir ve ünlü ‘Dolly’ tablosunun sergilendiği Uffizi Galerisi de dahil olmak üzere birçok sanat müzesine sahiptir. Bu şehirleri ziyaret eden herkes daha zengin bir İtalyan kültürü anlayışıyla ayrılıyor.

Da- Vinci- Sicilya- Floransa Üçgeni!

Sicilya – aynı zamanda Sicilia olarak da bilinir – popüler bir turistik yer ve bazı ünlü adalara ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de hem anakara İtalya’nın hem de Etna Dağı’nın mükemmel manzarasını sunan Capri’dir. Birçok kişi Napoli’yi veya İtalya’nın en güney ucunda yer alan İtalya’nın üçüncü en kalabalık şehri olan Napoli’yi ziyaret eder. Sardunya açıklarındaki adalar, yakındaki dağların yanı sıra benzer bir manzara sunar. Sardunya, dünyanın en saf şaraplarından bazılarına ve açık ateşte toprak kapta pişirilen sardalya gibi bazı benzersiz yiyeceklere sahiptir.

İtalya’nın en eski şehri olan Floransa’yı görmek için dünyanın her yerinden birçok ziyaretçi gelir. Şehir, Şubat 1014’te bir Roma garnizon kasabası olarak Floransa’da kuruldu. Bu şehrin orijinal adı ‘Floransa’ idi, ancak onu ‘Floransa’ olarak kısaltmak daha popüler hale geldi. Bugün Floransa, Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biridir ve Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa’sı gibi birçok önemli sanat eserine ev sahipliği yapmaktadır. Da Vinci, dünyanın en büyük sanat şaheserlerinden biri olarak kabul edilen bu şehirde Son Akşam Yemeği’ni de yarattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin