“İyi bir gezginin sabit planı ve varmaya niyeti yoktur.” – Lao Tzu-

Taoizm akımının kurucusu ve günümüze birçok öğüt bırakmış, Lao Tzu’nun dediği gibi iyi bir gezginin sabit bir planı yoktur. Özellikle henüz içimizin kıpır kıpır olduğu yaşlarda, farklı yerleri gezmek, kültürleri keşfetmek oldukça kuvvetli bir arzu olabilir. Hayat planı içerisinde sık sık seyahatlere yer veren insanların ise hiç şüphesiz en çok ihtiyaç duydukları şeylerden bir tanesi zamandır. Bunun için hem yaşımızın oldukça genç olduğu hem de heyecanımızın bitmek tükenmek bilmediği öğrencilik yılları harika bir fırsat yaratıyor. Öğrencilik dönemlerinde birçok farklı gezi programı gençlerin dünyanın farklı noktalarını keşfetmelerine olanak sağlıyor. Öğrenci ve gezi kelimeleri bir araya geldiğinde ilk akla gelen interrail ise bunlardan bir tanesi…

İnterrail’e katılan bir öğrenci ne ister? Gerçekleştireceği tren yolculuğu boyunca olabildiğince fazla Avrupa ülkesini görmek ister. Her durakta katılabileceği etkinlikleri, görebileceği farklı yerleri kaçırmamayı ister. Tam da bu noktada devreye giriyor ve sözü elimize alıyoruz. Bu yaz kafasında büyük bir Avrupa turu planlayanlar yada interrail fikri olanlar için Avrupa’da gerçekleştirilecek beş harika festivali listeledik. Bu fırsatı yakalayanlar için şimdiden keyifli yolculuklar, hızlı maceralar dileriz.

Roskilde Fetsivali / Danimarka

Seyahatleriniz sırasında en çok önem verdiğiniz konulardan bir tanesi müzik listeleriniz mi? Müzik hayatınızın ayrılmaz bir parçasını mı oluşturuyor. O zaman katettiğiniz her kilometreyi anlamlı kılacak bir festİval ile tanışmaya hazır olun. Dünyanın en uzun soluklu müzik festivali olan Danimarka’nın Roskilde Festivali bu yıl 24 Haziran -1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Evet, alışık olduğunuz sıcaklık düzeyinin biraz altında hava sıcaklığı ile karşılaşmanız kuvvetle muhtemel. Ancak, festival boyunca durmaksızın çalan parçalar kanınızı kaynatacak. Zaten her yıl ortalama 130 bin kadar insanın katıldığı kalabalık bir ortamda vücut sıcaklığınızın düşeceğini düşünmüyoruz. Doyurucu, eğlenceli, renkli kısacası bir festivalden beklediğiniz hemen her şey Roskilde içerisinde gerçekleşiyor. Pusulanızı kontrol edin, rotanızı Danimarka olarak belirlemeyi unutmayın deriz.

Primavera Soun / İspanya

Müziğin biraz daha farklı tonları mı duymak istiyorsunuz. O halde size mutlaka ziyaret etmeniz gereken Primavera festivalini tavsiye ediyoruz. Bir interrail yolcusu iseniz İspanya kesinlikle rotanızda yer alıyordur diye düşünmekteyiz. Oralara kadar gitmişken dünyanın en ilgi çekici şehirlerinden biri olan Barcelona’ya uğramadan olmaz. Primavera festivali de bu yıl 31 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Her yıl sayısız canlı performansa ev sahipliğin yapan festivalin en önemli özelliklerinden bir tanesi de ünlü isimlerin dışında dünyanın çok farklı noktalarından kendini kanıtlamış sanatçılara yer veriyor olması. Geçtiğimiz yıl festival kapsamında Türkiye’nin sayılı seslerinden Selda Bağcan’da yer almıştı.

Tomorrowland/ Belçika

Yolculuğa çıkmadan önce çok sayıda Amerikan filmi mi izlediniz?  Filmlerde gördüğünüz kadar çılgın, kıpır kıpır bir eğlence mi arıyorsunuz. Bu konuda artık bir marka haline gelmiş Tomorrowland Festivali tam size göre.  Müzik elbette ki festivalin olmazsa olmazı ancak bunun yanında size unutulmaz anılar bırakacak bir görselliğe de hazır olun. Belçika’nın ünlü festivali Tomorrowland bu seneye özel olmak kaydı ile 21 – 13 Temmuz ve 28 – 30 Temmuz tarihleri aralığında iki kez düzenlenecek. Her yıl farklı temalar etrafında şekillenen festival sizin için unutulmaz anların hazırlayıcısı olabilir. Festivale katılım oranın da hayli yüksek olduğunu belirtmek gerek.

Avignon Tiyatro Festivali/ Fransa

 Hep müzik festivallerinden bahsetmek olmaz değil mi? Farklı etkinliklerde seyahat severlerin ilgisini cezbedebilir. 1947 yılından bu yana düzenlene Fransa’nın ünlü tiyatro festivali de bunlardan bir tanesi. Bu yaz içerisinde 6 – 26 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan festival tiyatroya ilgi duyanlar için harika bir görsel şölen sunuyor. Festivalin yapıldığı Cote d’ Azur bölgesi, Fransa’nın Orta çağ imgeleri taşıyan en nadide bölgelerinden bir tanesi. Buraya doğrudan tren seferi ile gitmek mümkün olmasa da dilerseniz Lyon şehri üzerinden geçiş yapabilirsiniz. Bizce bu festival için gidilen yola değecektir. Böylece Fransa gibi pek çok güzelliği barındıran bir ülkenin saklı kalmış noktalarını da keşfetme şansı yakalayabilirsiniz.

Tour De France / France

Sırada isminden de anlaşılacağı üzere gene Fransa içerisinde düzenlene bir festival yer alıyıor. Aslında yalnızca Fransa’da olduğunu söylemek hata olur. Tour de France festivali bu yıl Almanya’nın Düsseldorf kentinden başlayacak ve Fransa’nın göz bebeği Paris sokaklarında son bulacak. Festival 1 Temmuzda başlayıp 23 Temmuz’da sona erecek. Bisiklet konusunda tutkusunu olanlar için festival boyunca pek çok ünlü sporcuyu görme şansı yakalayacaklarını belirtmek gerek.

Listemizde yer alan yada gitmek istediğiniz herhangi bir festival için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin