Dünyamız, tarihini kesin olarak kimsenin bilmediği kadar uzun süredir insanoğluna ev sahipliği yapıyor. Bütün insanlığın ortak yuvası olan bu mavi gezegende çok sayıda enfes şehir bulunuyor. Dünyanın en ilgi çekici şehirlerinden biri dediğimizde ise Brezilya bu listede kesinlikle yer alması gereken kentlerden bir tanesi. 

Avrupaların, yeni ticaret yolları bulmak amacıyla Hindistan’a yolladığı bir ekip tarafından 1500’lü yıllarda keşfedilen bir ülke Brezilya. Bu tarihten itibaren bu doğal cennette olaylar hiç durmamış desek yeridir. Ancak, ülke öylesine egzotik bir yapıya sahip ki, çalkantılı siyasi tarihi bile her yıl dünyanın farklı köşelerinden turistlerin ülkeye akın etmesine engel olmamış. 8.500.000 kilometrekarelik yüz ölçümü içerisinde 4 binden fazla bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapan ülke, kelimenin tam anlamıyla doğanın insanlığa bir armağanı diyebiliriz. Güney Amerika kıtasındaki Ekvador ve Şili hariç tüm ülkeler ile sınır komşuluğuna sahiptir. Ülke çok geniş bir alan üzerine kurulu olduğundan pek çok iklim tipini beraberinde yaşatır. Brezilya şehirlerinde görülen iklim tipleri ise; ekvatoral iklim, savan iklimi, tropik iklim, ılıman iklim, subtropical iklimdir.

Güney Amerika’nın sıcak kanlı insanları ile ünlü olan ülkesi neşe ve eğlencenin aynın zamanda futbol tutkusunun ülkesi olarak biliniyor. Öyle ki, Brezilya’da futbol milli spor bile sayılabilir. Yıllar boyunca Brezilya’dan çıkan dünyaca ünlü futbolcular ülkenin tanınmasında fazlasıyla etkin rol oynadı. Bunun yanı sıra hareketin ve eğlencenin bir an olsun durmadığı Rio Karnavalı da son derece ünlü. Genç, yaşlı ayırt etmeksizin dünyanın dört bir yanından binlerce hatta milyonlarca insan renkli geçitleriyle ünlü Rio Karnavalı’na katılmak için ülkeye akın ediyor. Siz sevgili ziyaretçilerimiz için dünyanın en ilgi çekici ülkelerinden biri olan Brezilya’da mutlaka görmeniz gereken  noktaları kısaca derledik. 

Sao Paulo

Brezilya’nın en popüler kentlerinden biri olan Sao Paulo, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından en çok ziyaretçi alan noktalardan biri. Brezilya’nın güneyinde yer alan bu şehre vardığınızda bir Amerikan filmindeymişcesine koca koca gökdelenler ile karşılaşıyorsunuz. Bu durum sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Kentin bir bölümü modern bir yapılanmaya sahip olsa da aynı zamanda eşsiz doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. Gelişmekte olan bu kent, ülkenin farklı bölgelerinden gelen insanlar nedeniyle kozmopolit bir demografik yapıya sahip. Bu nedenle Brezilya’da hakim olan mutfak kültürünün en nadide lezzetlerini kent içerisinde rahatlıkla deneyimleyebilirsiniz. Brezilya seyahatiniz sırasında hem doğal güzellikleri hem de sıcak kanlı yerel halkı ile sizi büyüleyecek olan bu kent rotanızda mutlaka yer almalı. 

Fortaleza 

Tatilinizi dur durak bilmeyen bir eğlence içerisinde, enerjinizi sonuna kadar harcayarak ve deşarj olarak geçirmek istiyorsanız, Fotaleza tam sizin istediğiniz durak diyebiliriz. Bu kent Brezilya’nın en hareketli bölgesi olarak ün salmış diyebiliriz. Şehir içerisinde yer alan alışveriş merkezleri, plajlar şehre farklı bir hava katmaktadır. Aynı zamanda da Brezilya’nın en çok tercih edilen şehirlerinden biri olmasına katkı sağlamaktadır. Fortaleza, Brezilya’nın en büyük şehirleri arasında beşinci sırada yer almaktadır. Seyahatinizi bol güneşli bir yaz tatili şeklinde yaşamak istiyorsanız Fortaleza’yı tercih etmelisiniz. Gerek yerel halk gerekse turistler tarafından Fortaleza’nın güneşinin tadı fazlasıyla çıkarılmaktadır.

Recife 

Biliyorsunuz, şehir içerisinde her yöne dolanan su kanalları dediğimizde aklımıza Venedik geliyor. Ancak, Brezilya’da tatil yaparken aynı zamanda küçük bir Venedik atmosferi yaşamak isterseniz, mavinin hemen her tonunun hakim olduğu Recife tüm misafirperverliği ile sizleri bekliyor. Muhteşem doğası ile insanı büyüleyen bu kent son derece romantik bir atmosfere sahip. Özellikle gün batımında çok farklı bir havaya büründüğünü belirtmek gerek. Kumsalları da ünlü olan bu kent, özellikle yaz ve sonbahar mevsiminde ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Yerli ve yabancı turistler ile nüfusunu dönemlik olarak katlayan bu kent içerisinde yapabileceğiniz pek çok etkinlik bulunuyor. 

Manaus 

Brezilya denildiğinde dünyanın en egzotik orman bölgesi olan Amazon’u anmamak olmaz. Ülkenin kuzeyinde yer alan Manaus kenti, Amazon Ormanlarına olan yakınlığı ile biliniyor. Buradan rahatlıkla Amazon gezisi düzenlemek mümkün. Ancak, bu devasa ormanlara mutlaka uzman bir rehber ile gitmelisiniz. Manaus, konumu nedeniyle gelişmiş olan bir şehir. Bu nedenle, Amazon’a son derece yakın olmasına karşın modern yapılanması ile dikkat çeken bir şehir. Geçmişi son derece köklü olan bu şehirde aynı zamanda çok sayıda kültürel değer de bulunuyor. 

Salvador

Muhteşem sahilleri, eşsiz sokakları, renkli gece hayatı, heyecan dolu festivalleri ile Salvador, Brezilya’nın en önemli kentlerinden biri olarak görülüyor. Tüm bu özellikleri nedeniyle turistlerin de gözdesi elbette. Her yıl dünyanın farklı noktalarından milyonlarca turisti ağırlayan bu şehirde eğlence asla hız kesmiyor. Dünyanın başka ülkelerinde görmenin pek de mümkün olmayacağı son derece renkli festivallere ev sahipliği yapıyor. Tüm bunların yanında kent aynı zamanda Brezilya’nın en eski şehri olarak kayıtlara geçiyor. Dolayısıyla şehirde gezip  görebileceğiniz çok sayıda tarihi eser de yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin