Brezilya hakkında bilgisi olmayan yoktur diye bir tahmin yürütüyorum. Dünyanın en ünlü futbolcularını yetiştirerek pek çok insan tarafından tanınan bu ülke aynı zamanda gezginlerinde gözleri arasında yer alıyor. Güney Amerika’nın önemli ülkelerinden biri olan bu yer dünyanın her yerinden egzotik bir tatil geçirmek ve doğa ile bir bütünleşme yolculuğuna çıkmak isteyen ziyaretçileri ağırlıyor. Yağmur ormanları, boylu boyunca uzanan kumsalları, geçmişin izlerini günümüze taşıyan anıtları ile Brezilya kesinlikle keşfedilmesi gereken yerlerden bir tanesi. Bu ülkeye bir yolculuk düzenlemeyi düşünen gezginler için Brezilya’da görülmesi gereken yerleri listeledik.

Sao Paulo

Sao Paulo yalnızca Brezilya’nın en önemli şehirlerinden biri değil aynı zamanda nüfus yoğunluğu bakımından dünyanın da en büyük şehirlerinin başın geliyor. Brezilya’ya bir gezi düzenlediğinizde hareketli gece yaşamı, gökdelenleri, farklı kültürleri kaynaştırmayı başarmış insanları ve birbirinden harika yerel lezzetleri ile bu şehri mutlaka ziyaret etmelisiniz. Özellikle geceler bu kozmopolit yapıdaki şehirde hemen hemen her köşe başında farklı eğlence tarzlarından insanlar ile karşılaşmanız mümkün.

Brasilia

1960 yılında Brezilya’nın başkenti olan Brasilia bu unvanı kazandıktan sonra bazılarına göre inanması güç bir şehir yapılanması içerisine sokuldu. Bugün ülkenin dağlık kesimlerinden yer alan bu şehir görenlerin hayranlık ile baktığı bir konum haline gelmiş durumda. Yenilikçi mimari yapısı ile dikkat çeken şehirde ülkenin önemli siyaset, bilim ve kültür merkezi olan binalar yer alıyor.

Fortaleza

Özellikle yaz aylarında bir tatil planlıyorsanız deniz, kum ve güneş bir tatilde aradığınız şeyler listesine giriyor. Uçsuz bucaksız sarışın kumsalları ile Brezilya’nın Fortaleza ülkenin en çok ziyaretçi ağırlayan alanlarının başında geliyor. Her çeşit ürünü bulabileceğiniz alışveriş merkezleri, hareketli gece yaşamı ile Brezilya’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Parati

Brezilya baştan sona doğal güzellikleri keşfetmek için harika bir ülke olmasına karşın onunda sınırlarında ayrıcalıklı minik doğal cennetler yok değil. Tropik ormanları, zümrüt rengi denizi ve yemyeşil yağmur ormanı uzantıları ile kelimenin tam anlamı ile bir doğal cennet Parati. Bu harika yer Brezilya’nın Rio de Janeiro’da bulunuyor. Eski bir Portekiz kolonisi olan bu bölge sömürge yılları boyunca inşa edilen mimari eserleri günümüze taşıyor.

Recife

Recife, Brezilya’nın Venedik’i olarak biliniyor. Şehir içerisinde yer alan su kanalları, sahil kesiminde bulunan modern yapılaşması ve bunun tam aksine tarihi şehir merkezi bir hayli ilgili çekici. Bu nedenle Brezilya ziyaretçilerinin çok tercih ettikleri rotalardan bir tanesi burası. Şehir içerisinde hareketli gece yaşamı ve renkli eğlence mekanları da pek çok insanın burayı tercih etmesine neden oluyor. Ayrıca okyanus kenarında muazzam kumsallara sahip olduğunu da ayrıca belirtmek gerek.

Olinda

Burası Brezilya’nın en şekilde korunmuş sömürge şehirlerinden bir tanesi. Evet, bir sömürge şehri olmak hoş bir şey değil ancak günümüzde bunun artılarını yaşıyor diyebiliriz. Sömürge olduğu dönemden kalan kiliseler, anıtlar, renkli evler tarihi bir yolculuk yapmak isteyenlerin ilgisini buraya çekiyor. Bununla birlikte ağaçlarla kaplı bir alan üzerine kurulan şehir merkezden uzaklaştıkça doğa ile çok daha fazla bütünleşiyor. Böylece ortaya doğanın kolların mistik bir şehir görünümü çıkıyor.

Manaus

Amazon ormanlarına açılan bir kapı olması nedeni ile bölge Brezilya’nın en çok ziyaretçi çeken noktalarından bir tanesi. Şehir son yüzyılda aldığı yatırımlar nedeni ile oldukça gelişim göstermiş ve çevresinden göç almış durumda. Modern şekilde tasarlanmış şehir yapısının içerisinde Amazonas    Opera Evi, Rio Negro Sarayı gibi tarihi mimari yapıları ile de bir hayli ilgi çekiyor.

Salvador

Brezilya eyalet sistemi ile yönetildiği için farklı eyaletlerinde farklı başkentleri oluyor. Salvador, Bahia eyaletinin başkenti konumunda. Brezilya’nın üçüncü büyük şehri konumundan bulunan Salvador aynı zamanda Amerika kıtasının en eski şehirlerinden biri. Geçmişinden gelen birikimi ile birlikte tarihi şehir merkezi, berrak deniz ile çevrelenmiş sahilleri, kozmopolit yapısı ile renkli kültürü dünyanın her noktasından ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Brezilya’yı en kısa sürede ziyaret etmek için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden satın alacağınız uçak bileti ile başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin