Efendim, biliyoruz normal hayat koşulları içerisinde seyahate ve iyi bir tatile ayıracak bolca vaktimiz  bulunmuyor. Bu nedenle elimizde olan fırsatları iyi değerlendirmek için olsa gerek; her zaman daha önceden çok fazla kişi tarafından ziyaret edilmiş tatil noktalarını tercih ediyoruz. Çünkü pek çok kişi günümüz dünyasında bölgenin her ayrıntısı paylaşmış ve bize sunmuş oluyor. Ancak, bilirsiniz gerçek gezginliğin temelinde her zaman bir keşfetme arzusu yatar ve özellikle rağbet görmeyen noktaları keşfetmek isteyen gezginler vardır. Biz de onlar için alışılmış dışında ancak mutlaka görülmesi gereken tatil noktalarını kısaca derledik.

Seyşeller

Bu harika adalar zinciri toplamda 115 adadan oluşan harika bir gezi noktası. Yakın gelecekte yok olmadan önce mutlaka görülmesi gereken yerler listesine adını yazdır. Afrika kıtasında bulunan adalar topluluğu güvenli bir konumda ancak buraya ulaşmanız ve iyi bir tatil geçirmeniz için gerçekten ciddi bir bütçeye ihtiyacınız var.

Marakeş – Fas

Belki de dünya üzerinde Güney Doğu Asya ülkeleri ile birlikte görebileceğiniz en egzotik topraklara sahip Marekeş. Burası Fas Sultanlığının başkenti ve 1062 yılında kurulmuş şehir hala geçmişinden çok sayıda parçayı bugüne taşıyarak yaşamına devam ediyor. Şehrin merkezi ünlü Pazar yeri yüzlerce yıl önce olduğu gibi canlı ve hareketli. Sıra sıra uzanan ağaçlar, yerel ürünleri yüksek sesleri satmaya çalışan satıcılar, mağaralar, eski şehirler ve çok daha fazlası ile Marekeş’i mutlaka görmelisiniz.

Kamboçya

Kamboçya, baştan sona tapınaklar ile süslenmiş bir ülke. Asya ülkeleri özellikle diğer tatil noktalarına göre son derece ucuz olduklarından ve bilinmeyen noktaları sosyal medyanın hayatımıza girmesi birlikte milyonlarca kişi tarafından bilinir hale geldiğinden, son zamanlarda popülerliğini inanılmaz derece arttırmayı başardı. Kamboçya’da önceleri pek fazla insan tarafından gidilmesinde şimdilerde giderek popüler olan bir tatil noktası. Bütün bir kültürü ve doğa görmezden gelseniz bile ülkede yer alan çok sayıdaki inanılmaz tapınakları görmek için bile gitmeye değer.

Mauritius

Mauritius, Günay Yarımküre’de Hint Okyanus’unda yer alan adalardan bir tanesi. Burası yıl boyunca 24 – 30 derece arasında değişen sıcaklığı ile dünyanın en cazip tatil noktalarından bir tanesi. Biraz bütçe gerektirse de en azından vize talep etmediği için bürokratik işlemler ile sizleri uğraştırmıyor. Adaya gitmek için seçeceğiniz dönem sizin tercihlerinize kalmış; isterseniz biraz daha serin olan Haziran – Temmuz – Ağustos aylarını tercih edebilirsiniz.

Antigua ve Barbuda

Antigua ve Barbuda, iki küçük harika adadan oluşan küçük bir ülke. Buraya tatile gittiğinizde aradığınız çok fazle imkanı bulabilirsiniz. Lüks oteller, sarışın harika plajlar, volkanik dağlar ve çok daha fazlası. Adalar arasında kolayca geçiş yaparak farklı noktaların tadını çıkarabilirsiniz. Ülkenin plajlarının ve yeşil alanlarının birbiri ile uyumu kesinlikle görülmeye değer. Burada, volkanik kayalıklar üzerinde konumlanmış olan Boggy zirvesine mutlaka çıkmalısınız çünkü en etkileyici manzaraları yakalamanız için biçilmiş kaftan.

Bhutan

Güney Asya’da bulunan Bhutan ülkesi aynı zamanda yasaları gereği de ormanları korumak zorunda olduğundan dünyanın oksijen seviyesi en yüksek noktalarından bir tanesi. Ancak ülke baştan sona dağlık arazi üzerinde kurulmuş diyebiliriz. Rakım seviyesi son derece yüksek ve bazı yolları kullanmak son derece tehlikeli. Bu karşın iyi bir rehber eşliğinde sunduğu eşsiz doğayı ve başka bir yerde bulunması çok zor kuş bakışı manzaraları keşfetmek harika olacaktır.

Twin – Lagoon, Coron (Filipinler)

Hem harika manzaralara tanıklık edip, yeşilin bütün tonlarını görmeyi hem de turkuaz sularda denizin tadını çıkarmayı mı istiyorsunuz? Bir gezgin için makul bir istek ve bunu Filipinler’de yer alan Twin-Lagoon ile karşılayabilirsiniz. Ayrıca böylesi eşsiz, pek az kişi tarafından bilinen harika bir doğal atmosferin içerisinde seyahat haricinde kendi iç dünyanıza da düşsel bir yolculuk yapabilirsiniz.

Listemizde yer alan az bilinen seyahat noktalarına en kısa sürede bir seyahat düzenlemek için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden alacağınız en uygun uçak bileti ile başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin