Belçika, Avrupa’nın refah kalitesi ve mutlu insanları ile dikkat çeken bir şehri olarak karşımıza çıkıyor. Ülke, son yıllarda yapılan çalışmalarda üst üste dünyanın en mutlu ülkeleri sıralamasında üst sıralarda yer almayı başarıyor. Bu başarısının yanı sıra yüz ölçümü olarak küçük bir ülke olan Belçika sahip olduğu eşsiz doğal ve tarihi güzellikler ile de ziyaretçilerini büyülüyor. Bu enfes ülkeyi kısa bir tatil süresi içerisinde rahatlıkla gezebiliyorsunuz. Özellikle, Bruges, Ghent ve Mechelen gibi ziyaretçiler tarafından oldukça sevilen enfes şehirleri hafızalarınızda uzun süre yer edecektir. Belçika aynı zamanda tarihine değer veren ve başarılı şekilde sahip çıkan ülkelerden bir tanesi. Bu nedenle ülkede düzenlediğiniz gezi sırasında Belçika’nın tarihine tanıklık edebileceğiniz harika noktalar bulunuyor. NeredenNereye.com ailesi olarak sizler için Belçika’nın mutlaka görülmesi gereken noktalarını kısaca listeledik. 

Saint Bavo Katedrali 

Ghent şehrinde yer alan Saint Bavo Katedrali, Belçika’nın en iyi mimari yapıya sahip dini eserlerinden biri olarak görülüyor. Bu nedenle de her yıl dünyanın farklı köşelerinden ülkeye gelen binlerce ziyaretçiye kapılarını açıyor. Romanesk ve Gotik mimari tarzının birleştiği ender mimari yapılardan biri olan yapıda özellikle büyüleyici şekilde tasarlanmış pencereler dikkat çekiyor. Şehrin neredeyse en yüksek binası konumunda olan bu dışarıdan harika görünse de mutlaka içerisine de girmelisiniz. Oldukça titiz şekilde tasarlanmış iç mimari ve işlemeleri kesinlikle görülmeye değer. Katedral içerisinde ülkede önemli bir yere sahip çok sayıda kişinin mezarı da yer alıyor. 

Flanders Savaş Alanı 

Belçika’nın savaş kaybettiği askerler için özenle tasarlanmış Flanders Savaş Alanı yalnızca yerel halkı değil dünyanın dört bir yanından gelmiş olan turistleri de büyülüyor. Ypres’te bulunan Flanders Savaş Alanında I. Dünya Savaşında kaybedilen askerler için anıt mezarlar bulunuyor. Ülkenin derin sevgisini temsil eden bu meydan gerçekten özenle hazırlanmış bu nedenle Belçika’nın görülmesi gereken noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Ulaşımın son derece kolay olduğu bu alanda güzel bir günde yürüyüş yapmak oldukça keyifli olacaktır. 

Meuse Vadisi 

Belçika’nın güneyinde yer alan Meuse Vadisi, ülkede görebileceğiniz en güzel doğal alanların başında geliyor. Ortasından geniş bir nehrin aktığı vadi, gerçekten büyüleyici manzaralara tanıklık ediyor. Bu nedenle ülkede akıllı telefonlarınızın kameralarını ya da fotoğraf makinelerinizi en çok kullanmak isteyeceğiniz nokta olabilir. Nehir boyunca yapacağınız gezinti size huzurlu ve tatlı bir yorgunluk sunarken hemen kıyıda konumlanmış minik kasabalarda yer alan restoran ve kafelerde harika dakikalar geçirebilirsiniz. Vadi civarında bulunan Namur ve Dinant kasabaları ise seyahat severler tarafından mutlaka gitmeniz tavsiye edilen noktalar dikkat çekiyor. Meuse Vadisi manzarası, yeşil ve mavisi ile gerçekten içinizi açan huzur dolu bir an. Ayrıca bölgede bu eşsiz doğa harikasının yanı sıra Belçika tarihine tanıklık edebileceğiniz tarihi yapılar da bulunuyor. 

Mons 

UNESCO Dünya Mirası Listesinde koruma altına alınan Mons, 15. yüzyıl başlarından 18. yüzyıl sonlarına kadar oldukça uzun bir dönem boyunca ülkenin en önemli yapılarından biri olarak birçok olaya tanıklık etmiş. Bu nedenle Belçika halkı tarafından büyük ilgi görüyor ve saygı ile korunuyor. 400 yıllık bir döneme gözcülük yapmış olan bu alanda harika bir mimari ile birbirine çapraz konumlandırılmış yapılar yer alıyor. İçerisinde bulunan Toison d’Or Evi ve St. George Şapeli ayrıca çok önemli bir nokta ve mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olarak gösteriliyor. 

Ardennes 

Ardennes Bölgesi, Belçika, Fransa ve Lüksemburg sınırları etrafında yer alıyor. Ardennes Belçika’da yapılaşmanın en az olduğu ve doğanın kendini en özgür şekilde ifade edebildiği noktaların başında geliyor. Göz alabildiğince yeşil ormanlarını gördüğünüzde alanda kaybolmak istiyorsunuz. Bölgeyi ziyaretiniz sırasında çok sayıda eşsiz manzara ile karşılaşacağınızdan fotoğraf makinelerinizi yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz. Elbette bu harika doğal içerisinde yürüyüş yapmak isteyebilirsiniz. Ancak bölgenin vadilerden ve dik yamaçlardan oluştuğunu aklınızdan çıkarmamalı be yürüyüşünüz sırasında patikaları takip etmelisiniz. Ardennes aynı zamanda farklı ülkelerin sınır bölgesinde yer aldığı için stratejik olarak da son derece önemli bir yer olarak biliniyor. Bu nedenle günümüze değin birden fazla savaşa tanıklık etmiş. 

Semois Vadisi

Semois Vadisi de tıpkı Ardennes gibi Belçika’nın cömert doğal yapılanması ile dikkat çeken noktalarından biri. Göz alabildiğince uzanan yeşili içerisinde yer alan nehrin mavisi ile buluşuyor ve ziyaretçilerini büyüleyen bir güzelliğe dönüşüyor. Belçika’nın yüzyıllara tanıklık etmiş tarihi şehirlerinden uzaklaşmak isterseniz Semois Vadisi tam sizlere göre. Bölgede oksijen seviyesi de bir hayli yüksek. Bu nedenle bol bol doğa yürüyüşü yapmak isteyebilirsiniz. Ancak, hava sıcaklıklarının soğuk mevsimlerde düşmesi nedeniyle bölgeyi bahar ya da yaz sezonunda ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin