Batı Avrupa, dünyanın her yerinden insanlar için en popüler turistik yerlerden biridir. Bölge, yaşı veya ilgi alanı ne olursa olsun herkesin yararlanabileceği çok sayıda cazibe merkezine sahiptir. Batı Avrupa’da ziyaret edilecek birçok farklı yer vardır ve bu liste yalnızca yüzeyde kalır. Önerilen bazı konular şunlardır: diğerleri arasında Paris, Roma, Venedik, Barselona ve Madrid. İster kültürel bir macera arıyor olun, ister sadece güzel kumsallarda dinlenmek isteyin – burada kesinlikle herkes için bir şeyler var!

Fransa 

Fransa, ziyaret edilecek birçok güzel yerin ülkesidir. Fransa’nın başkenti ve en büyük metropolü olan Paris, Notre Dame Katedrali ve Louvre Müzesi gibi dünyaca ünlü bazı simge yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Fransa’daki diğer popüler yerler şunlardır: Üzüm bağları arasında yer alan pitoresk köyleriyle Provence; tarihi kaleleri, sahil beldeleri ve golf sahaları ile Normandiya; Kelt gelenekleri ve peynir lordları tarafından yönetilen tuhaf kasabalarıyla Brittany; inişli çıkışlı üzüm bağlarına bakan kireçtaşı kayalıkların üzerine tünemiş pitoresk köylere sahip Languedoc-Roussillon şarap ülkesi; Balıkçı limanları ve okyanusa yakın şirin küçük kasabalarla dolu Bass Normandie kıyı şeridi.

Fransa güzel bir ülkedir ve turistler için ziyaret edilecek çeşitli yerler vardır. Fransa’daki en popüler turistik yerlerden bazıları şunlardır: Paris, güzel Riviera, Beaujolais şarap bölgesi, Alsace bölgesi, Normandiya ve Fransız Rivierası. Bu turistik yerleri ziyaret etmek için bir gezi planlamak için, ziyaret etmek için en iyi zamanları araştırmanız, bütçenizi değerlendirmeniz ve rezervasyon yaptırmanız gerekecektir. Bu turistik yerleri ziyaret etmekle ilgili masraflar şunları içerir: uçuşlar, oteller, yemekler ve diğer masraflardır.

İspanya

İspanya, çeşitlendirilmiş manzaraların ülkesidir. İnişli çıkışlı tepeler ve kayalık sahiller, tırtıklı tepeler ve asmaların arasında yuvalanmış büyüleyici köyler bulabilirsiniz. Ülke, Barselona’nın Gotik mimarisinden Granada’nın Elhamra sarayına kadar dünyanın en tanınmış yerlerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Madrid başkent ve en büyük şehirdir, ancak ülkede görülecek ve yapılacak daha çok şey var. Arnavut kaldırımlı sokaklar, duvarlarla çevrili orta çağ semtleri ve zarif plazalar, bir cazibe merkezi hazinesi sunuyor. Madrid’in komşu köylerinin pitoresk sokaklarında dolaşın, asırlık bilardo salonlarını keşfedin ve tapas barda geleneksel İspanyol yemeklerinin tadını çıkarın. 

Barselona, ​​​​canlı bir kültürel sahne ve zengin mimari ve tarihi mekanlara sahip büyüleyici bir şehirdir. Kiliseleri ziyaret edin, Ebro nehrinin yosunlu kıyılarında yürüyün, opera veya klasik müzik festivalindeki bir gösteriye katılın ya da sadece sokaklarda ve meydanlarda dolaşın. Bu büyüleyici şehirde ilginizi çekecek bir şeyler bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Almanya

Almanya gezilecek birçok yeri olan bir ülkedir. Bu yazımızda sizlere Almanya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden bazılarını sunacağız. Bu yerler, ülkenin farklı bölgelerini keşfetmek ve sunduğu her şeyi deneyimlemek isteyen herhangi bir gezgin için mükemmeldir. Berlin, Avrupa Şehirleri arasında özel bir yere sahiptir. İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya’nın başkenti olan Berlin, uzun tarihi boyunca Alman kültürünün gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır. Şu anda Almanya’nın başkenti ve Avrupa Birliği’nin en büyük şehridir. Her zaman kaos ve dönüşüm içinde olan bir şehirdir. Tarihi, estetik açıdan hoş ve kültürel açıdan zengindir. Şehir, onu ziyaret etmek için harika bir yer yapan birçok cazibe merkezine sahiptir.

Münih, zengin tarihi ile ünlü güzel bir şehirdir. Bavyera’nın başkentiydi ve bazı büyük müzisyenlere ve sanatçılara ev sahipliği yaptı. Ayrıca çevresindeki kırsal alan ve çok sayıda güzel göl nedeniyle ünlü bir turizm merkezidir. Oktoberfest kutlamaları ile tanınan bir şehirdir. Frankfurt am Main, Avrupa’nın en önemli finans merkezlerinden biridir ve aynı zamanda çok popüler bir turizm merkezidir. Alman Menkul Kıymetler Borsası’na ve bir dizi büyük saraya ev sahipliği yapan bir şehirdir. Çok fazla tarihi olan güzel bir şehir ve şu anda birçok yenileme yapılıyor.

İtalya

venedik-italya

İtalya, ziyaret edilecek birçok farklı yeri olan geniş bir ülkedir. Turistler için ziyaret edilecek en iyi yerler, aradığınız şeye göre değişir, ancak en popüler yerlerden bazıları Roma, Venedik, Floransa ve Milano’dur. Bütün bu yerler sanat, tarih ve kültür hazineleridir. İtalya’nın birçok güzel manzarasını ve villasını keşfetmek istiyorsanız, The Rough Guides gibi bir açık hava seyahat rehberi size mükemmel ipuçları sağlayabilir. İtalya ilginç bir tarihe sahip güzel bir ülkedir. Doğa harikaları ve dünyaca ünlü sanat, mimari ve yemeklerle dolu. İster Toskana’nın engebeli tepelerini, ister Milano’nun şehir ışıklarını keşfetmek isteyin, İtalya’da sizi büyüleyecek pek çok yer var.

Görülecek yerler açısından, İtalya’daki her şeyi tek bir seyahatte görmeniz mümkün değil. Ancak vaktiniz ve enerjiniz varsa mutlaka listenizde olması gereken bir takım destinasyonlar var. Bunlar arasında Roma’daki Kolezyum, Pisa Kulesi, Vatikan ve Napoli Arkeoloji Müzesi bulunmaktadır. Yaz aylarında ziyaret ediyorsanız, gidilecek yerler listenize Sicilya’yı eklemeyi unutmayın. Sadece manzara güzel değil, aynı zamanda Sicilya dünyanın en iyi yemeklerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor.

Avusturya

Avusturya, ziyaretçiler için birçok cazibe merkezi olan güzel bir ülkedir. İşte herhangi bir turist listesinde olması gereken yerlerden bazıları: 

1) Viyana – Avusturya’nın en ünlü şehirlerinden biri olan Viyana, sanat galerileri, opera binaları ve daha fazlasını içeren görülecek ve yapılacak çok şey sunuyor. Aynı zamanda canlı bir gece hayatı sahnesine sahiptir.

2) Tirol – 3776 metre (12288 fit) ile Avrupa’nın en yüksek dağ zirvesine ev sahipliği yapan Tirol, zorlu rotalarla birlikte nefes kesici manzaraların tadını çıkaran yürüyüşçüler ve kayakçılar için olağanüstü bir destinasyondur. 

Avusturya’nın başkenti Viyana, güzel ve tarihi açıdan önemli bir şehirdir. Gotik mimari, sanat galerileri ve simge yapılarla dolu. Tarih, kültür ve moda ile ilgileniyorsanız ziyaret etmek için harika bir yer. Salzburg bölgesi, birçok cazibe merkezinin bulunduğu hoş bir bölgedir. Bölge, dünyaca ünlü Salzburg Katedrali’ne ve çok sayıda diğer güzel simge yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca yürüyüş yapmak, bisiklete binmek ve kayak yapmak için harika bir yerdir. 

İngiltere

İngiltere, kıta Avrupası’nın kuzeybatı kıyısında yer alan bir ülkedir. Batıda Galler, kuzeyde İskoçya ve güneyde İrlanda ile komşudur. İngiltere altı ana bölgeden oluşur: Londra, Güney Doğu İngiltere, Kuzey Batı İngiltere, Midlands ve Doğu Anglia, Güney İngiltere ve Thames Vadisi. Başkent, 12 milyondan fazla nüfusa sahip Londra’dır, diğer büyük şehirler arasında Birmingham (nüfus 1 milyon), Manchester (2,7 milyon), Liverpool (3,3 milyon) Bristol (1 milyon) bulunmaktadır. 

İngiltere, görülecek çok şeyi olan güzel bir ülkedir. Turistik yerlerin listesi sonsuzdur ve turistin ilgi alanlarına göre özelleştirilebilir. İngiltere’deki bazı popüler turistik yerler Globe Tiyatrosu, Buckingham Sarayı, Londra Kulesi, Kensington Sarayı, Windsor Kalesi, Victoria ve Albert Müzesi’ndeki aslanların cazibe merkezleri, Stonehenge ve Hadrian Duvarı siteleri, Ulusal Eski Eserler Müzesi, Oxford, Bath ve Canterbury Katedrali.

İngiltere’ye seyahat ederken, rahat ve temiz bir yerde kaldığınızdan emin olun. Bir gece otelde kalmak iyi bir seçenektir. Ayrıca bir villada veya kır evinde kalmayı da seçebilirsiniz. Birçok seçenek olmasına rağmen, uygun bir yerde, gerekli tüm olanaklara sahip ve popüler turistik mekanlara yakın bir yer seçtiğinizden emin olmanız önemlidir. Kalacak rahat ve uygun fiyatlı bir yer bulmak için interneti kullanın, farklı seçeneklerin artılarını ve eksilerini gözden geçirin ve mülk sahibi veya yöneticisiyle görüşün.

İngiltere’deyken mümkün olduğunca çok İngiliz yemeği yemeye çalışın. Yemek çeşitliliği harika ve lezzetler harika. Bazı İngiliz favorileri arasında enfes hamburgerler, pastırma sarılı tarihler, kızarmış soğan halkaları, balık ve patates kızartması, rosto biftek ve sosisli rulolar bulunur. İngiliz yemekleri sağlıklı ve lezzet dolu. Seyahat ederken leziz yemeklerden bazılarını tatmak için yanınıza biraz atıştırmalık ve içecek almanız iyi bir fikirdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin