Kültürüyle, tarihi dokusuyla, mimari yapılarıyla balkanlar her zaman gezilip görülmesi gereken yerler arasında yer almıştır. Balkan turu kapsamında kişiler muhteşem bölgeleri keşfetme, yeni insanlarla tanışma ve renkli eğlence hayatlarını deneyimleme keyfini yaşıyorlar. Balkan turu kapsamında gezip görmeniz gereken yerlerin listesi aşağıdaki gibidir!

Bulgaristan

Bulgaristan ülkemizin sınır komşuları arasında yer alan küçük ve etkileyici bir ülkedir. Bulgar mimarisinin gelenekleri başkent Sofya’da tüm ihtişamıyla sergileniyor. Bulgar kiliseleri başta olmak üzere başkent Sofya’da gezip görmeniz gereken birçok farklı yapıt bulunuyor. Avrupa Birliğine üye olan Bulgaristan’ın para birimi ‘’Lev’’ olarak biliniyor. Ancak ülke genelinde Euro’da geçerli olan para birimleri arasında yer alıyor. Bulgaristan turu kapsamında ilk görmeniz gereken yer hiç tartışmasız ‘’Alexander Nevski- Katedrali’’ olarak ön plana çıkıyor. 

Bulgaristan’da, bazıları Sofya ve Filibe şehirleri, Tervel ve Preslav gibi antik yerler, Sunny Beach veya Balchik gibi Karadeniz’deki sahil beldeleri ve Pomorie gibi büyüleyici köyler gibi ziyaret edilecek pek çok yer vardır. İster bir günlük gezi, ister uzun bir tatil konaklaması arıyorsanız, Bulgaristan’da herkes için bir şeyler var!

Tabii ki turistlerin yapmayı sevdiği şeylerden biri de dünyanın farklı yerlerini keşfetmek ve Bulgaristan da bir istisna değil. Zengin ve çeşitli bir tarihe sahip, her yaştan ve ilgi alanından ziyaretçi için cazibe merkezlerine sahiptir. Antik uygarlıklardan kalma kalıntılar, Mavi Lagün ve Cumhuriyet Sarayı gibi doğal cazibe merkezleri ve şirin küçük kasabalar ve köyler vardır. Ziyaretinizden en iyi şekilde yararlanmak için, ülkede geçirdiğiniz zamandan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak bir seyahat planlayıcı kullanmayı düşünün.

Yunanistan

Yunanistan, keşfedilecek birçok cazibe merkezi olan güzel bir ülkedir. Anakarada Atina ve Mikonos gibi görülecek yerler var, ancak On iki Adalar’da (Rodos, Kos, Κολωνική Αστυνομία), Santorini (UNESCO Dünya Mirası Alanı) ve Kiklad Adaları’nda (Sifnos, Naxos) harika yerler var. İlgi alanlarınız ne olursa olsun, kültür veya doğa kapsamında Yunanistan’da ilginç bir şeyler bulacağınızdan emin olabilirsiniz!

Çok fazla turist çeken bir ülke olan Yunanistan, güzel bir manzara, eşsiz antik kalıntılar ve Akdeniz’in en iyi plajlarından bazılarını sunuyor.  Yunanistan, turistlerin eğlenmesi için çok çeşitli cazibe merkezleri sunan muhteşem bir ülkedir. Ülkenin birçok doğal güzelliğinin yanı sıra arkeolojik alanlar ve anıtlar da bulunmaktadır. Atina’daki Akropolis’ten sevimli Mora yarımadasına ve çarpıcı Korint Kanalı’na kadar görülecek ve yapılacak çok şey var. Atina’yı ziyaret etmeyi planlıyorsanız, güzel antik mimarisi ve sokak pazarlarıyla eski şehri kaçırmayın. Ayrıca, pitoresk Plaka semtinde yürüyüşe çıkın ya da ünlü Odeon Plaka’da bir gösteri izleyin. Ardından, Antik Dünyanın Yedi Harikasından biri olan görkemli Parthenon’u görmek için kuzeye gidin.

Kosova

Kosova, Balkanlar’da bulunan bir ülkedir. Kosova’nın başkenti Priştine’dir ve yaklaşık 1 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Kosovalılar, Sırplar, Hırvatlar, Karadağlılar ve ülkede yaşayan diğerleri olmasına rağmen, ana dilleri olarak Arnavutça konuşan çoğunlukla Müslümanlardır. Kosova, Balkanlar’da yer alan ve yaklaşık 2,7 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Eşsiz ve çeşitli bir kültüre, özellikle de demir dokuma geleneğine sahip, denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Ülkenin uzun ve çalkantılı bir tarihi var, yıllar boyunca bir dizi savaş ve işgal var. Ancak, şimdi gelişen bir turizm endüstrisi ile toparlanmaya başlıyor. Kosova’daki en popüler turistik yerlerden bazıları Priştine, Gjakove ve Saranda’dır.

Kosova’yı ziyaret etmeyi planlıyorsanız, yapmanız gereken ilk şey, ülkenin mutlaka görülmesi gereken üç noktasından hangisini ziyaret etmek istediğinize karar vermektir. Tahmini 1,2 milyonluk nüfusuyla Priştine, şüphesiz ülkenin en çok ziyaret edilen yeridir. Parlamento ve başkanlık sarayı gibi ikonik simge yapıların yanı sıra bir dizi başka cazibe merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Gjakove ayrıca yaklaşık 100.000 kişilik nüfusuyla popüler bir destinasyondur. Dar Arnavut kaldırımlı sokakları, hareketli gece hayatı ve güzel kiliseleri ile tanınır. Saranda, nüfusu 20.000’in biraz üzerinde olan üç kasabanın en küçüğüdür. Güzel plajları ve dramatik kayalıkları ile tanınır.

Sırbistan

Sırbistan, Balkan Yarımadası’nda yer alan bir ülkedir. Orta Avrupa ve Güneydoğu Avrupa arasında yer alan Sırbistan, toplam 109.389 kilometrekarelik bir alana sahip. Nüfus yoğunluğu kilometrekareye düşen sadece 38 kişidir ve bu da onu dünyanın en az yoğun nüfuslu ülkelerinden biri yapar. Başkent Belgrad’ın nüfusu 1 milyonun üzerindeyken, diğer büyük şehirler arasında nüfusları 1000 ile 450 arasında değişen Novi Sad, Zagreb, Pljevlja ve Vranje yer almaktadır. Sırbistan’ın peyzajı, kuzeybatıdaki dağlık bölgelerden Adriyatik kıyı şeridi boyunca uzanan ovalara kadar uzanmaktadır.

Sırbistan, Balkanlar’da bulunan bir ülkedir. Yüzyıllara dayanan tarihi ile zengin ve çeşitli bir kültüre sahiptir. Ülkenin Orta ve Güneydoğu Avrupa’nın kavşağında bulunan konumu, onu yüzyıllar boyunca çeşitli imparatorluklar arasında bir savaş alanı haline getirdi. Sırbistan ayrıca Alp Dağları, Balcanica Alpleri, Beyaz Karpatlar ve Rila Manastırı gibi bazı olağandışı doğal özelliklere sahiptir ve kendinizi Belgrad’da veya başka bir Sırp şehrinde bulursanız ziyaret etmeye değer!

Bosna-Hersek

Bosna-Hersek, Güneydoğu Avrupa’da yer alan bir Balkan ülkesidir. Batıda Hırvatistan, kuzeyde Sırbistan, doğuda Sırbistan ve Karadağ’ın Sancak bölgesi ve güneyde Akdeniz ile çevrilidir. Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Saraybosna’dır. Bosna-Hersek 114.591 kilometrekarelik bir alana ve dört milyonun biraz üzerinde bir nüfusa sahiptir

Bosna kültürünün en iyisini deneyimlemek için, ziyaretçilerin en iyi turistik yerlerini ziyaret etmeleri gerekir. Bu yerlerden bazıları Visoko antik kenti, Hersek Milli Parkı, Mostar Taş Köprüsü ve Srebrenitsa Anıtı’dır. Bunlar Bosna-Hersek’teki en gözde turistik yerlerden sadece birkaçıdır. Yürüyüş, bisiklet ve yüzme ile ilgilenenler için ülkenin keşfedilecek düzinelerce güzel doğal yeri var.

Arnavutluk

Arnavutluk zengin bir tarihe ve kültüre sahip güzel bir ülkedir. Heritage.al’e göre, “Arnavutluk, Güneydoğu Avrupa’da, Adriyatik Denizi’ne kıyısı olan, denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Nüfusu yaklaşık 3,8 milyondur.” Avrupa Birliği’nin en yeni ülkelerinden biri olan Arnavutluk, son yıllarda ekonomisinde, eğitiminde ve sağlık hizmetlerinde önemli reformlar gerçekleştirdi. Görülecek çok yer ve yapılacak çok şey ile turistler için eşsiz bir deneyim sunuyor. Arnavutluk’taki En Gözde Gezi Yerleri: Durrës, Arnavutluk Rivierası, Fier, Krujë, Elbasan, Saranda, Berat, Vlora, ve Tiran’dır. Gjirokastër kaleleri, Elbasan eski kiliseleri ve camileri, Fier termal banyoları, Krujë geniş arkeolojik alanları ve Erzeni şarap üretimiyle ünlüdür.

Karadağ

Karadağ, Balkan Yarımadası’nda Adriyatik Denizi’nde yer alan bir ülkedir. Karadağ zengin bir tarihe, kültüre ve sanata sahiptir. Avrupa’nın en yeni üye ülkelerinden biridir ve başkenti Podgorica, birçok yüksek binayı içeren etkileyici bir ufuk çizgisine sahiptir. Ülke, ziyaretçilerine plajlar, dağlar (Cenevre Dağı dahil), göller, mağaralar, limanlar ve orta çağ mimarisine sahip köyler de dahil olmak üzere görülecek çok şey sunuyor.

Karadağ’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin her biri farklı ve özel bir şeyler sunarak, ilk önce hangi yerleri ziyaret etmeniz gerektiğine karar vermeyi zorlaştırıyor. Bununla birlikte, bazı popüler öneriler arasında Karadağ’ın orta çağdan kalma surlarla çevrili şehri ve UNESCO Dünya Mirası Alanı olan Dubrovnik, Karadağ’ın en güzel sahil beldelerinden biri olan Ulcinj Körfezi ve ülkenin tarihi ve mimari açıdan en önemli şehirlerinden biri olan Kotor sayılabilir.

Avrupa’nın bu insanı büyüleyen bölgesi Balkanlar’ın pek çok noktasına Türkiye’den otobüs yolculuğu yaparak seyahat etmek mümkün. Siz de Türkiye’nin her yerinden en uygun Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan gibi ülkelerin otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin