Balkan başkentleri turları günümüzde en çok tercih edilen gezi rotaları arasında bulunuyor. Seyahat severler tarafından ilgiyle karşılanan bu tarlara katılım yoğun ilgi görüyor. İşte o liste!

Atina

Atina dünya üzerinde mutlaka gezilip görülmesi gereken modern bir şehirdir. Popüler turistik yerlerden bazıları Akropolis, Plaka ve Monastiraki’dir. Ancak Atina’yı ziyaret ederseniz kaçırmamanız gereken onlarca ilginç yer daha var. İster antik kalıntıları keşfetmek ister muhteşem bir manzarada yürüyüşe çıkmak isteyin, bu listede herkes için bir şeyler var!

Atina, gelişen bir tarihe sahip harika bir şehirdir. Avrupa’nın en güzel ve tarihi şehirlerinden biridir. Atina’da görülecek ve yapılacak çok şey var. Atina’dayken ziyaret edeceğiniz mutlaka ilk 3 yer Akropolis, Plaka ve Olympian Zeus Tapınağı’dır.

Akropolis, Atina’nın en ünlü simgesidir. Yunan gök gürültüsü ve şimşek tanrısına adanmış orijinal Zeus Tapınağı’nın kalıntılarıdır. Zeus Tapınağı MÖ 6. yüzyılda inşa edilmiş ve Antik Dünyanın Yedi Harikasından biriydi. Bina MÖ 404’te Atinalılar tarafından yıkılmış, ancak MÖ 5. yüzyılda yeniden inşa edilmiştir. Alınlık ve mihrap üzerindeki heykel ve kabartmalar dünyaca ünlüdür. Tapınağın kalıntıları Atina’nın başlıca turistik mekanlarından biridir.

Plaka, Atina’nın merkezinde yoğun ve gürültülü bir bölgedir. Dar sokaklar ve eski taş binalarla dolu. 18. ve 19. yüzyıllarda şehrin ana ticaret merkeziydi. Dar sokaklar ve canlı atmosfer, burayı gezmek için eğlenceli bir yer haline getiriyor. Plaka’daki dükkanlar ve restoranlar mutlaka görülmeli.

Olympian Zeus Tapınağı, Yunanistan’daki en ünlü dini yapılardan biridir. MÖ 5. yüzyılda inşa edilmiş ve Yunan gök gürültüsü ve şimşek tanrısına adanmıştır. Tapınak, Parthenon’dan hayatta kalan en büyük heykeller olan 13 metop ile ünlüdür. Metoplar tanrıların, kahramanların ve ilahi yaratıkların figürleriyle süslenmiştir. Tapınak popüler bir turistik mekandır ve sabah 8’den akşam 8’e kadar halka açıktır.

Sofya 

Bulgaristan’ın başkenti Sofya, Avrupa’nın en güzel ve iyi korunmuş şehirlerinden biridir. Serdica olarak bilindiği M.Ö. 6. yy’a kadar uzanan zengin bir tarihe sahiptir. Zamanla Sofya, Hristiyan Ortodoks mimari koleksiyonunun bir parçası olan UNESCO Dünya Mirası Listesindeki St John Of The Balkan Kiliseleri ve Justinianus Sarayı gibi dünya mirası alanları da dahil olmak üzere ziyaretçiler için birçok cazibe merkezi ile önemli bir kültür merkezi haline geldi.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya, canlı ve kozmopolit bir şehirdir. Uzun ve büyüleyici bir geçmişi olan UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir. Belirgin tarihi ve kültürel cazibe merkezlerinin yanı sıra, Sofya’da daha az bilinen ama kesinlikle görülmesi gereken yerler var.

Sofya’da gezilecek en önemli yer Filibe Kalesi’dir. Bu UNESCO Dünya Mirası Alanı, Roma ve Bizans mimarisinin muhteşem bir karışımıdır ve 1985 yılında Dünya Mirası Listesi’ne eklenmiştir. Bulgar tarihi ve sanatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için harika bir yerdir. Sofya’da görülecek diğer harika yerler arasında Ulusal Meclis, Devlet Operası ve Iskra Anıtı yer almaktadır.

Prizren

Prizren, ziyaret ederken kaçırılmaması gereken birçok cazibe merkezi ile güzel bir şehirdir. Bazı ilgi çekici yerler arasında Kosova’nın Tarihi Anıtları, Neza Korça Ulusal Parkı ve Rroza e Madhe Kanyonu bulunmaktadır. Tüm bu cazibe merkezleri Prizren’de keşfetmek için zaman ayırmaya değer. Kosova’nın Tarihi Anıtları özellikle güzeldir ve Prizren’de bulunan tüm farklı cazibe merkezlerini keşfetmek için zaman ayırmaya değer. Prizren’de dolaşmak kolaydır. Şehir genelinde çok sayıda otobüs durağı vardır ve otobüsler sık ​​sık çalışır. Birden fazla cazibe merkezini ziyaret etmeyi planlıyorsanız, her birine bir otobüse binmek ve ardından bir sonraki cazibe merkezine yürümek genellikle en kolayıdır.

Prizren, ziyaretçilerin kaçırmaması gereken birçok cazibe merkezine sahip büyüleyici bir şehirdir. Bu liste, Prizren’de ilginizi hak eden en popüler turistik yerlerden bazılarını sunmaktadır: 

Ulusal Müze – Müze 1878’de kurulmuştur ve Kosova ve Sırbistan’dan etkileyici bir eser koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Sergiler Arnavut sanatına, tarih öncesi buluntulara ve nümismatiklere odaklanıyor.

Kalaja Sarayı – Ahmet Zogu tarafından inşa edilen bu heybetli Neo-Barok saray, mermer sütunlar, sıvalar ve fresklerle süslenmiş gösterişli iç mekanlara sahiptir. Şimdi Priştine Üniversitesi merkezi olarak kullanılıyor.

Tiran

Arnavutluk’un başkenti Tiran, ilginç bir tarihe ve mimariye sahip bir şehir. Yıllar boyunca birçok iniş çıkışlar yaşadı, ancak gelişen altyapısı, büyüyen turizm endüstrisi ve yaratıcı endüstrilere yapılan yatırım sayesinde şimdi yeni bir rönesansın tadını çıkarıyor. Tiran’da bir makaleye, hatta bir ziyarete sığmayacak kadar görülecek çok şey var! İşte kesinlikle kaçırmak istemeyeceğiniz bazı turistik yerler: 1900-1912 yılları arasında Ali Demiriqi (ünlü bir Arnavut mimar) tarafından inşa edilen Tiran Kalesi, tepedeki konumundan tüm şehre bakmaktadır.

Tiran kozmopolit bir şehirdir ve ülkenin fiili başkenti olarak hizmet vermektedir. Hem tarihi hem de modern çeşitli cazibe merkezleriyle doludur. Tiran’da turistlerin ziyaret etmesi gereken birçok görülmesi gereken yer var. Bunlardan bazıları, her ikisi de UNESCO Dünya Mirası Alanları olan Qemal Stafa ve Arnavutluk Ulusal Galerisi’dir. Ek olarak, şehir Ulusal Arkeoloji Müzesi ve Ulusal Etnografya Müzesi de dahil olmak üzere çeşitli müzelere ev sahipliği yapmaktadır.

Üsküp

 

Üsküp, Makedonya Cumhuriyeti’nin güzel bir başkentidir. Yüzyıllar boyunca önemli bir kültürel, siyasi ve ticari merkez olmuştur. Şehir, bu harika ülkeyi ziyaret eden turistlerin kaçırmaması gereken çok sayıda görülmesi gereken yere sahiptir. Üsküp’te ziyaret edilecek en popüler yerlerden bazıları şunlardır: Kraliçe Olga Sarayı – Bu etkileyici saray, Kraliçe Olga tarafından 1912 ve 1914 yılları arasında resmi ikametgahı olarak inşa edilmiştir. Bugün, biri geleneksel Makedon kostümlerine adanmış, diğeri ise Anayasa Meydanı’nda bulunan Heracleia Palaestinai Ulusal Tiyatrosu’ndaki kazılardan elde edilen eserler de dahil olmak üzere birçok müzeye ev sahipliği yapıyor, bu muhteşem tiyatro 1875 yılına dayanıyor ve 1.000’den fazla kişi kapasitelidir.

Saraybosna

Saraybosna, Bosna-Hersek’in başkentidir. Yugoslavya’nın orta kesiminde yer almaktadır. Saraybosna, Salona olarak bilindiği Roma dönemine kadar uzanan zengin bir tarihe sahiptir. 1455’te Saraybosna, o dönemde Avrupa ile Asya’yı ayıran Neretva nehrinin iki yakasındaki pazarlara erişimi olduğu için önemli bir ticaret merkezi haline geldi.

Saraybosna’nın turistlere sunacağı çok şey var. Şehir 1984 yılında uluslararası bir miras alanı ilan edildi ve o zamandan beri dünyanın her yerinden gelen ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken bir yer haline geldi. Şehir, St. Mark Kilisesi, Bijela Banja şelalesi ve Eski Köprü gibi birçok güzel simge yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Saraybosna, bir zamanlar modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün evi olan Una-Sana Evi de dahil olmak üzere çeşitli kültürel ve tarihi mekanlara ev sahipliği yapmaktadır.

Belgrad

Belgrad’da gezginlerin şehirde zengin ve tatmin edici bir deneyim yaşamaları için görmeleri gereken birçok cazibe merkezi vardır. En popüler turistik yerlerden bazıları Belgrad Kalesi, Karadordevo Kültür Merkezi ve Ulusal Müze ile Belgrad Tren Terminali’dir. Bu cazibe merkezlerinin her birinin kendine özgü özellikleri ve cazibe merkezleri olsa da, hepsi Belgrad’ın tarihi ve kültürünün önemli parçalarıdır. 

Sizin hazırladığımız bu içerikteki balkan şehirlerine Türkiye üzerinden farklı otobüs firmaları seferler düzenlemektedir. Türkiye’nin her yerinden en uygun Balkan otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin