Tatili yurt dışında değerlendirmek isteyenler için öneriler sunmaya devam ediyoruz. Avrupa sahip olduğu sayısız tarihi ve doğal güzellik nedeni ile dünyanın en başta gelen seyahat rotalarından bir tanesi. Ancak bu demek değil ki, tüm yolculuklarımız bu kıta üzerindeki noktalara yapılacak. Son zamanlarda el değmemiş doğaları, ilginç eğlence yaşamları, her bütçeden gezgine imkan sağlaması ile Uzak Doğu ülkeleri tatil için cazip noktalar haline geldi. Aslında uzun süredir doğunun tatil cennetlerinden biri olarak bilinen Bali de bunun en güzel örneklerinden. Endonezya’nın en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan Bali ziyaretçilerini tüm mistik ortamı ve huzura kavuşturan doğası ile ağırlamaya devam ediyor. Muhteşem sörf bölgeleri, insanı içine çeken zümrüt yeşili pirinç tarlaları ve kadim zamanlardan kalan kültürel mirasları dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir ada Bali.

Dev tapınakların insanı içerisine çektiği ve eğlenceli festivalleri ile büyüleyen Bali “tanrıların adası” olarak biliniyor. Bu adanın başkenti Denpasar, ikinci en büyük kenti Singaraja olarak biliniyor. Bir ada olarak çevresi denizlerle çevrili olan bu alanın etrafı mercanlarla kaplı ve her bir yanında olabildiğince uzanan cennet sahiller, kumsallar yer alıyor.

Bali, Endonezya’nın Sundra adalarının en batısında yer alan bölgesi ve nüfusu günümüzde 3 milyonun üzerine çıkmış. Ada nüfusunun çok büyük bir yüzdesini Hindular oluşturuyor ve Ada içerisinde kendilerini ayırıyorlar. Bali’nin hemen yakınlarında gene kendisi gibi ünlü olan Java ve Lombok adaları bulunuyor. Bali adasının kendisine bağlı olan Nusa Lembongan ve Lusa Cenigan ile birlikte en yüksek noktası yakın dönemde volkanik patlama yaşayan Agung Dağı. Türkiye’den doğrudan bir uçuş bulmak mümkün olmadığından Bali’ye yaklaşık 15 saat süren bir uçak yolculuğu ile ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Uçak yolculuğunu Bali’nin başkenti olan Densepar’a yapıyorsunuz. Densepar Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 20 dakika uzaklıkta buluyor.

Bali daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi son dönemin parlayan tatil destinasyonlarından bir tanesi. Bu nedenle bu adaya yolculuk yapmadan önce nasıl bir tatil geçirmek istediğinizi planlamanız gerekiyor. Balayı için oldukça fazla tercih edilen Bali’de kuzey yarım kürenin tatil sezonları tercih edildiğinde tahmin ettiğinizden çok daha büyük bir kalabalık ile karşılaşacağınızı bilmeniz gerek. Bu nedenle biraz da huzurlu vakit geçirmek isteyenler bu sezonun dışındaki dönemlerde Bali’yi tercih etmeli. Kasım – Mart ayları arasında kalan zaman dilimi Bali adası için düşük mevsim olarak biliniyor. Yani bu dönemde Bali’nin turist nüfusunda azalma oluyor ve dolayısı ile daha sakin bir tatil geçirebiliyorsunuz diyebiliriz. Elbette iklim koşulları da çok önemli. Burada unutmamanız gereken Bali’de yalnızca iki mevsimin yaşanması. Yılın altı ayı yağmurlu olarak geçerken diğer altı aylık period kurak mevsim olarak biliniyor.

Bali’de Gezilecek Yerler

Tanah Lot

Evet, Bali ziyaretçilerinin adayı terk etmeden önce kesinlikle ziyaret ettiği noktaların başında Tanah Lot geliyor. Denizin ortasındaki bir kaya parçası üzerine kurulmuş olan bu mistik tapınak ilk bakışta dikkatinizi çekiyor. Tatillerde yaşadığımız unutulmaz anları ölümsüzleştirmek oldukça yaygın bir gelenek. Söz konusu Bali tatili olduğunda ise fotoğraf karelerini en çok süsleyen ve sosyal medya mecralarından en çok dolaşan yer Tanah Lot tapınağı oluyor. Özellikle saatler gün batımını gösterdiğinde sahip olduğu manzara ile birleşen tapınağın görüntüsü eşine ender rastlanır manzaraları bizlere sunuyor. Sahilde geçirdiğiniz bir günün ardından gün batımında Tunah Lot’u ziyaret etmek oldukça yerinde bir karar olacaktır.

Uluwatu Tapınağı

Uluwatu Tapınağı Bali’nin güneyinde yer alıyor ve kesinlikle ziyaretçilerine yeşilin farklı tonları içerisinde huzur vaat eden bir yer. Tapınak bir uçurumun kenarında konumlanmış durumda. Buraya çıkarken biraz zorlanacağını belirtmek isteriz ve bununla birlikte tapınağı ziyaret etmek için belirli kurallar var. Kadınların bellerine bir kuşak bağlaması gerekliliğinin yanında aynı zamanda kollarınız da kapalı olmalı. Buraya yapılan yolculuk tapınağa varana kadar aynı zamanda doğanın kollarında içsel bir yolculukta yapabilirsiniz. Adanın en güzel fotoğrafları çekebileceğiniz noktalardan biri olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Git Git Şelalesi

Doğanın bu adaya sunduğu nadide eserlerden bir tanesi Git Git Şelalesi. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Bölgedeki tüm şelalelere genel olarak Git Git deniliyor. Sizin yolu bulabilmek için hangi şelaleyi görmek istediğinizi detaylı şekilde anlatmanız gerekiyor. Şelalenin çevresinde dünyanın diğer noktalarında benzeri çok zor görebileceğiniz bir doğal ortam var. Yolculuk boyunca size eşlik eden rengarenk kelebekler bunun en güzel örneklerinden bitanesi. Bölgede birçok irili ufaklı şelale bulunuyor dilerseniz biraz vakit ayırarak hepsini ziyaret edebilirsiniz. Ancak benim fazla zamanım yok diyorsanız en yüksek olanını tercih etmeniz yerinde olacaktır. Bu şelalenin sularında yıkanmanın sizleri arındıracağına inanılıyor.

Ulun Danu Bratan Tapınağı

Denpasar’dan yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunan Ulun Danu Bratan tapınağı bir Hindu tapınağı ve oldukça popüler bir turist bölgesi. Tapınağın mimari tasarımından öte konumlanmış olduğu dağ eteklerinin başlı başına mistik bir havaya sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Jatuliwih Pirinç Tarlaları

Uzak Doğu ülkelerinin pek çoğunda görebileceğiniz pirinç tarlaları Bali için de önemli geçim kaynaklarından bir tanesi. Bu tarım alanları sahip oldukları etkileyici doğa ve sessiz sakin ortamları ile turistlerin dikkatini çekiyor. Dilerseniz içsel bir yolculuğa çıkarak burayı yaya olarak gezebilirsiniz.

Karma Kandara

Onca yolculuktan sonra mevsim de uygunsa neden denize girmeyeyim mi diyorsunuz? Bali’de mevsime bağlı olarak deniz çok dalgalı olabiliyor ya da kayalıklı alan fazla olduğundan denize girmek biraz problem çıkartabiliyor. Eğer böyle bir isteğiniz varsa sakin denizi ve ince kumlarla boylu boyunca uzanan plajı ile Karma Kandara tam sizlere göre.

Bali’de elbette doğanın armağan olarak sunduğu çok daha fazla turizm lokasyonu bulunuyor. Hepsini gezmek ve detaylı şekilde keşfetmek biraz size ve tatil sürenize bağlı. En kısa zamanda Bali’ye seyahat etmek için yolculuğa NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin