Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeni ile seyahat alışkanlıklarımız da bir hayli değişti diyebiliriz. İnsanlar artık, kapalı alanlardan ziyade açık alanlarda kalabalıktan uzakta tekne turu ve kamp gibi izole tatil yöntemlerini tercih ediyor. Bahar mevsimini yarıladığımız şu günlerde hava sıcaklıklarının da artması ile birlikte bahar mevsiminde kamp yapmak isteyenlerin önü açıldı diyebiliriz.

Artık güneşe ulaşmak isteyenler için bahar mevsiminin ilk işaretleri kendini göstermeye başladı.  Artık tatil ve kamp planlarımızı yaparken sert kış ikliminin etkilerine göre değil de ılıman bahar iklimine göre hazırlıklar yapmalıyız. Doğanın yeniden canlanmasını temsil etmesi açısından pek çok kültürde farklı törenler ile kutlanan baharın gelişi seyahatseverlerin açısından bakıldığında doğanın muhteşem güzelliklerini görmek için keşif gezileri düzenlemek anlamına geliyor. Bahar mevsiminde doğa ile baş başa ve sevdiklerinizle gerçekleştireceğiniz bir kamp etkinliği için hazırlık listemizde neler yer almalı NeredenNereye.com ailesi olarak sizler için kısaca listeledik.

1 – Vitamin Takviyeleri

Malum, pandemi nedeni ile artık grip olmaktan bile çekiniyoruz ve bağışıklığımızı güçlü tutmak istiyoruz. Bahar aylarında, gece gündüz sıcaklıkları arasındaki fark bünyemizi sarsabileceği gibi gezimizin, kampımızın şartlarında bağışıklığımızı güçlü tutacak her besine kolayca ulaşma imkanımız da olmayacak . Dolayısıyla, çantamızda c vitamini, d vitamini, magnezyum, çinko gibi bağışıklığı güçlendiren vitamin ve mineral takviyelerinin bulunması faydalı olacaktır. Ancak bunları bilinçsizce kullanmak yerine doktorunuzun tavsiyelerini dikkate almalısınız.

Vitamin takviyelerinden bahsetmek elbette ki önemli. Ancak diğer bütün etkinliklerde olduğu gibi kamp etkinliğinde de sağlımızı ön planda tutmalıyız. Bahar mevsiminde dikkat edilmesi gerekenleri listeliyoruz ancak özellikle hatırlatmakta fayda var ki, ilk yardım çantası mutlaka ama mutlaka yanımızda bulunmalı. Bu tarz etkinliklerde özellikle şehirden uzak, yardım alma şansımız fazla bulunmadığı izole alanlarda zaman geçirirken başımıza her daim istenmeyen aksiliklerin gelebileceğini unutmamalıyız. Bu nedenle özenle hazırlanmış bir sağlık çantası, kamp malzemelerimizin içerisinde kesinlikle yer almalı.

2 – Fotoğraf ve Video İçin Akıllı Telefon

 Sevdiklermizle beraber geçirdiğimiz güzel vakitler karşısında en alışılmış beklenti insanların bu anları ölümsüzleştirmek istemesidir. Baharda içinizi ısıtmaya başlayan havalar ile birlikte canlanan doğa içerisinde sevdiklerinizle yapacağınız kamp esnasında birbirinden güzel anları ölümsüzleştirmeyi istemek bir hayli doğal.

Gelişen teknoloji birlikte son 10 yılda hayatımızda giderek daha fazla yer kaplamaya başlayan akıllı telefonlar geldiğimiz şu durumda yanımızdan ayıramadığımız araçlar heline geldi. Özellikle bahar renkleri ile bezenmiş bir doğa içerisinde sevdiklerimiz ile geçireceğimiz anları ölümsüzleştirmek istediğimizde akıllı telefonlarımızın kameraları büyük önem kazanıyor. Eğer kamera özelliklerinden memnun olmadığınız bir telefonu değiştirmek istiyorsanız bunu bahar kampına çıkmadan önce yapmanızı tavsiye ederiz. Böylece kamp etkinliğiniz boyunca birbirinden harika kareleri zahmetsizce yakalayabilirsiniz. Üstelik gelişen teknoloji sayesinde gerçekten iyi kamera özelliklerine sahip olan telefonlara ulaşmakta eskisi kadar zor değil. Günümüzde uygun fiyatlara farklı markaların fiyat performans ürünlerini bulmak mümkün.

3 – Şarj Cihazı ve Powerbank Getirmeyi Unutmayın!

Günümüz dünyasında teknoloji ile öylesine içli dışlı bir hale geldik ki, akıllı cihazlarımızdan ayrı kalmak kalmak oldukça zor. Her ne kadar kamp yapmaya doğa ile iç içe olmak için gidiyor olsak da bütün bir kamp etkinliği boyunca akıllı cihazlarımızdan uzak durmak pek mümkün olmayacaktır. Bu nedenle kamp çantamızda şarj aleti ve powerbank gibi cihazların yer alması yerinde olur. Özellikle yerleşim yerlerinden fazlası ile uzak bir alan gidiyorsak herhangi bir aksilik durumunda dış dünya ile iletişim kurmamızı sağlayacak teknolojik aletlere fazlası ile ihtiyaç duyabiliriz. Eğer mümkünde kampa güneş enerjisi ile şarj edilebilme imkanı olan elektronik aletler getirmek son derece akıllıca olacaktır.

4 . Kağıt Harita

Eğer doğa gezisi ve kamplar için yola çıkacaksanız, gideceğiniz bölgenin detaylı bir kağıt haritasının da çantanızda olmasının faydası olacaktır. Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi günümüz dünyasında her şey dijital olarak bize hizmet sunuyor. Buna haritalar da dahil. Ancak bilmediğiniz bölgeleri keşfederken mutlaka bulundurmanız gereken haritalar için pil ömrüne bağlı olarak çalışan dijital aletlere tamamen güvenmek ne kadar akıllıca olur? Taşıması son derece kolay olan, klasik kağıt haritaları kampta yanınızda bulundurmanız gerekli. Kamp sırasında haritanızı u geçirmez bir kaplamaya almak ve olası tehlikelerden korumak da son derece akıllıca bir eylem olacaktır.

5 . Güneş Koruması

Güneş koruması aslında yaz kış çantanızda bulunması gereken bir önlem. Ancak güneşten korunmayı sadece bahar ve yaz aylarındaki güçlü güneşe karşı koruma kremleri olarak düşünmeyin. Gözlük, şapka, tente gibi sizi güneşin ışınlarından, parlamalarından koruyacak diğer tüm önlemleri de almalısınız.

Türkiye’nin en güzel kamp noktalarına en kısa sürede ulaşmak için en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin