Avrupa, Avrupa kıtasının eski adıdır. Avrupa aynı zamanda Avrupa’nın ana siyasi ve ekonomik gruplaşmasının adıdır. Avrupa yarım milyardan fazla nüfusa sahip. Avrupa ülkeleri doğal güzellikleri ve miraslarıyla ünlüdür. Eşsiz kültürünü ve tarihini yaşamak için dünyanın her yerinden birçok insan Avrupa’yı ziyaret ediyor.

Avrupa’nın birçok popüler cazibe merkezi dünyanın her yerinden çok sayıda turist çekmektedir. Bunlara Paris’teki Eyfel Kulesi, Paris’teki Notre Dame Katedrali, Vatikan Şehri, antik Roma ve Floransa, İtalya ve Edinburgh, İskoçya dahildir. Diğer popüler Avrupa destinasyonları arasında İspanya’daki San Sebastian, Barselona ve Mallorca; Fransa’da Le Havre, Normandiya ve Londra ve Berlin, Avusturya sayılabilir. Bu destinasyonların her biri mimarisi, tarihi veya kültürü açısından benzersizdir; her biri ziyaretçilere farklı bir şey sunuyor.

Avrupa’nın kırsal kesiminin doğal güzelliği nefes kesicidir- özellikle İsviçre veya Danimarka’nın Kopenhag bölgesi gibi yerlerde. Popüler gezi noktaları arasında İngiltere’deki Windsor Kalesi veya Berlin’deki Berlin Katedrali gibi kaleler bulunur. Doğal güzelliğe ek olarak, Avrupa kültürel mirası, Toskana’daki Fiesole veya Venedik’teki Cappella dei Corazzieri gibi Eski Dünya köylerini içerir. Avrupa sanatı, Belçika’nın Antwerp kentindeki Rubens’in resimleriyle temsil edilmektedir; Van Gogh’un Arles, Fransa’daki resimleri; ve Bavyera’nın Neuschwanstein Şatosu’nun heykelleri.

Avrupa Kıtasının Popülerliği!

Avrupa’nın coğrafyası onu tatile gitmek için mükemmel bir yer yapar. Her Avrupa ülkesinin farklı bir iklimi ve manzarası vardır. Bazı ülkeler öncelikli olarak kentsel iken diğerleri ağırlıklı olarak kırsaldır. Çoğu Avrupa ülkesi en az 50 mil uzakta olmasına rağmen, bazıları 15 mil kadar yakındır. Arabayla seyahat etmek, yürümekten veya destinasyonlar arasında toplu taşıma kullanmaktan daha az zaman alır. Sürüş, yol boyunca daha fazla durmaya izin verir ve konum açısından daha fazla esneklik sağlar.

Avrupa, tarihi, sanatı ve manzarasının yanı sıra turistlerin eğlenebileceği çok çeşitli aktivitelere sahiptir. Bazı popüler boş zaman etkinlikleri arasında yerel yiyecekler yemek, müzeleri ve tarihi yerleri ziyaret etmek ve doğa koruma alanları veya parklarda yürüyüş yapmak yer alır. Avrupalılar ayrıca spor takımlarına, özellikle de futbol takımlarına ve Barselona veya Milano gibi büyük şehirlerden basketbol takımlarına karşı güçlü bir tutkuya sahiptir. Avrupalılar ayrıca şarap endüstrisi ve mutfağı için güçlü bir takdire sahiptir; makul bir fiyata lezzetli yerel yemekler sunan doyurucu yemekleriyle dünya çapında tanınırlar.

Avrupa’nın birkaç yüzyıl boyunca korunmuş birçok eşsiz kültürel geleneği vardır. Avrupalılar aynı zamanda dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken birçok turizm sitesi geliştirmek için ortak boş zaman sevgisinden de yararlandılar. Turizmin yanı sıra birçok insan, zengin tarihini ve doğal güzelliğini ilk elden deneyimlemek için Avrupa’ya seyahat ediyor.

Paris

Dünyanın en romantik şehirlerinden biri olan Paris, birçok insan için bir rüya destinasyonudur. Eyfel Kulesi ve Louvre’a ev sahipliği yapan bu şehir ilgi çekici cazibe merkezleriyle doludur. Yabancı turistler her yıl şehrin kültürünü ve tarihini görmek için Paris’e akın ediyor. Birçok insanın Paris’in favori bir yanı olsa da, şehrin mimarisi nerede olursanız olun etkileyicidir. Bu yazıda, Fransız başkentiyle ilgili bazı büyüleyici gerçekleri tartışacağız.

Paris’teki en ünlü dönüm noktası kuşkusuz Eyfel Kulesi’dir. Bu demir yapı, şehrin üzerinde dev bir metal meşale gibi beliriyor ve arada sırada da hoş bir şıngırdatıyor. Pek çok insan Eyfel Kulesi’ni sadece yakından görmek için ziyaret eder – dünyanın en tanınmış yapılarından biridir. Parisli olmayanlar bile Eyfel Kulesi’ni televizyonda veya kitaplarda gördüklerinde nasıl göründüğünü bilirler. Pek çok insan da Paris’i baş döndürücü yüksekliğinden görmek için kuleyi ziyaret ediyor. Şehri görmenin ve aynı zamanda baş dönmesi hissinin tadını çıkarmanın harika bir yolu. Paris’teki diğer ünlü turistik yerler arasında Notre Dame Katedrali, Champs-Elysees ve Seine Nehri sayılabilir. Bu noktalar, kolayca erişilebilir oldukları ve tarih ve güzellikle dolu oldukları için popülerdir.

Londra

Londra, İngiltere’nin başkenti ve dünyanın en büyük şehirlerinden biridir. Buckingham Sarayı ve Kensington Sarayı gibi birçok ünlü simge yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca tarih, kültür ve sanatla ilgileniyorsanız ziyaret etmek için harika bir yerdir. Birçok insan şehri tarihi perspektiflerden ve taze gözlerden gördü. Bunun nedeni, Londra’nın her kesimden turiste sunabileceği çok şey olmasıdır.

London Eye, turistler ve yerel halk için popüler bir yerdir. Otuz iki fit yükseklikten düşen devasa, üç katlı, on beş katlı dairesel bir gözlem kulesi. Binden fazla yolcu alır ve rotasyonunda yüzden fazla farklı araç tipine ev sahipliği yapar. Konuklar bu yükseklikte 360 ​​dereceye kadar görebilir ve şehri tüm ihtişamıyla yakalamayı kolaylaştırır. Ayrıca, bu ikonik cazibe merkezi üzerinde yapacağınız bir yolculuk sırasında kırk beş mil kadar uzağı görebilirsiniz.

Buckingham Sarayı ve Londra Kulesi, İngiliz başkentinin kraliyet mirasının bir parçasıdır. Buckingham Sarayı, Kraliçe II. Elizabeth ve ailesine ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda İngiliz hükümdarının resmi ikametgahı olarak hizmet vermektedir. Londra Kulesi, Kraliyet Mücevherlerinin saklandığı yerdir. Saray, Van Dyck ve Rembrandt van Rijn’in tabloları da dahil olmak üzere birçok sanat eserine sahiptir. Aynı zamanda Kraliyet Ailesi, Majesteleri Kraliçe Ofisi, Kraliyet Ahırları, Kraliyet Kıyafet Teslimatı ve Şapel Hizmetleri gibi birkaç Kraliyet Evi departmanını barındırır.

Berlin

Berlin, Almanya’nın başkenti ve Avrupa Birliği’nin en büyük şehirlerinden biridir. Spree Nehri’nin kıyısında yer alan Berlin, 3 milyondan fazla insanın yaşadığı bir metropoldür. Berlin, büyüklüğüne rağmen, aynı zamanda, çok meşgul veya pahalı olmadan sofistike, tarih ve kültür sunduğu için tatilciler için popüler bir destinasyondur.

Şehrin siyasi zihniyeti, Avrupa ve dünya tarihi boyunca güçlü ideolojilere yol açmıştır. Bertrand Russell ve Franz Kafka gibi birçok ünlü düşünür, şair ve yazar Berlin’den selamladı. Nazi rejimi sırasında Berlin, Nazi karşıtı propaganda ve direnişin en büyük merkezlerinden biri haline geldi. Bununla birlikte, birçok Berlin vatandaşı, iktidara gelmesi sırasında Hitler’i desteklemeye dahil oldu. Tarihi, mevcut gerçekliği ve gelecekteki potansiyeli nedeniyle Berlin, günümüz Avrupa’sına ilgi duyanların kaçırmaması gereken olağanüstü bir yerdir.

Dünyanın en ünlü şehirlerinden biri olan Berlin, çok kültürlü bir yerdir. bir siyasi deney tarihi ile. Berlin Duvarı, totaliter bir devlet yaratma girişimini temsil ediyordu, ancak halkın direnişi nedeniyle bunu başaramadı. Bugün bile Berlin, her iki tarafta da yeterli kararlılıkla duvarların nasıl aşılabileceğini gösteriyor. 

Bu nedenle, I. ve II. Dünya Savaşları sırasında Berlin’in neredeyse tamamen yıkılmasının hem yaşlı hem de genç vatandaşlar üzerinde bu kadar yıkıcı bir iz bırakmasının bir nedeni bu olabilir. Günümüzde duvarlar insanları birleştirmek yerine bölse de, bazı durumlarda hala gereklidir. Berlin’i ziyaret etmiş veya yaşamış olan herkes, duvarın hangi tarafında durursanız durun, bu şehrin kıyaslanamayacak kadar güzel olduğunu kabul edecektir.

Berlin’de turistler için birçok boş zaman etkinliği var ama aynı zamanda yerliler için de bolca var: Gece hayatı, Kneipen (biraların hala bardaktan servis edildiği) adlı pub’ları, dans kulüplerini, diskoları ve barları içerir. Ayrıca Çin, Hint, Tay ve Yunan yemekleri gibi çeşitli mutfaklardan yemekler sunan çok sayıda restoran bulunmaktadır. Ayrıca, her gün film gösteren birkaç sinemanın yanı sıra yıl boyunca oyunlara ev sahipliği yapan çeşitli tiyatrolar da vardır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin