Avrupa, binlerce yıllık tarihi ile birlikte dünyanın en önemli kültür merkezlerinden bir tanesi. Şüphesiz Avrupa kıtası içerisinde herkesin gitmeyi istediği, Paris, Roma gibi bütün dünyada kendisini kanıtlamış harika şehirler bulunuyor. Ancak bugün bu iki şehirden değil, Avrupa’nın eşsiz mimarisi ve özellikle kış aylarında romantiklerin rüyalarını süsleyecek bir güzelliğe sahip olan Viyana’dan bahsedeceğiz.

Dünya tarihinde pek çok ünlü müzisyenin yaşadığı şehir olan,  mimarisinin yanı sıra konaklama imkanları, turistik alanları, alışveriş merkezleri ile de göz dolduran Viyana kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi. Kısa Viyana gezi rehberimiz içerisinde Viyana ve şehirde gezilmesi gereken yerleri ele alacağız. Viyana, Avusturya’nın başkenti, bu nedenle Avrupa tarihinde bürokratik pek çok olaya tanıklık etmiş ve geçmişinden bu güne bir kültür mirası biriktirmiş bir yer. Viyana, Avrupa’nın kültür ve sanat merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Mozart ve Freud gibi sanat ve bilim tarihinin pek çok ünlü ismini de ağırlamış bir şehir Viyana. Bu nedenle şehirde gezinti yaparken, ünlü tarihi kişiliklere dair pek çok anı ile karşılaşmanız muhtemel. Şehir hakkında bilgilendirmelere geçmeden önce, kısacık bir not yazalım: Avrupa’nın bu görkemli, masalsı şehri her mevsimde oldukça güzel ancak iflah olmaz bir romantikseniz özellikle sonbahar aylarında dolu dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Pek çok filmde dahi karşılaşamayacağınız manzaralarla yüzleşeceğinizden dolayı yanınızdan akıllı telefonlarını ya da kameralarınızı eksik etmemenizi tavsiye ederiz.

Viyana’nın nüfusu yaklaşık 1.8 milyon kadar ve şehir içerisinde azımsanmayacak sayıda Türk’ün yaşadığını da hatırlatmakta fayda var. Şehrin nüfusunun çok büyük bir bölümü Hiristiyan Katolik inancına mensup ancak Viyana’da Müslüman, Yahudi topluluklarda yaşaıyor. Kullanılan resmi dil Almanca ancak seyahatiniz sırasında, İngilizce, Sırpça, Hırvatça gibi farklı dilleri konuşan kişilerle de rahatlıkla karşılaşabilirsiniz. Ilıman bir geçiş iklimine sahip bu şehre yılın hangi döneminde gitmek isteyeceğiniz tamamen seyahat zevkinize göre değişir. Geçiş iklimi olduğundan dolayı yılın her döneminde yağmurlu bir havaya sahip. Siz yağmurdan ya da kasvetli havalardan hoşlanmıyorsanız en uygun mevsim yaz ayları olacaktır. Kısa bir hatırlatma eklemek gerek; Viyana’nın kış manzaraları dillere destan. Bu nedenle seyahatiniz kış aylarınızda yapacaksanız rotanıza eklemeniz gereken şehirlerinden başında geliyor. Viyana’da Avrupa’nın ortak para birimi olan Euro kullanılıyor. Bununla birlikte Tuna Nehri’nin iki yakasına kurulan ve güzelliği ile dikkat çeken şehir ilk dönemlerinden bu yana oldukça önemli bir ticaret merkezi. Bu nedenle Avrupa’nın en pahalı kentlerinden biri olduğunu söylemek gerek. Eğer özellikle alışveriş için gidecekseniz ciddi miktarlarda bütçe ayırmanız gerekir. Viyana ile Türkiye arasında tam olarak bir saatlik bir zaman farkı var. Türkiye içerisinde saat 14:00 olduğunda Viyana’da 13:00 oluyor. Bahsetmiş olduğumuz gibi Viyana hem mimarisi ile hem de tarihi ile dikkat çeken şehirlerden bir tanesi. Bu şehrin belli başlı noktalarını 3 günlük bir tatil boyunca gezebilirsiniz. Ancak Viyana’nı tadını tam anlamı ile çıkarmak istiyorsanız bir haftalık tatil sizin için ideal olacaktır.

Viyana’da Gezilecek Yerler

Viyana yüz ölçümü olarak küçük bir şehir olabilir ancak köklü tarihi geçmişi nedeni ile burada gezilmeye ve görülmeye değer pek çok mimari eseri bir arada görmeniz mümkün. Yazımız içerisinde Viyana’da gezilmesi gereken yerleri kısaca değerlendireceğiz. Viyana’daki seyahatinize Museumquartier’den başlayabilirsiniz. Bu alan birçok müzenin bir arada bulunduğu bir nokta. Özellikle sanat tarihi müzesi hem içerisindeki eserler hem de iç mimarisi ile son derece dikkat çekici bir yapı. Yolculuğunuza daha sonra Hofburg Sarayı’na giderek devam edebilirsiniz. Bu saray Birinci Dünya Savaşına kadar Avurturya hükümdarlarının yönetim merkezi konumundaymış. Saray’un bölümlerinden özellikle Sisi’nin Müzesi en dikkat çekici alanı. Daha sonra yolculuğunuza Schönbrunn Sarayına giderek devam edebilirsiniz. Efendim burasıda Avusturya’nın yazlık sarayı bu nedenle içerisinde havuzlar, rengarenk bahçeler görmeniz muhtemel. Seyahatinizin bir sonraki adımı Belvedere Sarayı olabilir. Ne kadar da çok saray varmış dediğinizi duyar gibiyim. Evet, bu tarz yapılar ülke içerisinde oldukça bol. Aşağı ve yukarı Belvedere Sarayı diye iki kısıma ayrılan bu yapının kısa zaman içerisinde gezebilirsiniz. Saray turlarını sonlandırdıktan sonra Viyana’da gezebileceğiniz yerler arasında, “Aziz Stephan Katedrali, Hundertwasser Haus, Sigmund Frued Müzesi, Prater Parkı, Votiv Kilisesi, Parlemonto Binası, Burgtheather” yer alıyor.

Avrupa’nın masalsı şehri Viyana’ya en kısa sürede bir seyahat düzenlemek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden Viyana uçak bileti alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin