Bulgaristan, Balkan Yarımadası’nın en doğu kıyısında yer alan bir Avrupa ülkesidir. Batıda Yunanistan, kuzeyde Türkiye, güneyde Makedonya ve Yunanistan ve doğuda Romanya ile komşudur. Ülkenin adı en büyük şehri olan ve aynı zamanda başkent olan Sofya’dan gelmektedir. Bulgaristan 77.772 mil karelik bir arazi alanına ve toplam 7,4 milyon nüfusa sahiptir. Bulgaristan’daki en büyük etnik grup, nüfusun yüzde 81’ini oluşturan Bulgarlar. Diğer önemli etnik gruplar arasında Rumlar, Türkler, Romanlar ve Yahudiler yer almaktadır. Bulgaristan, Avrupa’nın en yeni ülkelerinden biri olmasına rağmen tarihi, eski çağlardaki Trak uygarlığına kadar uzanmaktadır.

Pek çok insan Bulgaristan’ı veya başkenti Sofya’yı hiç duymamıştır. Bu nedenle, bu ülkede birçok el değmemiş bölge var. Örneğin, çoğu insan Mısır’ın piramitleriyle ünlü olduğunu biliyor, ancak çok azı Bulgaristan’ın aynı zamanda keşfedilen en eski piramitlere de ev sahipliği yaptığını biliyor. Sofya’da bulunan, İskender Lahdi olarak adlandırılır ve M.Ö. Mallininthos III’e kadar uzanır. Bu, Bulgaristan’ın Mısır gibi daha popüler ülkelerle karşılaştırıldığında ne kadar az bilinen olduğunun bir kanıtıdır.

Sofya En Büyük Şehir!

Ülkenin adı en büyük şehri olan ve Yunanca “lehim” anlamına gelen Sofya‘dan gelmektedir. İlginçtir ki, Mısır’ın lakaplarından biri de ‘altın diyarı’dır. Her iki ülke de bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu’nun bir parçasıydı ve son yıllarda turizm endüstrilerine katkıda bulundu. 2002’de sadece 105 milyon olan Bulgaristan’ı 2021’de 6 milyon uluslararası turist ziyaret etti. Bu hızlı büyüme, Bulgaristan’ın artık turistler arasında iyi tanınmaya başladığı fikrini destekliyor.

Bulgaristan’da seyahat ederken fiyatların diğer Avrupa ülkelerinden çok daha düşük olduğunu fark edeceksiniz. Bir yemek sizi yalnızca yaklaşık 7 dolar geri getirirken, konaklama ve aktiviteler sırasıyla 12 ve 15 dolar civarındadır. Bu, bütçe gezginler için harika bir haber çünkü bu güzel ülkenin daha fazlasını diğerlerinden daha az parayla görebileceğiniz anlamına geliyor.

Bulgaristan, Avrupa’da bir millettir. Aynı zamanda Avrupa’nın en fakir ülkesi ve Avrupa’nın en eski başkentidir. Bu dezavantajlara rağmen, Bulgaristan’ın dünyaya kültür ve tarih açısından sunacağı çok şey var. Doğal güzelliği, kırsal kesimini popüler bir destinasyon haline getirirken, hareketli başkenti yıl boyunca kalabalıkları kendine çeker.

Doğal Güzellikleriyle ve Turistlik Aktiviteleriyle Cezbediyor!

Bulgaristan’ın kırsal kesimi, bir tarım ülkesi olarak ulusal bir gurur kaynağıdır. Ülke, Rila ve Pirin dağları gibi bir dizi doğal cazibe merkezine sahiptir. Doğal güzelliğinin tadını çıkarmanın yanı sıra, birçok gezgin, açık havada yürüyüş, kayak ve diğer aktivitelerin keyfini çıkarmak için Bulgaristan’ın elverişli ikliminden yararlanır. Turistler ayrıca bir göl veya nehirde bir veya iki dalış yaparak Bulgaristan’ın bol su kaynaklarından tam olarak yararlanırlar.

Sofya’ya gelen ziyaretçiler için önemli bir çekicilik, şehrin dolaşmanın kolay bir yolunu sunmasıdır. Sofya’da düzenli belediye otobüsleri, taksiler ve troleybüslerin yanı sıra bir metro sistemi ve tramvay güzergahları da bulunuyor. Şehirde ayrıca birkaç araba kiralama şirketi ve geniş park yerleri var. Engelli yolcular için Sofya’da ayrıca tekerlekli sandalye erişimine uygun birkaç otobüs hattı ve taksi durağı bulunmaktadır. Tüm bu ulaşım seçenekleri, Sofya’nın sunduğu her şeyi görmeyi kolaylaştırıyor.

Bulgaristan, popüler bir turizm merkezi olmasının yanı sıra her yıl birçok uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Böyle bir etkinlik, Sofya Uluslararası Moda Haftası. Bu beş günlük etkinlik, dünyanın dört bir yanından moda tasarımcılarını en son kreasyonlarını Sofya’nın Vitosha Salonu’nda sergilemeye çekiyor. Ayrıca Bulgaristan, Ekim ayında Çar III. Boris Ulusal Parkı’nda her yıl IV. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Dağ koşusu etkinlikleri, dünyanın her yerinden yarışmacıları kendi bölümlerinde ulusal unvanlar ve ödüller için rekabet etmeye çekiyor.

AB Üyesi Bir Ülke!

Bulgaristan ülkesi Avrupa’nın kalbinde yer alır ve kuzeyde Romanya, batıda Yunanistan ve Makedonya, güneyde Türkiye ve doğuda Yunanistan ve Yunan Ege Adaları ile komşudur. Bulgaristan karayla çevrili bir ülkedir ancak Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki deniz bölgesi ile bir sınır paylaşmaktadır. Yaklaşık 7,4 milyonluk bir nüfusa sahip ve AB’nin üyelerinden biridir. Ülkenin temel geçim kaynağı hayvancılık ve turizm olarak ön plana çıkıyor. Dünyanın en büyük kiliseleri ve katedralleri Bulgaristan’da bulunuyor.

Bulgaristan aynı zamanda Türk turistlerinde oldukça fazla tercih ettiği bölgeler arasında ilk sırada yer alıyor. Ülkenin ucuz bir ülke konumunda bulunması ve Türkiye’den çok kolay bir şekilde trenle ulaşımın olması Türkleri buraya yönlendiren en önemli detay unsurları arasında bulunuyor. Bulgaristan seyahat severlere her açıdan muhteşem bir turizm hizmeti deneyimi sunmayı başarıyor. Ülkenin her geçen gün popüler bir hizmet destinasyonuna ev sahipliği yapması kişileri heyecanlandıran gelişmeler arasında ilk sırada yer alan detay unsurları arasında bulunuyor. Bulgaristan’ı ziyaret etmek sizlere birçok alanda fayda sağlayacaktır.

Karadeniz’e Kıyısı Var!

Karadeniz’e kıyısı vardır ve dokuz ayrı bölgeyi bünyesinde barındırır. Başkent Sofya, Avrupa’nın en eski şehirlerinden biridir; MÖ 657’de Trakyalılar tarafından Sivunum olarak kuruldu ve daha sonra Sofya olarak yeniden adlandırıldı. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Bulgaristan’a hakim olan komünist rejim, ülkenin mimarisine damgasını vurmuş; birçok bina sosyalist gerçekçilik betonundan yapılmıştır, bu da onları küflü veya yaşlı gösterir.

Bulgaristan içinde seyahat etmek için vatandaşlar tren, otobüs veya özel araç kullanabilirler. Trenler, Bulgaristan’daki en popüler ulaşım şeklidir ve ülkenin çoğunda çalışır. Ancak, uygun fiyatlı ve yakıt açısından verimli bir seçenek olduğu için Bulgaristan’da otobüs yolculuğu da oldukça erişilebilir. Gezginler, sokaklarında Bulgar kültürünü yaşamak istiyorlarsa yürüyerek de gidebilirler. Yürümek, Bulgaristan’da yerel kültürü de koruyan uygun fiyatlı bir ulaşım şeklidir.

Avrupa’nın En Eski Şehirlerinden Biri Sofya!

‘Sofya’ olarak da bilinen Sofya, Bulgaristan’ın başkenti ve Avrupa’nın en eski şehirlerinden biridir. Trakyalılar tarafından MÖ 657’de Trakya İmparatorluğu’nun bir parçası olarak Sivunium olarak kuruldu. Zamanla, Sofya Doğu Avrupa’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri haline geldi ve daha sonra mekanik cihazlar için önde gelen bir üretim merkezi haline geldi. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Bulgaristan’a hakim olan komünist rejim, ülkenin mimarisine damgasını vurmuş; birçok bina sosyalist gerçekçilik betonundan yapılmıştır, bu da onları küflü veya yaşlı gösterir.

Bulgaristan’ın Turistler Tarafından En Çok Ziyaret Edilen Cazibe Merkezleri Nelerdir ?

Bulgaristan’ın bazı doğal cazibe merkezlerini görmek için gezginler, Iplungen’deki Elin Pelinata Şelalelerini veya Belogradchik Vadisi’ni ziyaret etmelidir. Elin Pelinata Şelalesi, üst ve alt olmak üzere 2 seviyeli 120 metrelik bir şelaledir. Bu seviyenin altında, turistlerin gözlerini ve kulaklarını aynı şekilde memnun edecek gizli taşlar ve jetler ile basamaklı bir havuz var. Bu arada Belogradchik Vadisi, karla kaplı dağlara, yemyeşil ormanlara ve nehri boyunca kristal berraklığında şelalelere sahiptir. Aynı zamanda, ticarileştirilmemiş veya yüksek fiyatları olmayan, Avrupa’nın az sayıdaki kayak alanlarından biridir ve kayak otelleri veya gece eve ulaşım gibi lüksler için parası olup olmadığına bakılmaksızın, tüm gelir seviyelerine erişilebilir olmasını sağlar.

Türkiye üzerinden Bulgaristan’a otobüs yolculuğu yaparak ulaşım sağlamak da mümkün. Ülkemizin her yanından en uygun Bulgaristan otobüs bileti ve Yurtdışı otobüs bileti için NeredenNereye.com’u ziyaret edin, otobüs biletinizi dakikalar içerisinde online satın alın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin