2020 yılı yaşadığımız Covid -19 pandemisi nedeni ile Dünya genelinde bütün insanlar ve özellikle seyahatseverler için oldukça zorlu geçti diyebiliriz. Pandemi ile birlikte insanların seyahat alışkanlıkları da oldukça değişti. Bu yıl boyunca insanlık olarak sosyal ortamlardan uzakta evlerimizde karantina altında bulunarak bir yıl geçirdik. 2021 yılının başlangıcında olduğumuz şu günlerde birçok insan pandeminin bu yıl içerisinde son bulmasını ve eski yaşam standartlarımıza dönmeyi umut ediyor. Geçirdiğimiz bu zorlu yılın ardından içimizdeki dünyanın geri kalanı ile bağlantı kurma istediği daha da arttı diyebiliriz. 

NeredenNereye.com ailesi olarak bizler de siz seyahatseverler için yolculuk planlarınıza rehberlik etmek amacı ile birkaç araştırma yaptık. Dünyanın önde gelen seyahat kuruluşlarının belirlediği insanların en çok seyahat etmek istediği noktaları derledik. Dünya geneli düşünüldüğünde elbette ki, birçok ülke listeye giriyor. Bu nedenle yazımızda Türkiye’ye görece yakın olan Avrupa’da insanların en çok gezip görmek istediği 10 Avrupa ülkesini listeledik. Bu listedeki ülkeler, yaşam kalitesi, turist güvenliği vb. standartları bakımından en yüksek olan ülkeler aynı zamanda. Yani listemizde yer alan Avrupa ülkelerine sırt çantanızı alıp özgür bir gezgin olarak yolculuk yapabileceğiniz gibi aileniz ile birlikte de rahatlıkla seyahat edebilir, balayı gibi planlarınızı gönül rahatlığı ile gerçekleştirebilirsiniz. 

İsviçre

isviçreAvrupa’nın kalbinde yer alıyor diyebileceğimiz İsviçre, “Avusturya, Almanya, Fransa, İtalya, Lihtenştayn” ülkeleri ile çevrili küçük bir ülke. Bu küçük ülke içerisinde yer alan 4.500 metreden fazla yükseltiye sahip tepe alanlar Dünya’da eşine ender rastlanan doğal güzelliklerin bu ülkede görülmesine neden oluyor. Ülkenin sembollerinden biri haline gelen yükseltilerden biri olan Alplerden bahsetmeye gerek bile yok. Avrupa’nın en yüksek zirvelerine ev sahipliği yapması ve tepesindeki ikonik kar manzaraları ile oluşturduğu görsel şölen nedeni İsviçre, Avrupa’nın en çok turist çeken noktalarının başında geliyor. Yemyeşil vadiler, göletler ve çok sayıda şelalesi ile İsviçre’nin bir eşini daha bulmak gerçekten zor. Doğanın kendini cömertçe sergilediği bu ülkeyi ziyaret ettiğinizde insanların buraya olan ilgisini çok daha iyi anlıyorsunuz. 

Almanya 

koln-almanyaAlmanya hiç şüphe yok ki tarihin eski dönemlerinden bu yana kendine bir yer edinmiş ve geçen zamanla birlikte bu özelliğini korumayı başarmış bir medeniyet üzerine kurulu. Bu nedenle günümüzde dahi ülke sınırları içerisinde geçmişinden kalan tarihi ve kültürel mirasları bir arada görebileceğiniz çok sayıda yer bulunuyor. Coğrafi konumu nedeni ile “Polonya, Avusturya, İsviçre, Fransa, Lüksemburg, Belçika, Hollanda” gibi ülkeler ile komşuluk içerisinde bulunan ülkeden Avrupa’nın diğer seyahat noktalarına geçmek mümkün. Bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan Almayan geçmişinde II. Dünya Savaşı gibi insanlık tarihinin unutmak istediği dramatik olaylarda başrol oynamış olsa da günümüzde tarihi ve kültürel birikimini korumuş, gelişmiş sanayisi ve yüksek yaşam standardı ile karşımıza çıkıyor. 

İngiltere

londra-ingiltereAvrupa’dan söz ettiğimizde İngiltere’nin olmadığı bir liste neredeyse yok gibidir. Kökenleri oldukça eskiye dayanan bu ülke Orta Çağ öncesinde ve sonrasında kurmuş olduğu yerleşik yönetim biçimi aynı zamanda siyasi başarısı ile Avrupa’yı hatta dünyayı etkisi altına almış. Günümüzde dahi devam eden bir kraliyet yapısı, tarihin en köklü üniversiteleri gibi birçok öğeyi ülke içerisinde barındırmaya devam ediyor.

İngiltere’de ise hiç kuşku yok ki, Londra insanların aklına seyahat etmek için getirdiği ilk şehir oluyor. Londra öylesine bir şehir ki; onu anlatabilmek için sayfalarca yazmak gerekebilir. Saraylar, müzeler, sergiler, festivaller, sanat, eğlence ve çok daha fazlası. Kelimenin tam anlamı ile metropol olan bu şehre insanların bu denli ilgi göstermesine şaşmamak gerek. 

İsveç

stockholm-isvecDünyada kış turizmi denildiği zaman ilk akla gelen yerlerin başında İsveç geliyor. Bu ülke için Avrupa’nın devasa kayak merkezi desek yerinde olacaktır. Ancak İsveç’in yalnızca kayak yapmak için ziyaret edilecek bir ülke olduğunu düşünmek büyük bir yanılgıya kapılmak olacaktır.

Stockholm ve Göteborg gibi ülkeyi özellikle yaz sezonunda ziyaret ettiğinizde sizlere görülmeye değer mimari ve görsel şölen sunuyor. Stockholm şehrinin gezginler için oldukça elverişli olduğunu söylemek gerekir.

Boydan boya uzanan su üzerindeki ulaşım hattı ile inanılmaz görsellikler eşliğinde şehri gezebilirken aynı zamanda gelişmiş metro ağı sayesinde şehrin bir ucundan diğer ucuna rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Hollanda

amsterdam-hollandaBelçika ve Almanya ile komşuluk içerisinde bulunan Hollanda, Avrupa’nın sınırsız özgürlük duraklarından biri olarak biliniyor.

Pek çok kişinin bildiği üzere demokratik yönetimi nedeni ile Hollanda içerisinde pek çok ülkede yasak olan etkinliklere ve ürünlere kolaylıkla erişim sağlayabiliyorsunuz.

Bir liman kenti olan başkenti Amsterdam ise kesinlikle Avrupa’da görülmesi gereken noktalardan bir tanesi. Türkiye’den gerçekleştireceğiniz seyahatleriniz sırasında başkent Amsterdam içerisinde Türkler ile karşılaşmanız mümkün.

Hollanda, Avrupa’da azımsanmayacak sayıda Türklerin de yaşadığı bir ülke olarak biliniyor. 

Norveç

Norveçİsveç, Finlandiya, Danimarka, Almanya gibi ülkeler ile komşuluk içerisinde bulunan Norveç, coğrafi konumu nedeni ile iklimsel olarak biraz soğuk. Ancak sahip olduğu muhteşem doğal güzellikleri; fiyortları, rengarenk balıkçı kasabaları, vadileri ve parkları ziyaretçilerinin içini ısıtmayı başarıyor. Kuzey Avrupa ülkeleri içerisinde yüksek yaşam standardı ve refah seviyesi ile dikkat çekiyor. Bu nedenle Türkiye’den seyahat eden gezginler için biraz pahalı bir ülke olabilir. Ancak doğanın bu denli cömert davrandığı bir ülkeyi ziyaret etmek için alternatifler geliştirilebilir. Norveç’in en çok dikkat çeken iki şehri başkent Oslo ve Bergen olarak biliniyor. Başkentin modern yapısı içerisinde aradığınız her şeyi kolayca bulabilirken Bergen içerisinde hafızalarınızdan uzun süre çıkmayacak manzaralara tanıklık edebilirsiniz. 

Fransa

Fransa - Paris“Belçika, Lüksemburg, Almanya, İsviçre, İtalya, İspanya” ile komşuluk içerisinde bulunan Fransa, Batı Avrupa’nın en büyük ülkesidir. Avrupa’nın en köklü ülkelerinden biri olan Fransa özellikle Rönesans ve Reform hareketleri ile başlattığı köklü değişimi günümüze değin taşımayı başarmış ülkelerden bir tanesi. Ülkede çok sayıda tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra Louvre müzesi gibi dünyaca ünlü çok sayıda müzede yer alıyor. Paris ve Eyfel Kulesi ise günümüzde ülkenin sembolü haline gelmiş durumda. Dünyanın farklı noktalarından her yıl milyonlarca turist Paris’i ve Eyfel Kulesi’ni görmeye geliyor. Bu sembol yapı ve sembol şehir öylesine ünlü ki, Fransa buraya çektiği turistler ile Avrupa’nın en çok ziyaretçi ağırlayan ülkelerinden biri olma özelliğini elinde bulunduruyor. 

Danimarka 

Danimarka - KopenhagYakın zamanda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Danimarka dünyanın en mutlu halkına sahip. Avrupa’nın en renkli mimari yapılarına ev sahipliği yapan Kopenhag bu özelliği ile Avrupa’da kesinlikle görülmesi gereken noktalardan bir tanesi.

Yalnızca bu şehirle de kalmıyor, ülkenin kırsal kesimlerde kalan bölgeleri çocukluğumuzda elimizden düşürmediğimiz masal kitaplarından fırlamış gibi duruyor dersek abartmış olmayız.

Ülke yüzölçümü olarak küçük olsa da yılın hemen hemen her döneminde gerçekleştirilen renkli etkinliklere, müzelere, tarihi ve kültürel çok sayıda mirasa ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle bu şehirdeki ziyaretiniz sırasında sıkılmanız pek mümkün değil. 

Finlandiya

helsinki-finlandiyaSahip olduğu eşsiz özellikler ve doğal güzellikler ile Finlandiya, Avrupa’nın keşfedilmesi gereken ülkelerinden bir tanesi. Coğrafi konumu nedeni ile kuzey ışıklarının görülmesine imkan sağlayan ülke yalnızca bu özelliği nedeni ile bile dünyanın farklı köşelerinden milyonlarca ziyaretçiyi bünyesinde ağırlıyor. Ancak yakın zamanda bu ülkeyi ziyaret etmek isteyenler için belirtmek gerek ki, özellikle kış sezonu boyunca Finlandiya oldukça soğuk oluyor. Bu nedenle soğuk havalar ile barışık olmayanlar ülkeyi ziyaret etmek için yaz sezonunu tercih etmeli.

En dikkat çekici şehri ise oldukça modern yapısının içerisinde bölgenin etnik öğelerini de barındıran Helsinki olarak karşımıza çıkıyor. 

İtalya

venedik-italyaAvrupa’nın en çok seyahat edilen ülkelerinden bahsettiğimiz bir listede İtalya’nın olmaması düşünülemez elbette. Rönesans hareketinin merkez noktası olarak günümüze değin sanat alanında sürekli gelişim gösteren bir ülke İtalya. Bu nedenle her dünyanın farklı köşelerinden milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Roma ve Floransa başta olmak üzere her köşesi keşfedilmeyi bekleyen bir armağan diyebiliriz bu ülkeye. Dünyanın en değerli sanatçılarının eserlerini sergileyen yüzlerce müze, sergiler, festivaller, tarihin kalbinden günümüze ulaşmış çok sayıda eser ve daha fazlası İtalya’da sizleri bekliyor. Elbette adeta açık hava müzesini andıran bu ülkede yalnızca Roma ve Floransa’yı gezip görülecek noktalar olarak belirlemek doğru olmayacaktır. Türkiye’den özellikle yeni evli çiftlerin balayı tatili için İtalya’yı tercih ettiği biliniyor. Ancak böylesine sanat ile dolu bir ülke bir de harika iklimi ve doğal güzellikleri ile birleşince her gezginin hayalini süslüyor diyebiliriz. 

NeredenNereye.com aile yeni yılda da tüm Türkiye’ye sağlıklı ve mutlu günler diler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin