Britanya ülkelerini gezme merakım son dönemlerde giderek arttı ve artık bunu gerçekleştirmeliyim dedim. Bildiğiniz gibi İngiltere pahalı bir ülke ve uçak bileti konaklaması derken epey pahalıya patlıyordu ve internette hemen araştırmaya başladım. Araştırma boyunca karşıma İngiltere turları ya da İrlanda, Galler, İskoçya turları çıkıyordu. Fakat bütün ve kapsayıcı bir tur seçenekler arasında maalesef yer almıyordu. Benim hedeflediğim gezi turu tüm Britanya’yı tek bir seferde gezmek. Tüm bunları sağlayan bir tur yer almaktaydı o da Avrupa Rüyası’nın Britanya Turu.

İstanbul’dan Londra uçuşlu bu turda seçkin havayolları arasında yer alan British Airways ile yapıyorsunuz.  Tam 10 gün sürecek olan turda 5 ülke ve 15 şehri gezebiliyorsunuz. Tur boyunca 4 yıldızlı otellerde üstelik single farkı ödemeden kalabiliyorsunuz. Üstelik bu turun en dikkat çekici başka bir özelliği ise tur ücreti dışında ekstra 1 Euro dahi ödemeden gezmeyi vaat ediyor. Rotayı incelediğimde İstanbul’dan Londra’ya uçuş, Cairnryan-Belfast arasında İrlanda Denizi’nde konaklamasız gemi yolculuğu ve Rosslare-Fishguard arasında Celtic Denizi’nde konaklamasız gemi yolculuğu ve şehirlerarasında lüks otobüslerle yolculuk olması açısından oldukça güzel planlanmış bu güzergâhta 9 gün konaklama yer alıyor. Britanya coğrafyası gibi pahalı bir destinasyonda şehir merkezlerinde 4 yıldızlı otellerde konaklama yapıyor olmak da güzel bir ayrıcalık.

Ayrıca bu turda şundan da bahsetmeliyim ki tüm tur boyunca yerel bir rehber sizlere eşlik edecek. William Wallace efsanesinin anlattığı Brave heart ile İskoçya’ya hayran kalıp, 2020 yılının İngiltere’sinde geçen olayları gösteren V for Vendetta ile İngiltere’yi daha da merak edip, PS: I Love You filmiyle -tabi burada Gerard Butler’ı yadsıyamayız- İrlanda’ya âşık olduk. Ya da okuduğunuz İngiliz yazarları düşünün Virginia Woolf, Samuel Beckett, Jane Austen, J. K. Rowling gibi isimlerin kitaplarını okurken özdeşleştiğiniz hayal ettiğiniz Britanya şehirlerini görebileceksiniz. Tüm bu yerleri ve daha fazlasını yerel bir rehber eşliğinde gezerek, gezmek için harcadığınız her dakikanın boşa gitmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Britanya Turu içinde İngiltere’de; hem kraliyet ailesinin hem ülkenin başkenti belki Big Ben ile belki London Eye ile hafızalarımıza kazınan Londra’yı, sanayi devrimin kalbi ve Jakuzide Floozie’nin şehri Birmingham’ı, Albert Dock Meydanı’nda gezerken Unesco tarafından koruma altındaki bu liman şehrinde denizin sesinden başka Beatles Müzesi’nden gelen grubun efsanevi şarkılarıyla Liverpool’u, Shakespeare’in gerçekten yaşayıp yaşamadığını Kutsal Trinity Kilisesi’ndeki mezarını ziyaret ederek ya da doğduğu yeri görerek yeniden düşünmek için Stratford-upon-Avon’u, geniş bir izleyici kitlesinin sahibi Harry Potter’ın birçok sahnesinin çekildiği Christ Church’ün de yer aldığı etkileyici birçok mimarinin yer aldığı kolejler şehri Oxford’u, gezebileceksiniz. Ayrıca Manchester, York, Bristol, New Castle görme şansına sahip olacağınız diğer önemli şehirlerdir.

İskoçya’da; Edinburgh, Glasgow, Cairnryan şehirlerini görme fırsatınız olacak. Gaydanın, kiltin ve efsanevi William Wallace’ın şehri Glasgow ve ülkenin kültürel ama aynı zamanda da biraz korkunç efsanelerine sahip şehri Edinburgh. Diğer taraftan da anlatılmanın ötesinde mutlaka görülmesi gereken Brave Heart filminin her sahnesinde hayran kaldığımız İskoçya’daki harikulade doğal güzellikleri görmek çok etkileyici olacaktır.

Kuzey İrlanda,  sahip olduğu tarihiyle, mimarisiyle, efsaneleriyle çok özel bir ülke ama onu daha da özel yapan büyüleyici doğal güzellikleri. Efsaneye göre İrlanda ve İskoçya arasında bir köprü olsun diye yaptırılan efsanevi dev kaldırımlarında yürümeye değer.  İrlanda hayal ettiğinizden fazlasını verecektir sizlere. James Joyce, Oscar Wilde, Samuel Beckett, Jonathan Swift, Edmund Burke gibi isimlerin ülkesi İrlanda. Hem edebiyatı ile ünlü hem pub’ları ile ünlü Dublin hazır sizi bekliyor. Gezmekten büyük bir zevk alacağınız bu ülkeden ayrılmak çok zor olacak. Kırmızı ejderha ülkesi Galler’de hem tarihi hem doğal güzelliklere hayran kalırken ülkenin sanatla beslenen yanından siz de beslenmek isteyeceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin