Efendim malumunuz, her şey “Big Bang” ile başladı diyerek fen bilimlerini derslerinden fırlamışcasına bir giriş yapmak yersiz olur. Ancak insanlığın, dünyanın var oluşuna dair elinde bulundurduğu en dişe dokunur teori olduğu da gerçek.  Eğer gerçekliği bu düzlemde kabul edeceksek, dünyamızın yaşı insanlık tarihine göre hayli fazla ancak evrenin yaşına oranla bir hayli kısa.  Bütün bunları bir kenara bırakacak olursak bugünkü jeoloji bilgimiz ile  bundan milyonlarca yıl önce tek kıta halinde olan kara parçalarının farklı kıtalar şeklinde ayrıldığını biliyoruz.  

Asya kıtası dünyanın bugün bilinen kara sınırları içerisinde en büyük toprağa sahip olan bölüm. Onlarca ülkeye ev sahipliği yapan kıta aynı zamanda en eski yerleşimlerin ve köklü medeniyetlerin de bulunduğu yerlerden biri. Özellikle eski Çin ile birlikte tüm dünyaya yayılan teknolojik gelişmelerin tarihin akışını değiştirdiğini biliyoruz. Dünyanın geri kalanından farklı, kendine özgü kültürü ile de  dikkat çekmeyi başaran Asya ülkeleri her geçen gün daha fazla ziyaretçi ağırlıyor. Görece olarak yakın kabul edilebileceğimiz bu Asya ülkelerinden bazılarına gitmek için vize işlemleri ile uğraşmanız gerekmediğini biliyor muydunuz peki? Cevabınız, “hayır” ise hiç merak etmeyin, çünkü sizler için Asya kıtasında vizesiz gidebileceğiniz 15 ülkeyi  listeledik.

1 . Singapur

Singapur, son yirmi yılın belki de en çok gelişim gösteren ülkelerinden bir tanesi. Ülke öylesine gelişmiş ve modern bir görünüm çiziyor ki bir an için kendinizi bir bilim kurgu filminin içerisinde bulabilirsiniz.  Asya kıtasında vizesiz olarak seyahat edebileceğiniz bu ülke ile ilgili olarak aklınızda bulunması gereken ise katı kurallar ülkesi olduğu. Hatta öyle ki, Türkiye’de günlük hayatınızın bir parçası haline gelmiş alışkanlığınızdan dolayı Singapur içerisinde büyük bir cezaya maruz kalabilirsiniz.

2 . Azerbaycan

Kardeş ülke Azerbaycan da Asya kıtasında vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerden bir tanesi. Sahip olduğu doğal güzellikler, milli parklar, ortak geçmişe ait kültürel birikimin yanı sıra gelişim gösteren yapılanması ile de dikkat çekiyor.

3 . Ermenistan

Listemizin bu sırasında Türkiye’den ziyaretin politik nedenlerle pek de fazla olmadığı ülkelerden biri olan Ermenistan yer alıyor.  Gene de vizesiz şekilde gidebileceğinizi bilmeniz de yarar var. Ayrıca tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetler sayesinde etkileyici bir kültür birikimine sahip olduğunu da söylemek gerek.

4 . Filipinler

Pasifik Okyanusunun batısında bulunan Filipinler bildiğiniz gibi bir ada ülkesi.  Toplamda 7.107 ada ve adacıktan oluşan bu ülkenin keşfedilmeye ne kadar açık bir yer olduğundan bahsetmemize gerek yok sanırım. Bu yönü ile özellikle son yıllarda farklı rotalar arayan gezginlerin dikkatini çekiyor.

5 . Gürcistan

Eğlence hayatı ile dikkat çekmeyi başaran Gürcistan özellikle Türkiye’den çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Ülkeye giriş yapmak için nüfus cüzdanınızın ve pasaportunuzun olması yeterli. Türkiye’den ülkeye giriş yaparken öncelikli olarak Türk polisinin sonrasında ise Gürcistan polisinin denetiminden geçiyorsunuz. Türkiye’ye göre son derece uygun fiyatlara sahip ürünlerin olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

6 . Hong Kong

Yakın döneme kadar İngiltere’ye bağlı bir sömürge olan Hong Kong  daha sonrasında Çin’e bağlı bir özerk bölge haline gelmiştir.  Günümüzde liman şehri olmasının avantajı ile ticaretteki etkinliğinin yanı sıra modern şehir yapılanması ile en çok dikkat çeken yerlerden biri.

7 . Irak

Evet, özellikle bölgede yaşanılan olaylar nedeni ile Irak şu an için turizm için pek de uygun bir istikamet değil.  Ancak savaşlardan ve karmaşadan uzak olduğunda insanlık tarihinin bu kadim toprakları görülmeyi hak ediyor. 

8 . İran

Ne yazık ki tarihin belki de en güçlü ve köklü medeniyetlerini ağırlamış olan İran politik nedenler ile bugün dünyanın güvensiz noktalarından bir tanesi.  Turizm için pek tercih edilen noktalardan biri olmasa da inanılmaz bir tarih ve kültür mirasına sahip olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

9 . Japonya

Binlerce yıldır korumayı başardıkları kültürlerinin yanı sıra bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline gelmeyi başaran Japonya oldukça hareketli bir yer.  Elbette siz de benim gibi sıkı bir anime takipçisiyseniz Japonlara daha çok hayran kalıyorsunuz. Yalnızca modern dünya yapılanması ile geleneklerini nasıl harika bir şekilde birleştirdiklerini görmek için bile gidilebilir.

10 . Kazakistan

Tıpkı Azerbaycan gibi kardeş ülkelerimizden birisi sayılabilir burası. Kazakistan’ın en büyük özelliği oldukça büyük bir coğrafyaya sahip olmasına karşın 17 milyonluk bir nüfusa sahip olması. Nüfusunun bu denli az olması da elbette ülkede el değmemiş alanların daha fazla olmasına neden oluyor. 

11 . Kırgızistan

Kırgızistan’ın denize kıyısının olmaması ve coğrafi alanlarının yaklaşık % 65’lik bir kısmının dağlık olması nedeni ile turizm için pek de uygun değildi. Ancak Kırgızistan’ın özellikle kış sporları alanına yatırımlar gerçekleştirmesi ile birlikte son yıllarda kış sporları için dikkat çeken bölgeler arasında yerini almayı başardı.

12 . Güney Kore

Güney Kore de tıpkı Japonya gibi yakın dönemde sağladığı inanılmaz başarılar ile tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Özellikle kullandığımız birçok teknolojik ürünün üretici ülkesi kendileri. Bunun yanı sıra baştan sonra yeniden düzenlenmiş toplumu geleneklerini ve kültürlerini de oldukça iyi şekilde korumayı başarmış. Kesinlikle farklı ve renkli kişiliğe sahip olan bu halk ile tanışmalısınız.

13 . Maldivler

Maldivler’in adını duyduğunuz anda arkasından tatil kelimesi de geliyor. Özellikle dünyaca ünlü isimlerin tatillerini burada geçirmesinden sonra öylesine popüler hale geldi ki, neredeyse yeterli imkanı sağlayan herkes tatil için burayı tercih ediyordu. Eşsiz doğal güzelliği düşünüldüğünde ile bu şöhretin boşa olduğunu söylemek pek de mümkün değil.

14 . Malezya

28 milyonluk nüfusu ve 18.000 adanın bir araya gelmesi ile oluşan coğrafyası ile dikkat çeken Malezya’da tarım birincil ekonomik kaynak olarak görülüyordu. Ancak dünyanın her noktasından insanların ziyarete gelmesi ile birlikte turizm alanında en çok gelişim gösteren ülkelerden biri haline geldi.

15 . Tayland

Eski adı Siyam olan ülke özellikle son dönemde Türk ziyaretçilerin odağı haline geldi diyebiliriz. Eşsiz doğal güzellikleri bu ülkeyi dünyaca ünlü hale getiriyor. Ayrıca uygun fiyatlar ile dünyanın her kesiminden insan için egzotik bir tatil imkanı sunuyor.

Listemizde yer alan vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelere zaman kaybetmeden ulaşmak için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden alacağınız bir uçak bileti ile  başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin