Sonsuz evrenin derinliklerinde yaşayan küçük mavi gezegenimiz, milyarlarca yıllık hayatı boyunca çok badireler atlatmış. Neyse ki, nihayetinde bugün yaşadığımız dünyaya evrilmiş diyebiliyoruz. Her ne kadar insanlık olarak doğal yaşam alanlarını tahrip ettiğimiz bir gerçek olsa da doğa ana bizlere cömertçe hediyeler bağışlamış. Dünyanın farklı bölgelerinde görülmeye değer onlarca alan bulunuyor. Elbette milyonlarca yıl önce birbirinden ayrılan kıtalar kendilerine has özellikler geliştirecek şekilde evrimleşmiş. Bu nedenle doğal güzellikler, kıtadan kıtaya, şehirden şehre ve aynı bölge içerisinde bile farklılık gösteriyor. Dünyamızı doğal bir kategori yapılanması gibi farklı alanlara bölen kıtalarda da kendilerine has görülmesi gereken güzellikler bulunuyor. Biz de gezginler için Asya’da görülmesi gereken yerleri kısaca listeledik.

Singapur

Singapur ve artık bizim Kız Kulesi gibi sembol haline gelmiş olan tepesinde devasa bir gemi bulunan oteli dünyanın en gözde mekanlarından biri. Ayrıca Asya kıtasında yoğun rekabet içerisinde inanılması güç bir bir başarıya imza atmış durumdalar. Genellikle yoksullukla boğuşan Asya kıtasının aksine Singapur son derece refah, gelişmiş ve başarılı bir ülke. Doğal güzelliği ile de ön plana çıkan bu yer Malay Yarımadasının güneyinde yer alıyor.

Ko Phi Phi

Asya bölgesini ziyaret ediyorsanız sıklıkla görmeye alışacağınız coğrafi oluşumlarından başında adalar geliyor. Güney Tayland’ın Krabi eyaletinde yer alan Kho Phi Phi takım adalarının en büyüğü olan Kho Phi Phi Don özellikle kuş bakışı görünüşü ile görenleri büyülüyor. Sonsuz mavilikler arasına saklanmış yeşil bir cennet gibi görünen bu alana kesinlikle tatil geçirmek isteyeceğiniz bir yer. Yakın dönemde tsunami felaketi nedeni ile ada zedelenmiş olsa da turizme yeniden kazandırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Luang Prabang

Doğanın kollarına bir yolculuk yapmak aynı zamanda kendi iç dünyanıza da bir yolculuk yapmak anlamına geliyor. Asya kıtası söz konusu olduğunda atmosferi sizleri içine çekip, huzuru olabildiğince hissetmenizi sağlayacak tapınaklardan bahsetmeden olmaz. Laos’un Kuzey topraklarında yer alan bu tapınak ziyaretçilerine dünyanın pek az noktasında deneyimleyebilecekleri bir içsel yolculuk vaat ediyor.

Borobudur

Uzak Doğu’da geçen bir film izlediğinizde bir şekilde Budistlere ya da Budist felsefesine rastlamadığınız oldu mu? Egzotik yapıları ve hemen hemen herkesin ilgisini çeken bilge inanış biçimleri ile Budistler daima merak konusu. Cava Adası üzerinde yer alan Borobudur ise dünyanın en büyük Budist tapınağı. Gerçekten devasa boyutlarda olan bu tapınak 14.yüzyılda bilinmeyen bir nedenden dolayı terk edilmiş.

Bagan

Myanmar’da yer alan Bagan Angkor Wat ile benzerlik gösteriyor. Ana tapınak çevresine konumlanmış olan oldukça fazla sayıda Budist tapınağından oluşan bu alan bir hayli dikkat çekici. Ayayarwady nehri kıyılarında yer alan bu alan 11. Yüzyılda tarihinin en parlak dönemini yaşamış ve insanın içini açan doğası ile birlikte binlerce küçük Budist tapınağına ev sahipliği yapmış.

Bangkok

Son zamanlarda tropikal bir tatil hayal edenlerin tamamı Tayland’ı anmadan edemiyor. Tayland’ın başkenti olan Bangkok ise Phuket adası ile birlikte ülkenin turist çeken en önemli merkezlerinden bir tanesi. 15. Yüzyılda  ticaret yolu olarak kullanılan bu güzergah şimdilerde dünyanın en ilgi çekici şehirlerden biri ve yaklaşık sekiz milyon insanı bünyesinde barındırıyor. Şehrin yüzen restoranlarında yemek ve eğlenmek son derece keyifli.

Ha Long Körfezi

Yakın dönemde yaşanılan Vietnam Savaşını hepimiz biliyoruz. Ne yazık ki, bir savaşın izlerini silmek pek kolay olmuyor. Vietnam burada yaşanılan acı olayların gölgesinde kalmış bir yer. Oysa dünyanın en nadide güzelliklerine ev sahipliği yapıyor diyebiliriz. Ha Long Körfezi de zümrüt yeşili suları ile birlikte kesinlikle bunlardan bir tanesi.

Bali

Endonezya’nın binlerce adasının içerisinde en dikkat çekeni kesinlikle Bali. Tropikal bir cennet olarak görülen bu ada dünyanın farklı noktalarından binlerce kişiyi ağırlıyor. Sularının ne kadar zengin canlı çeşitliliğine sahiplik yaptığı bilinen bir gerçek bunun yanında topraklarında el değmemiş yeşil doğası ile büyüleyici görüntülere ev sahipliği yapıyor.

Asya’nın bu harika noktalarına zaman kaybetmeden seyahat etmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin