Gezmek, görmek, bilmek…. Hayatımızda olması gereken ögeler. Bizler de bu doğrultuda sizlerle anılarımızı, hikayelerimizi paylaşıyoruz. Efendim, bugün dünyanın en eski ve köklü kültürlerinden biri olan Alman kültürüne, Almanya topraklarına gidiyoruz. Yukarıda geçen ata sözünde olduğu gibi Almanlar, yemeyi ve seyahat etmeyi seviyor. Kendilerine has disiplin anlayışları, ürettikleri dünya çapında ürünleri ile tam anlamı ile bir marka. Avrupa’nın belki de en çok dikkat çeken ve en başarılı ülkelerinden bir tanesi. Sosyal yaşamlarında sahip oldukları disiplin ile tüm dünyanın ilgisini kazanırken bir yandan dayanaklılığı ile ünlenmiş markaları sayesinde bilinir hale geliyor.

Bremen, Almanya topraklarının en gözde mekanlarından bir tanesi. Almanya’nın başlı başına eyalet olan üç şehrinden biri olan Bremen, Wasser Irmağı’nın kıyısında konumlanmıştır. Şehre ilk vardığınızda dikkatinizi çeken şahsına münhasır mimari yapısının yanı sıra dünyaca ünlü kahve markası olan Jacobs ve gene dünyaca ünlü bir marka olan Beck’s biraları ile dikkat çeker. Alışagelmiş şehir anlayışının dışında Almanya’nın bu bölgesinde yoğun kalabalık ile karşı karşıta kalmazsınız. Şehir büyüklüğü ile orantılı nüfus yoğunluğu nedeni ile gelişmiş bir şehir içerisinde kalabalıktan uzak huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. İlk yerleşimin sekizinci yüzyıl dönemlerinde gerçekleştiği tahmin edilen Bremen, günümüzde sanat eserleri, mimari yapısı, Alman kültürünün seçkin örnekleri ile ülkenin gezilip görülmesi gereken başlıca şehirleri arasında yer almaktadır.

Bremen’de gezilecek yerler

Almanya’nın gözde şehirlerinden biri olan Bremen’de çokça gezilecek yer mevcuttur. Bu gezilecek yerlerden bazılarını sizler için kısaca listeliyoruz.

Bremen Alstadt: Bu bölge başlı başına gezilmesi gereken yerler barındıran bir alandır. Şehre ilk geldiğiniz anda karşınıza çıkan istasyon yolunu takip ederek bu güzergahı rotanıza ekleyebilirsiniz. Alstadt’a doğru ilerlerken yol üzerinde şehir içerisinde korunmayı başarmış doğal yapısı ile dikkat çeken Wallanlagen parkını ziyaret edebilirsiniz. Lise yıllarımızda okuduğumuz Don Kişot’un savaştığı yel değirmenlerini andıran devasa yel değirmenleri de aynı yol üzerinde görülebilmektedir. Buralarda bol bol fotoğraf çekimi gerçekleştirebilirsiniz. Bremen’in bu bölgesinde aynı zamanda, “St. Peter Katedrali, Ratskeller, Bremen Mızıkacıları Heykeli, Bremen belediye binası, St. Peter Kilisesi, Ticaret Odası, Parlemento Binası, Roland Heykeli, Bötcherr Sokağı” gibi gezilmesi gereken pek çok yer bulunmaktadır. Aynı zamanda Alstadt bölgesini gezerken alışveriş yapmak istiyorsanız tarihi Pazar alanını gezmenizi tavsiye ederiz.

Bremen Mızıkacıları Heykeli: Yerel halk arasında bir efsanesi de bulunan bu heykel için gereken ritüeli uyguladığınızda dileğinizin gerçekleşeceğine inanılıyor. Grimm Kardeşleri bilmeyen yoktur sanırım. Çocukken okuduğumuz masalların gerçeklerini yazan ve dünya edebiyat tarihine alegorik hikayeler alanında hazineler kazandırmış kişiler. Ancak, kardeşlerin masallarının gerçek versiyonlarında masalların sonunun pek de iyi bitmediğini de bilmelisiniz. Dört kafadar karakterin heykeli görülmeye ve en azından bir fotoğraf çekmeye değer. Ne olur ne olmaz siz hazır gelmişken dilek dilemeyi de unutmayın derim.

Viertel: İstanbul için İstiklal Caddesi neyse Bremen için Viertel’de odur diyebiliriz kısaca. Bremen’in genel yapısından farklı olarak, eğlencenin ve gece hayatının kalbinin attığı bölgedir. Burada farklı tarza gösteri sergileyen sanatçılar ve konserler, canlı müzikler bulabilirsiniz. Burada katılabileceğiniz etkinlikler arasında tiyatroya gitmek de var. Ünlü Bremen tiyatrosu tam olarak burada bulunuyor. Bremen’in geneline hakim olan sanat anlayışından kaçmak için buraya gelseniz de bu köklü kültür içerisinde tam anlamı ile kaçmanız mümkün olmuyor. Viertel bölgesinde bulunan Kuntshalle’ye giderek Rönasans dönemi sonrası sanat eserlerini yakından görebilirsiniz.

Schnoor: Bremen şehrine ayak basanların kesinlikle görmesi gereken yer arasında bulunan bir bölge Schnoor. Burası şehrin en eski yerleşim bölgesi aslında. Zaman içerisinde gelişen toplum ile birlikte yerleşim merkezi de buradan biraz uzaklaşmış olsa da sahip olduğu Orta Çağ yapısı ile bir hayli dikkat çekici aslında. Bremen Mızıkacıları heykelinden pek de uzakta olmayan bu yere ulaşım sağlamak kolay olsa da vardığınızda dar, karmaşık, labirente benzeyen sokakları içerisinde hepsi birbirini andıran klasik yapılı evlerinin arasında kayboluyorsunuz. Özellikle kış aylarında yağan kar ile birlikte beyaz renkli çatılar, renkli evler ve bembeyaz sokaklar sizlere bir masal kitabının içerisindeymişsiniz hissi sağlıyor.

Almanya’ın en ünlü şehirlerinden biri olan Bremen’in gezilecek görülecek yerleri bu noktalarla sınırlı değil elbette. Şehri ziyaret eden seyahat severlerin buradaki gezilerini sonlandırmadan önce, “Böttcher Strasse, Bürgerpark, Schlachte, Bremen Hauptbahnof, Mühle am Wall, Weser Stadyumu” gibi yerleri görmelerini tavsiye ederiz.

Almanya’nın bu güzel şehrine zaman kaybetmeden keyifli bir yolculuk düzenlemek için en uygun uçak biletlerini NeredenNereye.com üzerinden zaman kaybetmeden satın alabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin