“Herkes kendi kaderinin demircisidir. (Jeder ist seines Glückes Schmied)” –Alman Atasözü-

Yazıma beni aklıma geldikçe oldukça etkileyen bu Alman Atasözü ile başlamak istedim. Aslına bakarsanız sözün aslı, uzak doğu kültürüne aittir. İzleyenler hatırlayacaktır, Hayao Miyazaki’nin benim fikrimce en başarılı filmi olan Mononoke Hime (Prenses Mononoke) isimli filminin giriş bölümünde, Ashitaka’nın serüven dolu yolculuğuna başlamadan önce köyün bilgesi tarafından ona söylenen, “Kaderinle savaşamazsın fakat istersen onu yönetebilirsin,” sözü tıpkı bu Alman atasözü gibi beni derinden etkilemiştir. Burada kararlarımızın kaderimiz üzerinde ne kadar belirleyici olduğundan bahsediliyor. Gerçekten de öyle değil midir?  Hayatın kısa olduğundan yakınırız, oysa fırsatımız varken deneyebileceğimiz şeylerin yarısını bile yapmak için kendimizde gerekli cesareti yakalayamamışızdır. Hayatındaki fırsatları kaçırmadan keşfetmek, görmek, bilmek isteyenler için rotamızı bu kez Almanya’ya çeviriyoruz.

Almanya, Orta Avrupa’da birçok ülke komşuluk içerisinde olan bir yerdedir.  Almanlar hemen hemen dünyanın her yerinde disiplinli tavırları ile tanınmakta. Özellikle ikinci dünya savaşı döneminin öncesinde başarılı Alman enstitülerinin tüm dünyanın kaderini değiştiren bilim adamları yetiştirdiğini herkes biliyor. Ayrıca Avrupa’nın bu en önemli ülkesi yalnızca insanları ve kültürü ile değil aynı zamanda doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve sanat eserleri ile de biliniyor. Özellikle batı medeniyetinin temellerinde oldukça büyük etkisi olan bu ülke yıl içerisinde milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bizde sizler için Almanya’da gezilecek beş şehir listesi hazırladık.

Berlin Gezilecek Yerler

Almanya denildiğinde akla ilk gelen şehirlerden bir tanesi elbette Berlin oluyor. Yalnızca ülkenin değil aynı zamanda tüm Avrupa’nın en önemli şehirlerinden biri bu güzel yer. Bu şehrin tam merkezinde 1989 Berlin Duvarı’nın yıkılmasından sonra oldukça önem kazanan Postdamer Meydanı’nı görebilirsiniz. Avrupa’nın bu renkli kentini ziyaret ettiğinizde isterseniz harika fırsatlar sunan noktalarda alışveriş yapabilir yada mimari ve sanat anlayışı ile kendine özgü bir tasarım taşıyan renkli sokaklarında gezebilirsiniz. Şehir ziyaretçilerinin ayrılmadan önce, “Berliner Dom, Branderburg Kapısı, Gendarmenmarkt, Bellevue Sarayı ” gibi noktaları ziyaret etmelerini tavsiye ederiz.

Münih Gezilecek Yerler

Sırada Almanya’nın bir diğer önemli kenti olan Münih var. Bu şehrin en önemli etkinliklerinden biri tüm dünyada eğlencesi ile ünlü olan Octoberfest. Her yıl ekim ayının başında düzenlenen festival nedeni binlerce kişi şehre akın ediyor. Münih’te mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesi de Marienplatz caddesi. Bu cadde tam anlamı ile şehrin merkezi konumunda ve gün içerisinde oldukça yoğun bir yer. Münih ziyaretçilerinin şehirden ayrılmadan önce, “BMV Müzesi, Munich Residenz, Frauenkirche, Nymphenburg Sarayı” gibi yerleri görmelerini tavsiye ederiz. Şehir ayrıca köklü geçmişi ve kendine has mimari yansıması ile de dikkat çekiyor. Kısacası Almanya’da gezilmesi gereken şehirler arasında oldukça önemli bir konuma sahip.

Frankfurt Gezilecek Yerler

Avrupa’nın bu önemli şehrinin adını duyduğumuzda herkesin aklına farklı bir özelliği gelebilir. Şehir, ticari önemi, renkli yaşamı, tasarımı ile oldukça ilginç bir yer olarak ortaya çıkıyor. Ancak benim aklıma ilk gelen, özellikle yirminci yüzyıl düşünce akımları üzerinde inanılmaz bir etki bırakan ve kendine bir ekol yaratmayı başarmış Frankurt okulu geliyor. Eğitim kalitesi yanında şehir aynı zamanda Almanya ticaretinin de odak noktası halinde. Frankurt ziyaretçilerinin şehirden ayrılmadan önce, “ Senckenberg MüzesiFrankfurt KatedraliSt Paul KilisesiGoethe’nin Evi, Palmengarten ve Frankfurt Zoological Garden” gibi yerleri görmelerini tavsiye ederiz.

Hamburg Gezilecek Yerler

Hamburg, Almanya’nın en köklü şehirlerinden bir tanesi. Bu derin geçmişinin katkısı ile birlikte, Almanya’nın dünyaya açılan kapısı olarak bilinen bu şehir tam anlamı ile bürokrasinin kalbinin attığı yer diyebiliriz. Ayrıca, köklü geçmişin bir hediye olarak sunduğu muhteşem mimari yapıların yanında iki nehir olan Ester ve Elbe’nin arasında kalan bu alan doğal güzellikleri ile de ön plana çıkıyor. Hamburg ziyaretçilerinin şehirden ayrılmadan önce, “Hamburg Belediye Binası, Hamburg Museum, Aziz Nikolai Kilisesi, Kunsthalle” gibi yerleri ziyaret etmelerini tavsiye ederiz.

Köln Gezilecek Yerler

Köln, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin sınırları içerisinde yer alıyor. Kendine has, festivalleri, yemek kültürü, biraları, spor etkinlikleri ile ülke içerisinde ve Avrupa’da farklı bir konuma sahip. Ayrıca özellikle Orta Çağ döneminin anlayışını sergileyen kiliseleri ile özel bir mimarisinin de bulunduğunu eklemek gerek. Şehrin geçmişi ise tarihin en büyük imparatorluklarından biri olan Roma İmparatorluğuna kadar dayanıyor. Köln ziyaretçilerinin şehirden ayrılmadan önce, “Gross St. Martin, Wallraf-Richartz Museum, Ludwig Müzesi, Römisch-Germanisches Museum, Köln Katedrali (Kölner Dom) ve Çikolata Müzesi” gibi noktalarını mutlaka görmeleri gerektiğini eklemeliyiz.

Avrupa’nın merkezi, kültürü, mimarisi, tarihi ile başlı başına özgün bir ülke olan Almaya yada dünyanın görülmeye değer herhangi bir noktası… İçinizde bulunan seyahat tutkusunun peşinden gitmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com adresinden en uygun otobüs yada uçak biletlerini alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin