“Paralarımı tam olarak burada görmeyi seviyorum… Gardırobumda asılı şekilde” –Carrie Bradshaw-

Malumuz hayat bizim için her zaman çeşitli sürprizler barındırıyor. Bu sürprizler kimi zaman bizi sevindiriyor kimi zamansa tam anlamı ile kabuslarımızı gerçeğe çevirebiliyor. Fakat şundan eminiz, eğlenmeden, tutkularınızın peşinden gitmeden hayat pek de kolay geçmiyor. Bu yazımızda sizler için geçmişten günümüze insanoğlunun iki büyük tutkusunu bir araya getiriyoruz. Alışveriş ve seyahat. Bu ikili insanların hayatında olmazsa olmazdan kesinlikle ve bir araya geldiklerinde ise tam anlamı ile değmeyin keyfimize havalarına girebiliyoruz.  Elbette ki hem seyahat hem de alışveriş belirli ekonomik koşulların yerine getirilmesini gerektiriyor. Pek çok yerde satışı bulamayacağınız markalar, dünyanın en şık butik mağazaları alışveriş için rüyaları süslüyor olabilir. Ancak dünyada bu gibi yerleri barındıran yerlerde vakit geçirmenin faturası oldukça uçuk rakamlara ulaşabiliyor. Biz de bu yazımızda alışveriş tutkunlarını kelimenin tam anlamı ile büyüleyecek dünyanın en pahalı beş caddesini listeledik.

Paris, Avenue Montaigne

Biz size ipucu kelimeleri verelim, “Aşk, alışveriş, moda” sizin aklınıza hangi şehir geldi? Bir çok kişi çoktan Paris cevabını vermiştir bile.  Hayran hayran saatlerce kitlenip izlediğimiz romantizm etkisi adeta gözlerimizi kırmızıya boyayan aşk dolu filmlerin esas baş rolü olan Paris dünyanın en pahalı ve aynı zamanda en eski caddelerinden birine ev sahipliği yapıyor. Bilenler bilmeyenler aktarsın, eğer söylentiler doğruysa bu caddenin yalnızca bir metrekaresi yirmi altı bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Cadde aynı zamanda Fransa’nın en eski caddelerinden biri olduğu için oldukça önem verilen bir yer. Bu nedenle süslü mağazalar, lüks butikler, tarzı ile büyüleyen kafeler dört bir yanınızı sarmış vaziyette. Elbette ki burada bulabileceğiniz markalar ve özel ürünler değerini alışverişin faturasında gösteriyor.

New York, 5. Cadde, Park Avenue

Biri Amerika mı dedi? Yıllar boyu izlediğimiz sayısız  film ile birlikte New York artık yüz hatlarını ezberlediğimiz bir şehir. Dünya ekonomisine yön veren Amerika söz konusu olunca ise dünyanın en pahalı caddelerinden birinin burada bulunması hiç de şaşırtıcı değil. Park Avenue caddesinin metrekaresinin 28.000 dolardan başlayan fiyatlarla satıldığı biliniyor. Empire States, Rockfeller Malikanesi bu cadde üzerinde buluyor diyor ve daha fazla söze gerek duymuyoruz. Cadde üzerinde dünyanın en ünlü markaları boy gösteriyor.

Moskova, Ostozhenka

Bu caddeye Rusya’da, altın cadde ismini verdiklerini söylersek değeri hakkında bir fikriniz oluşacaktır. Cadde üzerinde  Rusya’nın en zengin insanlarının yaşaması bir yana yıl içerisinde dünyanın farklı yerlerinden alışveriş  meraklısı pek çok turist caddeye akın ediyor diyebiliriz. Diğerlerinde olduğu gibi bu cadde üzerinde de Rusya’ya özel alışveriş merkezleri, mağazalar, butik dükkanlar yer aldığı gibi dünyanın en ünlü markaları da kendini gösteriyor. Burada iyi bir alışverişin ne kadara mal olacağını ise sizin hayal gücünüze bırakıyoruz.

Londra, Kensington Sarayı Caddesi

Cadde üzerinde dünyanın en zengin altıncı ismi olan Lakshi Mittal ve Rus milyarder Roman Abromoviç’in ikamet ettiğini söylersek kafanızda ufak da olsa bir fikir oluşacaktır. Güneşin ışıklarını saklamadığı bir konumda uzanan yeşil ağaçların süslediği bu cadde de ülkenin en önemli devlet kurumlarının yer almasının yanı sıra mağazalar, lüks kafeler, butik dükkanlar ardı ardına sıralanıyor. Bu caddede bir metrekarenin fiyatı ise tamı tamına yüz beş bin dolar olarak biliniyor.

Monaco, Avenue Princesse Grace

Monaco deyince akla ilk gelenler zenginlik ve ihtişam oluyor. Bu ülke de herkes zengin ancak bazıları çok daha fazla zengin. Dünya milyarderlerinin en uğrak noktalarından biri olan Monaco’da yer alan bu cadde üzerinde bir metrekarenin fiyatı 100.000 dolar olarak belirtiliyor. Çok sayıda tarihi yapı, anıt ve sanat eserinin bulunduğu cadde üzerinde belki de dünyanın başka hiçbir yerinde bulamayacağınız özel lüks ürünleri görmeniz mümkün. Elbette alışverişin tutarı da buna göre pek çok insanın hayallerini süsleyen rakamlara kadar çıkıyor.

Listemizde yer alan caddeleri zaman kaybetmeden görmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin