Dünyada gezilip görülecek öylesine çok yeri bulunuyor ki… Seyahat sevenler olarak her birini gezmemiz elbette mümkün değil. Ancak ne kadarına ulaşabiliyorsak o kadarını görmek sanırım birçoğumuzun hayali. Roma, Paris, Viyana .. Popüler seyahat noktalarının dışında da gezilip görülecek öylesine güzel yerler var ki belki de birçoğundan haberdar değiliz. Güney Afrika’nın en eski ve köklü şehirlerinden biri olan Cape Town da seyahat için pek fazla tercih edilmeyen ancak oldukça güzel bir şehir. Tatil rotasında bir farklılık yaratmak isteyenler için bugün sizleri giderek daha ilgi çekici bir tatil destinasyonu olan Cape Town şehrine getiriyoruz.

Cape Town, Güney Afrika’nın tarihine ve zaman içerisinde yaşadığı hüzne tanıklık etmiş bir şehir. İnsanlık tarihinin pek az şehri geçmişinde tarihin acısını bu denli başarılı saklamıştır. Bugün kitaplardan sinemaya kadar pek çok alanda anlatılan anıları bu şehir içerisinde canlı tanık olarak izleyebiliyorsunuz. Tarihindeki bu hüzünlü dokunuşlar dışında Cape Town şehri botonik bahçeleri, doğal güzellikleri, kültürel renkliliği ile ünlü. Özgürlüğü adına mücadele edenler düşünülünce ilk sıralarda ismi akıllara gelen Nelson Mandela da bu şehirde tutsaklık yaşamış. Cape Town ziyaretiniz sırasında bu şehrin hüzünlü tarihine ufak da olsa birkaç dokunuş yapmadan geri dönmeniz  mümkün değil. Güneşin özgürlük mücadelesinde olan birçok insanın üzerine doğan bu şehre en yakın zamanda bir yolculuk düzenlemelisiniz.

Cape Town’da Gezilecek Yerler

Cape Town içersinde gezip görmek için tarihi binalar, adalar, milli parklar, doğal alanlar, rıhtımlar ve çok daha fazlası bulunuyor. Cape Town’a bir seyahat düzenlemek isteyenler için şehirde gezilmesi gereken yerleri sizler için listeledik.

Masa Dağı ve Milli Parkı (Table Mountain)

Çiçekler içerisinde harika bir dağ manzarası görmeye ne dersiniz? Çiçekler içerisinde deniliyorsa bu kesinlikle abartı bir ifade değil. Adından da anlaşılacağı gibi bu dağ ismini tepesinin masa gibi dümdüz olmasından alıyor, aynı zamanda dünyanın en çok çiçek çeşitliğinin bulunduğu doğal habitatlarından bir tanesi. Daha sonrasında koruma altına alınarak milli park olarak ziyaretçilere açılan bu Table Mountain’e çıkmak için kullanacağınız teleferik yolculuğu da oldukça özel ve güzel bir detay. Masa Dağı’nın manzarası da Cape Town’u en güzel şekilde görülebileceği bir noktada bu nedenle şehirde gezilecek yerler listesinin başında geliyor. Table Mountain gidiş dönüş olarak hesaplanırsa size yaklaşık 20 dolarlık bir maliyeti bulunuyor.

Signal Tepesi (Signal Hill)

Adını tarihte gemilere işaret vermek amacı ile kullanılmasından alan bu tepe 350 metre yüksekliğinde ve Cape Town şehrinin en güzel manzaralarından birine ev sahipliği yapıyor. Cape Town geziniz sırasında doğal çevresi oldukça iyi şekilde korunmayı başarılmış şehrin bu güzide noktasına uğramayı da unutmayın. Arşiviniz için birbirinden harika fotoğraf karelerini burada yakalayabilirsiniz.

Victoria and Alfred Rıhtımı

Burası için Cape Town’un en hareketli ve renkli bölgesi olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şehrin özellikle son zamanlarda ziyaretçi sayısının yükselmesi ile birlikte bu rıhtımda yer alan eski binalar yapıları bozulmadan restore edilmiş ve bugün harika bir manzaraya ev sahipliği yapıyorlar.

Robben Adası

Bugün UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bu ada, Nelson Mandela’nın hapis edildiği yere ev sahipliği yapıyor. Doğası ile dikkat çeken Rubben adası aynı zamanda hüzünlü tarihi ile de dikkat çekiyor. Nelson Mandela’nı 18 yıl boyunca tutuklu kaldığı hapishaneyi ve mahkumların çalışmaya zorlandığı maden ocaklarını bu adada gezebiliyorsunuz. Adaya konuk olmak için belirli bir  giriş ücreti ödemeniz gerektiğini de hatırlatalım.

Belediye Binası

Daha çok doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çeken bir şehir olan Cape Town’da şehir meydanında bulunan bu tarihi belediye binası özellikle mimari meraklılarının görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Yalnız binayı ilgi çekici kılan bulunduğu bölgenin kültürel mimari anlayışını yansıtması değil, tamamen İtalyan Neo-Rönasans akımının etkisinde yapılmış olması. Belediye Binası ilk olarak 1905 yılında yapılmış olsa da zaman içerisinde yeni bölmeler de eklenmiş. Bu eklemeler çoğu zaman İngiliz sömürgesi etkisinde olduğu için farklı bölmelerde mimari olarak İngiliz etkilerini görmek de mümkün.

Cape Town ziyaretçileri şehirdeki seyahatlerini sonlandırmadan önce, “Good Hoof Kalesi, Clifton ve Camps Bay Plajları, Kirstenboch Botanik Bahçeleri, Güney Afrika Iziko Müzeleri” gibi gezilecek yerlerini de görmelerini tavsiye ederiz. Cape Town’u en kısa sürede ziyaret etmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden alacağınız en uygun uçak biletleri ile başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin