Afrika, kelimenin tam anlamı ile insanlık tarihinin beşiği olarak adlandırılabilecek bir kıta. Yapılan bilimsel çalışmalara göre en eski yaşam izlerinin Afrika’da görüldüğü ve insanlığın bu topraklardan dünyaya yayıldığı düşünülüyor. Günümüzde Afrika her ne kadar ekonomik darboğazın kıskacında olan bir kıta olsa da dünyanın her köşesinde macera tutkunu gezginlerin safari alanı olarak biliniyor. Doğal güzellikleri, başka yerde bulunmayan bitki ve hayvan türleri, macera dolu atmosferi ile bu kıta bütün ekonomik zorluklara direnmeye çalışıyor. 

İflah olmaz bir gezginseniz ve her daim farklı coğrafyaları, farklı kültürleri keşfetmenin heyecanı ile yanı tutuşuyorsanız kadim kıta Afrika mutlaka görmeniz gereken özel noktalardan oluşuyor diyebiliriz. Eski tanrıları, farklı inanışları, tarifsiz kültürel etkinlikleri ve çok daha fazlası ile Afrika kelimenin tam anlamı ile safari cenneti olan bir kıta… NeredenNereye.com ailesi olarak sizler için kadim kıta Afrika’nın 7 Harika ülkesini listeledik. 

Etiyopya – İnsanlık Tarihi Kadar Eski

İnsanoğluna ait bilinen eski fosilin sergilendiği müzesi ile de ünlü olan Etiyopya, 102 milyondan fazla nüfusu ile kıtanın en kalabalık ülkelerinden bir tanesi. Afrika’da kabile yaşamının ne denli yoğun olduğunu düşünürse onlarca farklı dinden ve etnik gruptan insanın ortak yaşam olduğunu hayal etmek zor değil. Bu kozmopolit yapı ziyaretçiler için ülkeyi çok daha ilgi çekici hale getiriyor. Etiyopya seyahatiniz boyunca hemen her dakika şaşkınlık içerisinde kalmaya hazır olmalısınız. Bu renkli ülkede ölümsüzleştirmek isteyeceğiniz fazlası ile anınız olacağından fotoğraf makinelerinizi yanınızdan ayırmamanızı tavsiye ederiz. 

Ruanda – Egzotik Vahşi Doğaya Yolculuk…

Ruanda söz konusu olduğunda başşehir Kigali’deki Gisozi Soykırım Müzesi’ni, İkinci Cumhuriyet Müzesi’ni, Nyamata Memorial Sitesi ile Ntarama Memorial Sitesi’ni mutlak gezmenizi öneririz. Ne yazık ki, 90’lı yıllarda karşılaştığı büyük katliam ile tanıdığımız bu ülkenin yakın geçmişini en iyi şekilde görebileceğiniz bu noktalar oldukça önemli seyahat durakları. El değmemiş doğal yaşamı keşfetmek için Uganda, Kongo ve Ruanda sınırları arasında konumlanan Kinigi Ulusal Volkanik Parkı’nı ziyaret etmek yerinde olacaktır. Bu güvenli alan içerisinde ziyaretçiler en çok yaban hayatında bulunan goril kafilelerine ilgi gösteriyor. 

Fildişi Sahili 

Afrika’nın gelişmekte olan ülkelerinden biri olan Fildişi Sahili, özellikle ekonomik başkenti Abidjan’a açılan kanaldan sonra hızla gelişmeye devam ediyor. Son derece renkli bir kültüre sahip olan bu ülkede yerel halkın sıklıkla sergilediği gülümsemeleri sizleri de mutlu edecek. Ülkenin geleneksel el sanatlarının sergilendi Ulusal Müze ve gene el yapımı onlarca ürün bulabileceğiniz CAVA Pazarı ülkede mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Doğal yaşamı keşfetmek ve safari yapmak için de Banco Milli Parkı’na gidebilirsiniz. 

Zambia 

Zambiya, dünyanın yedi harikasından biri olarak bilinen ve UNESCO tarafından koruma altına alınan Viktorya Şelaleleri ile yurt dışında son derece ünlü. Zambiya, Afrika kıtasının doğal atmosferi ile ünlü olan sayılı noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Uygun coğrafyası sayesinde bu ülkede yamaç paraşütü gibi adrenalin dolu etkinliklere katılmanız mümkün. Eşsiz doğası içerisinde gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda safari turu da bulunuyor. Başkent olan Lusakka’da Ulusal Lusakka Müzesi içerisinde Zambiya’nın modern sanat eserlerini yakından görmek mümkün. Ayrıca ülkenin tertemiz sokakları ve güler yüzlü insanları dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

Angola – Kara Afrika’ya Yolculuk

Angola eksi bir Portekiz sömürgesi olarak yakın tarihinde talihsiz olaylar yaşamış bir ülke. Bu olaylar ülkenin gelişmesini ve dünyaya açılmasını geciktirmiş. Neyse ki, 2002 yılında bir düzene kavuşmasının ardından ülke turizme açılmış durumda. Başkent Luanda dışında yer alan rengârenk balıkçı kasabaları ile son derece ünlü. Ülkede yer alan Ulusal Tarih Müzesi, insanlığın utanç kaynaklarından biri olan köleliğin tarihini günümüze taşıyor. 14 kilometre boyunca uzanan pazarı ile Angola Festivali ülkede katılabileceğiniz en değerli etkinliklerden bir tanesi.

Madagaskar Adası – Lemürlerin Diyarı

Rengârenk kalabalık sokakları ve güler yüzlü insanları ile ünlü olan Madagaskar, aynı adı taşıyan sinema filmleri ile birlikte dünya genelinde son derece ünlü olmuş durumda. Bu film serisinde izleyiciler tarafından oldukça sevilen lemür karakteri ile birlikte bu hayvanlar ülkenin sembolü olma yolunda hızla ilerliyor diyebiliriz. Ülkede yer alan ve yağmur ormanları ile kaplı olan Masoala Ulusal Parkı, ülkeye ait endemik bitki ve hayvan türlerini rahatlıkla görebileceğiniz doğal bir ortam. Madagaskar’ın doğanın bir lütfu olarak aklınızdan uzun süre çıkmayacak çok sayıda enfes manzaraya sahiplik yaptığını söylemek gerek. 

Cibuti – Okyanuslar, Balinalar ve Köpekbalıkları… 

Cibuti, Aden Körfezi’nin Kızıl Deniz ile buluştuğu noktada, Afrika Boynuzu’ nün kuzeydoğusunda yer alıyor. Köpekbalıklarını yakından görmek istiyorsanız, sürülerin kıyılarda durakladığı kasım – şubat ayları arasında ülkeyi ziyaret etmeniz yerinde olacaktır. Elbette tanıklık edebileceğiniz sualtı yaşam formları yalnızca köpekbalıkları ile sınırlı değil. Esrarengiz yeşili ve mavisini kendine özgü bir renk cümbüşü ile harmanlayan Gounbet kıyıları ülkede son derece ünlü. Özellikle sürekli hâkim olan rüzgarlı havası nedeniyle uçurtma meraklıları tarafından akına uğruyor diyebiliriz. Dünyaca ünlü olan Abbe ve Assal Krater Gölleri de seyahatiniz sırasında keşfedebileceğiniz eşsiz doğal güzellikler arasında. 

NeredenNereye.com ailesi mutlu, sağlıklı ve keyifli seyahatler diler!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin