Dünya ısındıkça, insanlar seyahat etmek için yeni yerler arıyor. Afrika, son zamanlarda çok popülerlik kazanan kıtalardan biri. İnsanlar birçok nedenden dolayı Afrika’yı ziyaret ediyor. Bazı insanlar kıtanın doğal güzelliğini görmek ister. Diğerleri kıtanın tarihiyle ilgileniyor. Bazı insanlar insanların nasıl yaşadığını görmek istiyor ve bazıları Afrika’da var olan farklı kültürleri öğrenmek istiyor. Afrika’da ziyaret edilecek birçok farklı yer var, bu yüzden en çok hangi yerlerin ilginizi çektiğine karar vermek önemlidir.

Fas

Fas, uzun ve zengin bir tarihe sahip bir Kuzey Afrika ülkesidir. Fas’ın coğrafyası, onu farklı kültürleri, manzaraları ve vahşi yaşamı keşfetmekle ilgilenen gezginler için ideal bir yer haline getiriyor. Fas’ta başkent Rabat’ın yanı sıra Marakeş, Fez, Tanca, Ait Benhaddou Ulusal Parkı ve daha fazlası gibi diğer önemli turistik yerler de dahil olmak üzere ziyaret edilecek birçok yer var. İster safariye çıkın, ister yerel mutfağın tadını çıkarırken sadece çarpıcı manzaralar izleyin, bu listede herkes için bir şeyler var!

Fas’ta yaşamak, kültüre veya dile aşina değilseniz, bunaltıcı olabilir. Ancak araştırmanızı yapar ve seyahatinizi dikkatli bir şekilde planlarsanız, Fas’ın sunduğu her şeyden yararlanabilirsiniz. Fas’ta ziyaret edilecek pek çok yer var, ancak bu makalenin amaçları doğrultusunda en popüler yerlerden birkaçına odaklanacağız.

Ülkenin çoğu doğal peyzajı korumak için tasarlandığından, Fas’a seyahatinizi planlamak çok önemlidir. En güzel manzaraları görmek için uzun yürüyüşlere ve muhtemelen çok fazla yokuş yukarı tırmanmaya hazırlıklı olmanız gerekecek. Manzara atmosferik ve son derece fotojenik, bu da çabaya değer. Fas’ı motosiklet veya deve ile kolayca gezebilirsiniz, ancak ülkenin sunduğu her şeyi görmek istiyorsanız, bir rehber kiralamak en iyisidir.

Fas Konaklama

Fas seyahatinizi planlarken, ne tür bir konaklamaya ihtiyacınız olacağını düşünmek önemlidir. Otellerde uyumayı planlıyorsanız, önceden rezervasyon yaptırmanız önemlidir. Ancak, kısıtlı bir bütçeyle seyahat ediyorsanız veya sadece bir otelde kalmak istemiyorsanız, popüler tatil bölgelerinin tümünde bolca konaklama seçeneği bulabilirsiniz. Fas, yeni bir kültürü keşfetmek ve dünyanın en iyi vahşi doğalarından bazılarını deneyimlemek isteyenler için harika bir yer. İster en büyük şehirlerde kalmayı, ister büyüleyici kırsal alanlara çıkmayı planlıyor olun, Fas’ın ilgi çekici yerleri sizi fazlasıyla tatmin edecek.

Tunus

Tunus, uzun ve zengin bir tarihe sahip bir Kuzey Afrika ülkesidir. 3000 yılı aşkın bir zamana yayılan Tunus, birçok farklı kültüre ve topluma tanıklık etmiştir. Büyük Giza Piramitleri ve Kartaca gibi dünyanın en etkileyici arkeolojik alanlarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Ülke ayrıca dağlar, plajlar ve ormanlar dahil olmak üzere çarpıcı manzaralara sahiptir.

“Tunus’ta gezilecek yerler nerelerdir?” Bu, özellikle Tunus’u ziyaret etmeyi düşünen herkesin aklında olan bir sorudur. Tunus’un güzelliği, satın alına bilirliği ile birleştiğinde, onu dünyanın en popüler turistik yerlerinden biri haline getiriyor. Tunus’un başkentinden kırsalı çevreleyen güzel köylere kadar, Tunus’ta görülecek ve yapılacak çok şey var. Tunus’ta dolaşmak toplu taşıma ile kolaylaştırılmıştır. Otobüsler, metro ve taksiler tüm ülke genelinde çalışır. Ücretler genellikle makuldür ve toplu taşıma araçlarını kullanmak çok kolaydır.

Tunus Konaklama

Tunus’ta nerede kalınır sorusu, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda harika otel olduğu gerçeğiyle çabucak yanıtlanan bir sorudur. Bütçe seçeneklerinden benzersiz butik otellere kadar herkes için bir şeyler var. Ayrıca birçok orta ve üst düzey otel, golf, Spa uygulamaları, havuz ve jakuzi ve çocuk aktiviteleri gibi çeşitli aktiviteler sunmaktadır.

Cezayir

Cezayir, rahatlamak ve yerel kültürün tadını çıkarmak isteyenlerden adrenalin pompalayan deneyimler arayan heyecan arayanlara kadar her tür turist tarafından keşfedilebilecek çok çeşitli turistik yerler sunmaktadır. Ziyaretçiler ister iş ister eğlence için Cezayir’de olsun, mutlaka çekici bir yer vardır. Önerilen bazı yerler şunlardır:

Sahra Çölü – Cezayir’in merkezinde yer alır ve 5 milyon kilometrekareden (2 milyon sq mi) fazlasını kaplar, Sahra Çölü dünyanın en verimli bölgelerinden biridir ve aslanlar gibi bazı ilginç vahşi yaşamlara ev sahipliği yapar.

Cezayir, Kuzey Afrika’da bulunan bir ülkedir. Ülkenin toplam alanı yaklaşık 5.5 milyon kilometrekare ve 38 milyonun üzerinde bir nüfusa sahip. Ülke kuzeyde Tunus, doğuda Libya, güneyde Nijer ve batıda Fas ile çevrilidir. Başkent ve en büyük şehir Cezayir’dir. Cezayir zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Arapça dili ülkenin resmi dilidir. 

Cezayir, zengin bir ulaşım altyapısına sahip bir ülkedir. Ülkenin farklı bölgelerini birbirine bağlayan yollar ve demiryolları var. Ülkeye ayrıca birkaç uluslararası havaalanı tarafından hizmet verilmektedir. Ana ulaşım türleri karayolu, demiryolu ve nehirdir. Cezayir’de ziyaret edilecek en iyi yerlerden bazıları Konstantin, Sahra Çölü, Tassili N’Ajjer Ulusal Parkı, Figuig Ulusal Parkı, Beni Mellal Ulusal Parkı ve Chateau de Tourtanet’tir.

Güney Afrika

Güney Afrika gezilecek çok güzel yerleri olan bir kıta. Bu ülkenin farklı manzaraları, doğa harikaları ve ilginç tarihi yerleri var. Güney Afrika’daki en popüler turistik yerlerden bazıları Kruger Ulusal Parkı ve Cape Town’dur. Kruger Ulusal Parkı, Afrika’nın en büyük milli parklarından biridir ve fillere, aslanlara, bufalolara, leoparlara, çitalara, zürafalara ev sahipliği yapar… Bunları kendiniz görmeniz yeterli! Bir diğer popüler destinasyon ise turistlere Masa Dağı’ndan nefes kesici manzaralar sunan ve yerel pazarlarda alışveriş yapmak veya lüks yat kiralama ile günübirlik bir geziye çıkmak gibi pek çok aktivite sunan Cape Town’dur.

Güney Afrika’yı ziyaret etmeye karar verdiniz ve ziyaret edilecek en iyi yerlerin ne olduğunu bilmek mi istiyorsunuz? Yalnız değilsin. Dünyanın her yerinden ultra hafif gezginler ve macera meraklıları, birçok doğal cazibe merkezini ve büyüleyici tarihi mekanlarını keşfetmek için her yıl bu Afrika ülkesine akın ediyor. Masa Dağı, Johannesburg ve Cape Town gibi tanınmış turistik yerler sırasıyla Cape Town veya Johannesburg’dan günübirlik bir geziyle ziyaret edilebilir, ancak birçok gezgin Güney Afrika’da daha küçük, off-the’yi keşfederek daha uzun zaman geçirmeyi tercih eder.

Kenya

Kenya, doğu Afrika bölgesinde yer alan bir ülkedir. Üç milyon yıldan fazla bir süredir yerleşim yeri olmuştur ve bu süre zarfında burada gelişen birçok medeniyet olmuştur. Kenya, yaylalar, ormanlar, kıyı ovaları ve göller dahil olmak üzere çeşitli manzaralara sahiptir. Kenya, harika manzaralar, vahşi yaşam ve kültürlerle övünen birçok turistik yere ev sahipliği yapmaktadır. Kenya’da kalınacak en iyi yerler hangileri? Afrika’daki birçok ülkeye benzer şekilde Kenya da birçok ova ve savana ev sahipliği yapmaktadır. 

Bu da demek oluyor ki doğayla ilgilenenler için gezilecek çok yer var. Safari, yürüyüş ve bisiklet gibi aktiviteler her alanda yapılabilir. Daha pratik bir deneyim arayanlar, orman destinasyonlarını veya fil safarilerini tercih edebilir. Bütçeye gelince, genellikle gezginlerin günlük 100 ila 300 dolar arasında bir bütçe ayırması önerilir. Bu, konforlu konaklama, lüks safariler ve bol aktiviteler için izin verecektir. Afrika’ya seyahat ederken uygun hazırlık çok önemlidir.

Görülecek ve yapılacak o kadar çok şey var ki, faturayı ödemek çok kolay. Yapmak istediğiniz şeylerin bir listesini yapın ve bunlarla ilişkili maliyetleri araştırın. Kenya’ya yapılacak bir gezi için bütçeleme hakkında daha fazla bilgi ve ipuçları için Kenya Turizm Kurulu’nun web sitesini ziyaret edin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin