Kamp yapmak, pandeminin etkisinden kurtulduğumuz şu günlerde normal hayata yavaş yavaş dönerken, sevdiklerinizle birlikte izole bir tatil yapmak için harika bir fırsat sunuyor. Neyse ki, ülkemiz mavinin ve yeşilin birleştiği çok sayıda doğa harikası ile kamp yapmak isteyenler için bir cennet diyebiliriz. Türkiye’de harika bir kamp için ücretli veya ücretsiz çok sayıda alan bulunuyor. Havaların da son derece uygun olduğu şu günlerde siz sevgili ziyaretçilerimiz için NeredenNereye.com ailesi olarak 5 harika kamp alanını kısaca listeledik.

Kabak Koyu – Muğla

Ülkemizde, turizm söz konusu olduğunda Muğla ilk akla gelen isimlerden biri oluyor. Bu şöhretinin haksız olduğunu söylemek de mümkün değil. Gerek Akdeniz ikliminin bütün nimetlerinden yararlanması ve gerekse de mavi ile yeşilin bütün tonlarını ahenkle dans ederken görmenin mümkün olması nedeniyle gerçek anlamda bir tatil cenneti. Fethiye’deki meşhur Likya Yolu üzerinde bulunan Kabak Koyu, yüksek kayalar, akarsular, yeşil alanlar arasında kalmış, insanı tam anlamıyla doğayla buluşmaya davet eden harika bir kamp alanı.

Kabak Koyu’nda çok sayıda kamp alanı bulunuyor. Çakıllı bir plajın hemen bitiminde başlayan yeşil alanlar ile deniz manzaralı bir kamp yapmanız mümkün. Özellikle yaz aylarında Muğla’nın kavurucu sıcaklarının etkisinden kurtulmak için denize yakın olmak pek çok tatilsever tarafından tercih sebebi. Ancak, belirtmek gerekiyor ki; Bu harika koyda ziyaretçiler için ayrılmış olan kamp alanları dışında kamp yapmak yasak. Ayrıca çadır kampı yapmaktan zorlananlar için aynı bölgede birbirinden şık bungalov evler de bulunuyor.

Doğal güzelliğinin yanı sıra turizmin kalbinin attığı bir noktada yer alması ile Kabak Koyu, yazı sevdikleriyle birlikte doğanın huzurlu kollarında geçirmek isteyenler için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Karagöl Milli Parkı – Artvin

Evet, yaz tatili denildiğinde aklımıza genellikle Ege ve Akdeniz kıyıları geliyor. Bu oldukça normal bir durum elbette. Ancak ülkemizin özellikle yeşil alanları ile ünlü Karadeniz kıyılarını da unutmamak gerekiyor. Karadeniz, özellikle son yıllarda yaylaları ve kamp alanlarıyla yazın sıcaklıklarından kaçmak isteyenler için harika bir fırsat sunuyor.

Artvin’in, Şavşat ilçesinde bulunan Karagöl Milli Parkı kamp yapmak isteyenler için en ideal noktalardan bir tanesi. Çadır ve karavan kampı için son derece uygun olan bu alan her mevsimde eşsiz güzelliği ile ziyaretçilerini bekliyor. Ancak, gerek coğrafya ve gerekse de hava koşulları itibariyle kış aylarında burada kamp yapmak son derece zorlayıcı olabiliyor.

Milli Park alanı içerisinde pansiyon ve lokantanın da bulunduğunu söylemek gerek. Bu nedenle konaklama ve yiyecek içecek konusunda hiç sıkıntı çekmeden de kolaylıkla tatil yapabiliyorsunuz. Milli Park’ta buzul gölleri, akarsular, binlerce balık çeşidi ve milli parkı çevreleyen birbirinden farklı ağaç türü bulunuyor. Sakin bir kamp yeri arıyorsanız Şavşat en ideal kamp alanları arasında.

Park içerisinde kendi çadırınızda konaklama yapmak için 30 TL gibi küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor. Ancak Karadeniz’in muhteşem doğal güzellikleri söz konusu olduğunda Karagöl Milli Parkı kamp alanları içerisinde kesinlikle değerlendirilmesi gereken noktalardan biri.

Kömür Limanı, Saros Körfezi – Çanakkale

Saros Körfezi, deneyimli dalgıçların ve kamp tutkunlarının en sevdiği yerlerden biri. Turizm dalgasına henüz tam anlamıyla yakalanmamış bölge, akvaryum kadar berrak ve buz gibi soğuk sularıyla yaz tatilini geçirmek için büyüleyici bir yer.

Körfezin tam anlamı ile bir saklı cennet olduğunu söylemek mümkün. Çünkü henüz turizm alanında popüler olmuş değil. Ancak son yıllarda adından söz ettirmeyi başarıyor. Berrak ve serin sularıyla yazın bunaltıcı sıcaklıklarından kaçmak için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebiliriz. Çok fazla kişi tarafından bilinmiyor olması ise onu tercih nedeni haline getiriyor.

Belirmek gerekiyor ki; Daha önce fazla kamp deneyimi olmayanlar için Kömür Limanı biraz zorlayıcı bir alan olabilir. Çünkü bölgede kesinlikle yerleşim ve elektrik hizmeti bulunmuyor. Bu da demek oluyor ki, kamp yolculuğuna çıkmadan önce olabilecek bütün ihtimalleri düşünerek sıkı bir kamp hazırlığı yapmanız gerekiyor. Ancak deneyim sahibi bir kampçı iseniz sevdiklerinizle birlikte, gecenin parlak yıldızları ve huzur veren dalga sesleriyle enfes bir kamp tatili geçirebilirsiniz.

Yedigölller – Bolu

Yılın dört mevsiminde sahip olduğu eşsiz manzara ile muhteşem bir kamp fırsatı sunan Yedigöller, kampçıların bir numaralı adresi desek abartmış olmayız. Bu alanda Büyük Göl, Küçük Göl, Serin Göl, Derin Göl, Nazlı Göl, İnce Göl ve Sazlı Göl kenarında izin verilen belli kamp alanlarında çadırınızı kurabilirsiniz.

Yedigöller kamp alanı kelimenin tam anlamıyla bir doğal cennet. Kamp tatiliniz boyunca onlarca farklı bitki türünü bir arada görebilirsiniz. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen göl manzarası ise eşine ender rastlanır bir doğal güzellik. Üstelik geniş alanı nedeni ile kalabalık bir ortam oluşmadığından dolayı son derece huzurlu bir kamp tatili geçirmeniz mümkün. Eğer aklınızda yakın zamanda bir kamp tatili yapmak varsa Yedigöller Milli Parkı, kesinlikle listenize eklemeniz gereken alanlardan bir tanesi.

Cunda Adası – Ayvalık – Balıkesir

Midilli Körfezi’ndeki Cunda Adası, turizm son yıllarda yükselen yıldızı diyebiliriz. Haliyle popüler olmaya başladıkça, Ege’nin bu sakin kasabası çok fazla kişinin dikkatini çekti. Uygun konaklama koşullarıyla birlikte insanlar özellikle yaz aylarını bu sevimli bölgede geçirmek istiyor. Yıldızı giderek yükselen bu alan aynı zamanda birbirinden harika kamp alanlarına da ev sahipliği yapıyor. Özellikle tatil için fazla zamanı bulunmayan kişiler bu bölgeyi tercih ederek, romantik ve bir o kadar da huzurlu bir tatil geçirirken, parlak yıldızların altında enfes bir kamp yapabiliyorlar. Adanın küçük olması sebebiyle sınırlı süre içerisinde rahatlıkla her noktasını gezebiliyorsunuz.

Türkiye’nin en güzel kamp noktalarına en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin