Her milletin kaderinde, ulusun yapısını şekillendiren bir tarih mutlaka vardır. Takvimlerimiz ekim ayını gösterdiğinde bizler de Türk milletinin kaderinde büyük öneme sahip olan bir tarihe şahitlik ediyoruz. 29 Ekim 1923 tarihinde Mustafa Kemal önderliğinde gerçekleştirilen oturum sonucunda cumhuriyet ilan edildi ve ülkemizin yönetim şekli değişti. Halkın iradesinin temel alındığı cumhuriyet yönetim biçimi ülkemizin temel yapı taşı olarak, Türkiye Cumhuriyetini bugüne kadar ulaştırdı. 

Bu yıl 29 Ekim yıl dönümü, Cuma gününe geliyor. Bu tarihin resmi tatil olması dolayısı ile Cuma – Cumartesi – Pazar günü birçok çalışan için üç günlük kısa bir tatil imkanı sunuyor. Dört mevsimin belirgin şekilde yaşandığı ülkemizde, sonbaharın doğa harikalarını yakından görebileceğimiz, yeni yerler keşfedebileceğimiz birçok rota mevcut. Ülkemizin yüz ölçümü küçük olmasına karşın hemen her köşesinin doğal ve tarihi güzellikler ile bezeli olmasından dolayı, kısa yolculuklar gerçekleştirerek birçok tatil rotasına ulaşım sağlamanız mümkün. Üç günlük 29 Ekim tatilinde harika bir tatil geçirebileceğiniz rotaları sizler için kısaca listeledik. 

Kabak Koyu, Fethiye – Muğla 

Fethiye, enfes doğal güzelliği ile ülkemizin turizm denildiğinde akla gelen ilk tatil rotalarından biri oluyor. Farklı nedenlerden dolayı genellikle yaz turizmi için tercih edilen bu rotayı görmemiş olabilirsiniz. Üzülmeyin, ekim ayında dahi sıcak Akdeniz ikliminin etkileri Fethiye’de devam ediyor. Evet, belki yaz mevsimi kadar sıcak değil ancak bu mevsimde ülke genelinde görülen sıcaklık ortalamasının bir hayli üzerinde. Bu nedenle Kabak Koyu’na gitmek için fırsatı kaçırmış sayılmazsınız. Dilerseniz sevdiklerinizle kamp yapma imkanı sunan bu doğal cennet son derece popüler olması nedeniyle oldukça fazla konaklama seçeneği sunuyor. Bu doğal cennette üç günlük tatiliniz boyunca huzur dolu, dinlendirici bir tatil geçirebilirsiniz. 

Kapadokya – Nevşehir

Kapadokya, yalnızca Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın da en ilginç turizm noktalarından bir tanesi. Bu nedenle her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turiste kapılarını açıyor. Binlerce yıllık bir süreç boyunca oluşan Kapadokya’nın coğrafi oluşumlarının dünyada bir eşi benzeri daha yok. Üstelik, her mevsim farklı bir güzelliğe bürünüyor. Yazın kavurucu sıcaklarından hoşlanmayanlar için yılın bu döneminde üç günlük bir Kapadokya tatili harika bir deneyim olacaktır. Kapadokya’da vadi turları, balon turları, ATV turlar, yürüyüş gibi yapabileceğiniz çok sayıda etkinlik bulunuyor. “Peri Bacaları Vadileri, Kaya Kiliseleri, Çavuşin ve Güllüdere, Soğanlı Vadisi, Zelve Açık Sarayı, Ihlara Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağ Vadisi, Gülşehir Sarayı” gibi noktalar Kapadokya ziyaretçilerinin mutlaka görmesi gereken noktalar arasında gösteriliyor. 

Salda Gölü – Burdur

Burdur il sınırları içerisinde yer almasına karşın Denizli ve Antalya illerine yakınlığı ile dikkat çeken Salda Gölü, Türkiye’nin Maldivleri olarak da anılıyor. Huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenler için biçilmiş kaftan olan Salda Gölü, son zamanlarda yapılan çalışmalar ile birlikte koruma altına alınmış durumda. Bu eşsiz güzelliğin yapısı son derece hassas olduğundan dolayı insanların etkisinden korumak da son derece zor. Bu nedenle ziyaretçilerinden çevreye duyarlı olması talep ediliyor. Ülkemizin en güzel kamp noktalarından biri olan Salda Gölünde üç günlük 29 Ekim tatili boyunca sevdiklerinizle birlikte kamp yapabiliriz. Elbette sonbahar kampı yaparken bölgenin hava koşullarını mutlaka dikkate almalısınız. Birbirinden harika manzaralara tanıklık edeceğinizden dolayı Salda Gölü seyahatinizde fotoğraf makinelerinizi yanınızdan ayırmamanızı tavsiye ederiz. Böylece bu doğa harikasının çevresinde birbirinden eşsiz manzaraları ölümsüzleştirebilirsiniz. 

Kaz Dağları – Balıkesir 

Yüksek oksijen seviyesi, her mevsim farklı manzaralar sunan muhteşem doğal yapısı ile Kaz Dağları, ülkemizin giderek daha popüler hale gelen turizm noktalarından bir tanesi. Bu sıra dağların güzelliği, Antik Yunan’da dahi kayıtlara geçirilmiş. Ünlü Yunan tarihçi Homeros, Kaz Dağlarını “bol pınarlı, vahşi hayvanların anası ” olarak tasvir ediyor bölgeyi. Evet, aslında Kaz Dağları için en uygun mevsim bahar ayları olarak görülüyor. Ancak bu mevsimde artan popülerliği nedeniyle son yıllarda biraz kalabalık olabiliyor. Bu nedenle sonbahar mevsiminde sevdiklerinizle birlikte kalabalıktan uzak, doğanın kollarında harika bir tatil geçirmek için ideal. Kaz Dağları Milli Parkı, Sütüven Şelalesi, Kızılkeçili Köyü, Zeus Altarı, Mıhlı Şelalesi, Adatepe Köyü gibi noktalar Kaz Dağları ziyaretçilerinin mutlaka görmesi gereken noktalar arasında gösteriliyor. 

Not: Bu tatili planlarken yürümek konusunda çekinceleriniz varsa uzak durmanızı öneririz. Tabiat parkları, kanyonlar, şelaleler, köyler yürümeden gezilemiyor. Uzun doğa yürüyüşleri için ekipmanlarınızı da yanınıza almayı unutmayın.

Gökçeada – Çanakkale 

Son zamanlarda giderek daha popüler bir tatil rotası haline geliyor olsa da Gökçeada hala Türkiye’nin bakir tatil noktalarından biri kabul ediliyor. Özellikle kısa süreli tatiller için uygun görülen bölge önümüzde 29 Ekim tatili için harika bir güzergah olabilir. Ilıman iklim kuşağında yer almasına karşın, biraz daha kuzeyde yer alması nedeniyle yılın bu döneminde Gökçeada’nın oldukça serin olabileceğini belirtmekte fayda var. Bu nedenle yolculuğa çıkmadan önce bölgenin hava koşullarını göz önünde bulundurmak yerinde olacaktır. 

Gökçeada, deniz ile çevrili enfes bir doğal coğrafya. Konumu nedeniyle ülkenin her noktasından ulaşmak kolay olmadığından kalabalıktan uzak bir tatil noktası olarak değerlendirilebilir. Ancak bu sizi yanıltmasın 3  günlük tatiliniz boyunca sıkılmadan yapabileceğiniz çok sayıda etkinlik bulunuyor. Gökçeada’da “Yıldız Koy, Aydıncık Plajı, Zeytinliköy, Tepeköy, Lazkoy, Bademli” gibi noktaları gezebilir, “Dalış, Sörf, Meditasyon, İmraz Poseidon’da gün batımını izlemek” gibi pek çok etkinliği gerçekleştirebilirsiniz. 

+ Bonus : Alexandrapoli, Yunanistan

Belki uzun bir süredir yurt dışı tatili yapmak istiyor ancak fırsat bulamıyorsunuz. Bu yönde düşünüp, önümüzdeki üç günlük tatili bu şekilde gerçekleştirmek isteyen ziyaretçilerimiz için de hem yakın hem de enfes bir tatil rotası seçtik. 

Hepimizin bildiği Yunanistan’da Akdeniz ikliminin en belirgin şekilde yaşandığı coğrafyalardan bir tanesi olduğundan bu mevsimde seyahat etmek için de uygun. Üstelik ülkemize son derece yakın bir konumda yer alması nedeniyle yolculuk konusunda da büyük zahmetlere katlanmanız gerekmiyor. Yunanistan’ın Dedeağaç bölgesinde bulunan Alexandrapoli daha çok sessiz, sakin ve doğanın kollarında bir tatil geçirmek isteyen ziyaretçiler için uygun. 

Aklınızdaki tatile sorunsuz bir başlangıç yapmak için Türkiye’nin her yerinden en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin