Takvimlerimiz 14 Şubat’ı gösteriyor… Artık neredeyse hepimizin aşina olduğu bir tarih bu. Sevgilimiz, eşimiz için ayrılmış ve tüm dünyada aynı duyguları paylaşanlarca kutlanan bir gün. 2020 yılı hem ülkemizde hem de dünyada içimizi ısıtacak haberler ile başlamadı ne yazık ki. Dünyayı kasıp kavuran hastalıklar, depremler, felaketler derken siz seyahatseverlerinde canının biraz sıkılmış olabileceğini tahmin ediyoruz. Bütün bunların etkisinden biraz olsun kurtulmak ve sevdiğiniz insan ile birlikte rahat bir nefes almak oldukça iyi gelecektir. 14 Şubat bunun size harika bir fırsat sunuyor. Biz de NeredenNereye.com ailesi olarak 14 Şubat Sevgililer Günü’nde birlikte olduğunuz insan ile romantik dakikalar geçirebileceğiniz harika seyahat rotalarını kısaca derledik.

Sinop

Listemize Karadeniz’den bir şehir ile başlıyoruz. TUİK verilerine göre Türkiye’nin en mutlu şehri seçilen Sinop, Karadeniz ikliminden ve eşsiz doğal güzelliğinden bolca nasibini almış bir şehir. Trafiğin ve trafik ışıklarının olmadığı bu huzur dolu şehirde 14 Şubat tarihinde sessiz, size özel romantik dakikalar yaşayabilirsiniz.

Şirince

Selçuk’un küçük bir köy olan bu masalsı yer he geçen gün daha çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Organik tarım ürünleri ve üzüm bağlarından üretilen şarapları ile ünlü olan bu köy sevgililer gününde harika bir tatil geçirmeniz için ideal. Şirince’nin masalları aratmayan sokaklarında gezebilir, sevgilinizle beraber enfes şaraplarını deneyimleyebilirsiniz.

Abant

Yılın her dönemi sahip olduğu eşsiz manzara ile ziyaretçilerini büyüleyen Abant Gölü, sevgililer gününde de kısa bir kaçamak yaşamak için ideal bir alan oluşturuyor. Abant Gölü’nün de içerisinde bulunduğu Abant Tabiat Parkı uzun doğa yürüyüşleri ve sessiz sakin bir tatil için ideal. Ankara’ya 225, İstanbul’a 258 km mesafede yer alan Abant’a özel araçlarınız ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ağva

İstanbul’da yaşayanlar için eğer yakın mevkide bir tatil noktası aranıyorsa Ağva şaşırtıcı güzelliği ile biçilmiş kaftan diyebiliriz. Anadolu Yakası’nden 1-2 saatlik bir yolculuğun ardından kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Ağva şehrin gürültüsünden biraz olsun uzaklaşmak isteyenler için son derece ideal. Ağva tatiliniz sırasında hemen yakınlarında doğa ile barışık yaşamayı başarabilmiş Boşnak Köyü’nü de ziyaret etmeyi unutmamanızı tavsiye ederiz.

Kaz Dağları

Kaz Dağları özellikle son zamanlarda büyük şehirlerden kaçmak isteyenlerin buluşma noktası haline gelmiş yerlerden bir tanesi. İstanbul’dan özel aracınız ile yaklaşık 5 saatlik bir mesafede yer alan Kaz Dağları, sevgililer gününü geçirebileceğiniz en romantik yerlerin başında geliyor. Bölgede yer alan Adatepe ve Yeşilyurt gibi köylerde sevgliler gününde romantizm dolu enfes bir tatil geçirebilirsiniz.

Kapadokya

Binlerce yıllık tarihi bir sürecin sonunda oluşmuş eşsiz coğrafi yapısı ile Kapadokya, Türkiye’nin en gözde tatil noktalarından bir tanesi. Turistlerin genellikle bahar ve yaz aylarında gelmeyi tercih ettiği Kapadokya, karlarla kaplı görüntüsü ile birlikte kış aylarının da en güzel tatil rotalarından bir tanesi. Bol bol fotoğraf çekebileceğiniz Kapadokya’da kış ile birlikte yağan kar bölgeye adeta bir masal dünyasından bizim dünyamıza geçmiş havası katıyor.

Uludağ

Kış ayları elbette ki, kayak yapmak için en ideal zaman. Eğer sevgiliniz ile birlikte kış aktivitelerini yapmak hem eğlenmek hem de eşsiz manzaralara tanıklık etmek istiyorsanız şüphesiz bunu yapabileceğiniz yerlerin başında Bursa – Uludağ geliyor. Bembeyaz bir kar örtüsünün altında ziyaretçilerini bekleyen bu yer zengin konaklama çeşitleri ile de ön plana çıkıyor.

14 Şubat için Yurt Dışı Tatil Rotaları

Karadağ

Kotor, Karadağ son yılların giderek daha popüler hale gelen bir tatil rotası. Kendine özgü manzaraları ile görenleri büyüleyen bu ülke sevgililer günü için de seyahatseverlerin gözde mekanlarından biri haline gelmiş durumda. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kotor’un göz alabildiğince uzanan sahili ziyaretçilerini cezbediyor. Günlerinizi oldukça sakin bir şekilde geçirebileceğiniz bu sahil şehrinde geceler bir o kadar hareketli yapısı ile dikkat çekiyor.

Meis Adası – Yunanistan

Kızılhisar (Meis) Adası, komşumuz olan Yunanistan’ın en gözde turizm noktalarından bir tanesi. Türkiye’den, Antalya – Kaş üzerinden 20 dakikalık bir motor yolculuğu ile ulaşım sağlayabileceğiniz bu ada kendine özgü doğası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Bir kartpostal fırlamışçasına otantik duran sokakları, sessiz ve huzurlu yapısı Kızılhisar Adası sevgililer gününde sizlere harika bir tatil sunuyor.

Transilvanya – Romanya

Rio De Janerio – Brezilya

Eğer kendinize ayırdığınız tatil süresi boyunca hız kesmeyen eğlenceye kapılıp çılgınlar gibi eğlenmek istiyorsanız Brezilya – Rio De Janerio tam size göre bir tatil yeri. Eğer imkanınız varsa tatil zamanlamanızda biraz değişiklik yaparak dünyanın en renkli festivallerinden biri olan Carnival in Rio De Janerio’nun rengarenk atmosferine kendinizi kaptırabilirsiniz. Tüm eğlence imkanlarının yanı sıra tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile eşsiz olan bu şehir sevgiliniz ile birlikte bir tatil geçirmek için son derece uygun.

Berlin – Almanya

Berlin kelimenin tam anlamı ile bir Avrupa şehri… Eğer sınırsız underground partilerde eğlenmek ya da tarihin kaybolmuş yüzünü arşivleri insanları büyüleyen müzelerde yeniden görmek istiyorsanız Berlin her yönü ile bunları karşılamayı başaran bir şehir. Berlin 24 canlı ve yaşayan atmosferi ile ziyaretçilerine son derece misafirperver davranıyor.
Sevgililer gününde eşiniz/sevgiliniz ile beraber harika bir tatile en kısa sürede çıkmak için Türkiye’nin her yerine en uygun otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden online olarak satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin