Game Of Thrones, hiç şüphe yok ki son yılların en dikkat çeken yapımlarının başında geliyor. Kimilerine göre dizi serisinden çok daha iyi olan bir kitap serisinin uyarlaması olan Game of Thrones yayına girdiği ilk sezondan bu yana hayran kitlesini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Dizinin son sezonu için eleştiriler pek olumlu yönde olmasa da hala dünyanın dört bir yanından milyonlara ulaşan bir hayran kitlesinin olduğunu söylemek de fayda var. Dizi bugüne kadar kitap dünyası ile televizyon ekranlarını en can alıcı şekilde birleştirmeyi başaran yapımlarından bir tanesi. Şüphesiz dizinin bu kadar başarılı olmasında rol oynayan etkenlerden bir tanesi de lordlar, savaşçılar, büyücüler ve ejderhalar gibi fantastik ögelerin yer aldığı bir dünyanın atmosferini oldukça başarılı şekilde seyircinin karşına getirmesi. Elbette bu başarılı atmosferin oluşmasında dizinin geçtiği onlarca mekanın harika bir titizlik ile seçilmesinin önemi çok büyük. Biz de ekranların hayal dünyası ile gerçeği bir arada yaşamak isteyen gezginler için Game of Thrones sahnelerine hayat veren mekanları kısaca listeledik.

Dragonstone – Zumaia – İspanya 

Diziyi izleyen çok büyük bir kitlenin hayran olduğu, Ejderhaların annesi Daenerys  Targaryen’ın yurdu Dragonstone birçok kişi tarafından hayranlıkla izleniyor. Yıllar önce uzun bir yolculuğun başladığı bu şehir kaç kişinin hayallerini süslemiştir bilemiyoruz. Ancak üzerinde ejderhaların dans ettiği bu mekan gerçekte İspanya’da yer alıyor. Siyah kumlu plajları, göz alabildiğince uzanan denizi, insanı derin yolculuklara çıkaran atmosferi ile Zumaia, Itzurun Sahili yıllar boyunca Dragonstone sahnelerine hayat verdi. Dizinin hayranları bu atmosfere yakından tanıklık etmek için İspanya sahillerine bir yolculuk yapabilir.

Highgarden – Castillo Almodovar del Rio – İspanya

Dizide uzun bir dönem boyunca oldukça etkili olan ve seyirciyi ekrana kilitleyen nice olayda parmağı bulunan Tyrell ailesinin güzel evleri pek çok kişinin dikkatini çekmiş olacak ki, dizide bu mekana ev sahipliği yapan Highgarden ziyaretçi akınına uğramış. Yapımcılar diziye uygun harika atmosferi yakalayabilmek için gene İspanya toprakları üzerinde seçimlerini yapmışlar. Eşsiz manzaralara tanıklık eden Castillo Almodovar del Rio diziden sonra çok daha ünlü hale gelmiş ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri ağırlamış.

Duvarın İlerisi – Vatnajökull – İzlanda 

Sezonlar boyunca dizinin en önemli figürlerinden biri olan akgezenlerin duvarın ötesinden yola çıktığını bilmeyen yoktur. Diziyi izleyenlerin aşina olduğu duvarın ötesi neredeyse tamamen buzul örtü ile kaplı bir alan. Bunun için kuzeyden, İzlanda toprakları üzerinde Vatnajökul bölgesi üzerinde dizinin çekimleri gerçekleştirilmiş. Elbette oldukça zor koşullar barındırdığından buranın çok fazla ziyaretçi ağırladığını söylemek mümkün değil. Ancak gene de diziden sonra İzlanda’ya olan ilginin tüm dünyada arttığını belirtmek gerek.

Iron Islands – Ballintoy Harbour – Kuzey İrlanda

Ballintoy Limanı, Greyjoy ailesinin yerleşim merkezi olarak pek çok izleyicinin dikkatini çekiyor. Kuzey İrlanda’nın bu puslu vadileri yansıtılmak istenen atmosfer için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Dizinin yayına giren son sezonu ile birlikte sahnelerinde azalma olsa da Game of Thrones’un bu bölgeyi oldukça popüler hale getirdiğini söyleyebiliriz.

Dorne – Sevilla – İspanya 

Game of Thrones yapımcılarının İspanya hayranı olduğunu düşünmek pek de hatalı bir karar olmaz sanırım. Dizide geçen mekanların çoğunluğu için İspanya tercih edilmiş. Dorne ailesinin evini dizi boyunca çok fazla gördüğümüzü söyleyemeyiz. Ancak birkaç sahne de yer almış olsa bile mimari açıdan bir şaheser sayılabilecek bu ev pek çok hayranın ilgi odağı olmuş konumda. Dizi ile birlikte ünlü olan ev sayesinde Sevilla’nın ziyaretçi sayısında da kayda değer bir artış var.

Winterfell – Doune Kalesi – İskoçya 

Kuzey topraklarının en çok saygı duyulan ve sevilen ailesi Stark ailesinin evi olarak bildiğimiz Winterfell çekimleri için Game of Thrones yapım ekibi Doune Kalesi’ni kullanmayı tercih etmiş. Sekiz sezonluk serüven boyunca kuzey sahnelerini bize yaşatan yapısı ile Doune Kalesi ziyaretçilerini bekliyor. Yerel halkında bundan şikayetçi olduğu söylenemez.

Game of Thrones hayranı olarak dizinin atmosferini canlı olarak yaşamak adına yapacağınız tüm seyahatler için NeredenNereye.com keyifli yolculuklar diler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin