Büyük Britanya’da görülecek ve yapılacak çok şey var ve bariz yerler -Londra, Edinburgh, Cardiff, vb.- sadece başlangıç. Kendinizi İngiliz kültürüne kaptırmak istiyorsanız, ülkenin daha küçük, daha az bilinen kasaba ve köylerini keşfederek birkaç gün geçirmeyi düşünün. Tipik olarak, bu yerler dolambaçlı sokakları, güzel mimarisi ve büyüleyici mağazaları ile büyüleyicidir.

İngiltere 

Büyük Britanya’yı tanımanın en harika yolu kıyı şeridini keşfetmektir. Brighton ve Hove gibi sahil kasabalarından Dorset sahili ve Northumberland sahili gibi daha uzak bölgelere kadar, deniz yolculukları ve tuzlu hava ile ilgilenen herkes için harika bir yer var. Kıyılar sadece bakmak için güzel olmakla kalmaz, aynı zamanda genellikle iyi korunmuş tarihi kasaba ve köylerin yanı sıra güzel kumsallar sunar.

Büyük Britanya yağmuru ve puslu havasıyla tanınırken, hiçbir şekilde bu koşullarla sınırlı değildir. Aslında, ülkenin birçok bölgesi oldukça güneşlidir ve ıslak giysilere katlanmak zorunda kalmadan yürüyüş ve piknik yapmak için birçok hoş yer vardır.

İngiltere Turistik Yeler;

İngiltere’deki bazı popüler turistik yerler Windsor Kalesi, Oxford, Canterbury, Cambridge ve Stratford-upon-Avon’dur. Bu yerlerin her birinin kendine özgü cazibe merkezleri ve faydaları vardır. Windsor Kalesi güzel bir kraliyet sarayıdır ve Oxford dünyanın en büyük üniversitelerinden biridir. Canterbury, Britanya’nın en eski katedralidir ve Cambridge, ünlü Trinity College’a ev sahipliği yapmaktadır. Stratford-upon-Avon, Warwickshire’da Shakespeare mirasıyla tanınan bir kasabadır.

İngiltere, eski ve zengin bir tarihe sahip bir ülkedir. Tarihi eserlerden doğal güzellik noktalarına kadar ziyaret edilebilecek pek çok cazibe merkezine sahiptir. Aşağıdakiler İngiltere’de turistler için en iyi yerlerden bazılarıdır: 

1) Londra – Bu şehir, Buckingham Sarayı ve Trafalgar Meydanı dahil olmak üzere birçok ikonik simge yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Oxford Street ve Regent Street gibi dünyaca ünlü alışveriş bölgelerini keşfetmek için harika bir yerdir. 

2) Hamam – Çarpıcı Gürcü mimarisi, antik Roma hamamları ve kilometrelerce uzanan doğal yürüyüş yolları ile Bath, dışarıda harika bir gün geçirmenizi sağlar!

Londra

Londra, İngiltere’nin başkenti ve aynı zamanda en büyük şehridir. Şehir kuzeyden güneye yaklaşık 26 kilometre ve doğudan batıya yaklaşık 8 kilometre uzanıyor. Yaklaşık sekiz milyonluk bir nüfusa sahiptir. Londra birkaç nedenden dolayı ziyaret edilmesi gereken ilginç bir şehirdir. Birincisi, tarihi iyi belgelenmiştir. İkincisi, şehrin saygıdeğer London Eye’dan Tate Modern Gallery’ye kadar çok çeşitli cazibe merkezleri vardır. Üçüncüsü, şehir yürünebilir ve şehri kendi hızınızda keşfetmenize izin veren bir dizi iyi işaretlenmiş yürüyüş rotası var. Son olarak, Londra çok kültürlü bir şehirdir ve her zevke ve bütçeye uygun çok çeşitli restoranlar ve müzeler vardır.

Galler

Galler’de görülecek ve yapılacak çok şey var, bu yüzden ister dışarıda bir gün geçirmek ister daha uzun süre kalmak istiyor olun, sizin için mükemmel yerlerimiz var! Çarpıcı kumsallardan ve dağlardan büyüleyici köylere ve canlı şehirlere kadar herkes için bir şeyler var. İlhama ihtiyacınız olsun veya Galler’deyken ne yapacağınıza dair bazı fikirlere ihtiyacınız olsun, ekibimiz ihtiyacınız olan tüm bilgilerle burada. 

Galler Gezilecek Yerler;

Galler, ilginç ve çeşitli bir tarihe sahip muhteşem bir ülkedir. Galler’de ziyaret edilecek birçok yer var ve her biri farklı ve heyecan verici bir şey sunuyor. Galler’deki en popüler turistik yerlerden bazıları, Snowdon, Anglesey ve Clogwyn Du, Rhyd Ddu ve Cadair Idris gibi İngiltere’nin en ikonik dağlarından bazılarına ev sahipliği yapan Snowdonia Ulusal Parkı’dır. Aberystwyth, Carmarthen ve Pembrokeshire gibi çok sayıda güzel sahil kasabası da vardır. Bridgend’deki Cadw (Galler Meclisi) binası, Roma şehri Caerleon’un kalıntıları ve orta çağdan kalma Dyffryn Clwyd Vadisi gibi bir dizi ilginç tarihi yer de vardır.

Galler’deki başlıca turistik yerler çeşitli ve kapsamlıdır, bu nedenle her zaman ziyaretçileri büyüleyecek ve eğlendirecek bir şey vardır. Ziyaretçilerin Galler’de yapabileceği şeylerden bazıları yürüyüş ve dağ tırmanışı, tarihi yerleri ve kaleleri ziyaret etmek, balina gözlemciliği ve ülkeyi çevreleyen birçok vahşi yaşam parkında ve rezervinde vahşi yaşam bulmaktır. Galler’e gelebilmeleri için kişilerin Büyük Britanya vizesi almaları gerekiyor. Dolayısıyla buraya vizesiz giriş yapmanız mümkün değildir. Vize aldıktan sonra ülkeye giriş yapabilir ve ayrıcalıklı bir tatil deneyiminin tadını çıkarabilirsiniz.

İskoçya

İskoçya, Avrupa’nın kuzeyinde yer alan bir ülkedir. 103.502 kilometrekarelik bir alana ve 5 milyon nüfusa sahiptir. İskoçya, diğerleri arasında Edinburgh, Aberdeen, Glasgow ve Stirling gibi ziyaret edilecek birçok ilginç yer içerir. İskoçya, eşsiz doğal güzelliklere ve tarihe sahip bir ülkedir. Arazisinin her santimi, nefes kesen vadiler ve kıyı şeridinden dünyaca ünlü kalelere ve tarihi mekanlara kadar ilginç cazibe merkezleriyle doludur. İskoçya’ya bir gezi planlıyorsanız, aşağıda listelenen yerlerin her birini keşfetmek için zaman ayırdığınızdan emin olun.

Belki de İskoçya’yı deneyimlemenin en iyi yolu, geleneksel ve özel yiyecek, içecek ve tatlılarının tadını çıkarmaktır. Kaymaklı ve ahududu reçelli taze çörekler, yulaflı böğürtlenli ve soğanlı haggis ve çeşitli peynir tahtaları ve tuzlu turtalar denemek isteyeceksiniz. İskoçya’daki konaklamanızı uzatmak istiyorsanız, yerel bira ve şarapları denemeyi düşünün.

Ülke, karayolları ve demiryolları ile iyi bağlantılara sahip olmasına rağmen, İskoçya’nın birçok bölgesini keşfetmek için kullanabileceğiniz çok sayıda doğal ve asfaltsız rota da vardır. İskoçya çok büyük bir ülke olduğundan ve tüm cazibe merkezleri dikkatli bir incelemeyi hak ettiğinden, seyahatiniz için bolca zaman ayırın.

İrlanda

İrlanda, turistler için birçok ilgi çekici yeri barındıran büyülü bir ülkedir. Ülke, her yaştan ziyaretçi için mükemmel olan birçok farklı manzaraya, cazibe merkezine ve aktiviteye sahiptir. Büyüleyici kasabalardan hayranlık uyandıran doğal yerlere, İrlanda herkes için bir şeyler sunar. Etkileyici mimariyi keşfetmek veya dünyaca ünlü golf oynamak istiyorsanız, İrlanda tam size göre!

Shannon, ülkenin orta batı bölgesinde, Clare ilçesinde bulunan küçük bir kasabadır. Kuzeyde Shannon Nehri, güneyde Arklow, Newmarket-on-Fergus ve Ennis kasabaları ve batıda Ballinagar, Ballyvaughan, Kilcommon ve Mohill köyleriyle çevrilidir. Shannon’ın tahmini nüfusu 16.000’dir. Kasabanın ilgi çekici yerleri arasında İrlanda’nın en işlek sivil havalimanı olan Shannon Havalimanı, İrlanda’nın en büyük serbest bölgesi olan Shannon Serbest Bölgesi ve İrlanda’nın en eski golf sahası olan Bunratty Mini Golf bulunmaktadır.

Galway

Galway, İrlanda’nın batı kıyısında tarihi bir şehirdir. Nüfusa göre İrlanda’nın altıncı büyük şehri ve Atlantik kıyısındaki en büyük şehirdir. Şehrin tahmini nüfusu 174,600 kişidir. Galway’in ilgi çekici yerleri arasında, Avrupa’daki en eski ve en geniş kireçtaşı kayalık alanlarından biri olan 16. yüzyıldan kalma Burren, iki yılda bir düzenlenen Galway Sanat Festivalleri ve şehrin birçok gölünün sunduğu eğlence fırsatları yer almaktadır.

Dublin

Dublin, İrlanda’nın başkenti ve en büyük şehridir. Adanın güney doğusunda, Liffey Nehri üzerinde yer almaktadır. Şehrin 2016 itibariyle tahmini nüfusu 1.345.000’dir. Şehrin turistik yerleri arasında Guinness Storehouse, Custom House, Royal Street, Lord Mayor’s Mansion, Christ Church Katedrali ve Wicklow County Park bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin