İskandinavya, Kuzey Avrupa’da bulunan karayla çevrili bir ülkedir. Yaklaşık 385.000 kilometrekarelik bir alana ve beş milyonun biraz üzerinde bir nüfusa sahiptir. İskandinavya ülkeleri: Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya, Estonya, Litvanya ve İzlanda’dır.

İsveç

İsveç, Kuzey Avrupa’da bulunan bir ülkedir. Batıda Norveç, kuzeyde Finlandiya ve Rusya, doğuda Danimarka ve Almanya, güneyde Polonya ve Litvanya ile komşudur. İsveç 385.295 kilometrekarelik bir alana sahiptir. Başkent, Kral Gustavus Adolphus tarafından 1611’de Mälaren Gölü’nde müstahkem bir liman olarak kurulan Stockholm’dür.

İsveç Gezilecek Yerler

İsveç güzelliği ile tanınır ve çarpıcı manzaralarının ve karla kaplı zirvelerinin fotoğraflarını gören herkes bu ülkenin turistler için çok şey sunduğunu bilir. Çok küçük bir ülke olmasına rağmen İsveç, her ilgi alanına ve bütçeye hitap eden çok çeşitli turistik mekanlara sahiptir. İsveç’teki en popüler turistik yerlerden bazıları şunlardır:

Bahçeler: Stockholm’ün hemen dışındaki Drottningholm Sarayı, dünyanın en büyük jardin d’eclosion’ı veya resmi bahçesidir ve ulusal bir hazine olarak kabul edilir.

Müzeler: Stockholm’deki Vasa Müzesi, İskandinavya’daki en popüler müzelerden biridir ve 1622’de denize indirilen ancak ilk yolculuğunda yok edilen İsveç gemisine adanmıştır. Müze ayrıca mükemmel bir İsveç mobilya ve gümüş koleksiyonuna sahiptir.

Mimari: Göteborg’da ziyaretçiler, şehrin restore edilmiş ortaçağ ticaret merkezi Talang’ı gezebilir ve bir zamanlar şehri çevreleyen uzun bir sur duvarının kalıntılarını görebilirler.

Kraliyet Sarayları: İsveç’in kraliyet ailesi, Drottningholm Sarayı, Ericsson Globe ve Kungsbacka’daki Prens Sarayı da dahil olmak üzere ülkenin dört bir yanına dağılmış birkaç farklı sarayda yaşıyor.

İsveç’in ilgi çekici yerlerini ziyaret etmek, orta çağ tarihine, İskandinav tasarımına ve çarpıcı manzaraya bir göz atmak için harika bir yoldur. Görülecek ve yapılacak o kadar çok şey var ki, bu yaz İsveç’i ziyaret etmemek için hiçbir neden yok!

Norveç

Norveç, Avrupa’nın kuzeyinde yer alan ve uzun bir sahil şeridine sahip bir ülkedir. Dağlık iç kısım, dünyanın bazı büyük çam ağaçları da dahil olmak üzere geniş orman alanlarını destekler. Norveç’te ayrıca balıkçılık veya tekne gezintisi için mükemmel yerler yapan birçok göl ve nehir vardır.

Oslo

Oslo, Norveç’in başkenti ve aynı zamanda en büyük şehridir. Yaklaşık 1,3 milyonluk nüfusu ile devasa bir metropoldür. Şehir, Avrupa ve Kuzey Amerika mimarisinin eklektik bir karışımına sahiptir ve bir Dünya Mirası Alanı olarak belirlenmiştir. Şehir merkezi, Oslo Fiyordu nehrinin güney kıyısında yer alır ve birçok ilginç mahalle ile çevrilidir. Kraliyet Sarayı, Oslo Opera Binası, Glyptotek Müzesi ve Vigeland Heykel Parkı dahil olmak üzere şehrin içinde ve çevresinde birçok cazibe merkezi vardır.

Norveç’te bulunan farklı manzara türleri, çorak tundradan yemyeşil ormanlara kadar çeşitlilik gösterir ve güzelliğe eklenecek çok sayıda yayla gölü vardır. Sahil şeridi, kumlu plajların, kayalık uçurumların ve korunaklı koyların pitoresk bir karışımıdır. Festivaller, kayak ve golf Norveç’te popülerdir ve ülkenin farklı bölgelerini keşfetmek için mükemmel fırsatlar sunar.

Danimarka

Danimarka, ziyaret edilecek birçok ilginç yeri olan coğrafi olarak çeşitli bir ülkedir. Danimarka’daki en önemli turistik yerlerden bazıları şunlardır:-Kongens Nytorv (Kralın Yeni Meydanı): Kopenhag’ın kalbinde yer alan bu meydan, 1660 yılında inşa edilmiştir ve etkileyici bir katedrale sahiptir.-Christiania: Christiania tarihi bir bölgedir. Kopenhag’ın merkezindeki Østerbro Yarımadası’nda yer almaktadır. Bir zamanlar Slotsholmen Deniz Üssü’nün bir parçası olan bölgelerin yanı sıra sanatçı stüdyoları, kafeler ve galerilere dönüştürülmüş birkaç küçük çiftlik ve evi kapsar.

Kopenhag

Kopenhag, dünyanın en canlı ve hareketli şehirlerinden biri olarak gösteriliyor. Manzaraları, sesleri ve kokuları ile çok sayıda cazibe merkezi ve aktivite sunmaktadır. Şehir etkileyici bir mimariye, modaya uygun mahallelere ve bol yeşil alanlara sahiptir. Dışarıda ve etrafta, Kopenhaglılar genellikle kahve içmek için buluşuyor, kaldırımdaki kafelerde sohbet ediyor, bir tiyatro veya müzik konserinde bir performansın tadını çıkarıyor veya yaya caddelerinde dolaşıyorlar.

Kopenhaglılar yemek yemeyi de severler ve birçok restoran, pastane ve kafeyi denemeyi çok seveceklerdir. Tivoli Bahçeleri, Kongens Nytorv meydanı, Christiansborg Sarayı, Amalienborg Sarayı ve Küçük Deniz Kızı heykeli şehrin mutlaka görülmesi gereken yerleri. Kopenhag, 1875 yılında Christian Hansen tarafından tasarlanan Kopenhag Opera Binası ile tanınır. Şehrin gece hayatı, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli barlar, ve gece kulüpleri ile birinci sınıftır.

Aarhus

Aarhus, yalnızca birçok cazibe merkeziyle değil, aynı zamanda sıcakkanlı insanlarıyla da büyüleyici bir şehirdir. Şehir, Aarhus Katedrali, Tietgen Fil Evi ve Arne Jacobsen Merkez Kütüphanesi gibi dünyaca ünlü bir dizi mimariye sahiptir. Hareketli gece hayatı ve kafeleri ile bilinir ve yapılacak iş sıkıntısı yoktur. Aarhus, zengin bir Viking tarihine sahip olduğu ve önemli bilim adamlarına, sanatçılara ve filozoflara ev sahipliği yaptığı için tarihe ilgi duyuyorsanız ziyaret etmek için harika bir yerdir. Ziyaretçiler şehirdeyken, 17. ve 18. yüzyıllarda inşa edilmiş görkemli şehir evlerinin sıralandığı Jomfru Ane Gade’i ziyaret edebilirler. Attenborough’s ve Momofuku gibi denenecek çok sayıda restoran da var.

Odense

Odense, ilginç bir geçmişe sahip canlı bir şehirdir. Danimarka’nın en eski şehirlerinden biridir ve bir dizi tarihi cazibe merkezine sahiptir. Ziyaretçilerin Odense hakkında en çok sevdikleri şeylerden biri de sıcakkanlı ve misafirperver insanlarıdır. Odense ayrıca Søren Kierkegaard ve Friedrich Nietzsche gibi dünyaca ünlü filozoflarla da zengin bir kültüre sahiptir. Odense, sunacak çok şeyi olan bir şehir arıyorsanız ziyaret etmek için harika bir yerdir. Odense Sarayı ve Odense Kalesi gibi bir dizi popüler turistik yer vardır. Odense ayrıca çeşitli mağaza, restoran ve barlara ev sahipliği yapmaktadır.

Finlandiya

Finlandiya, her yaştan turiste sunacak çok şeyi olan geniş bir ülkedir. Çarpıcı sahil kasabalarından, pastoral göllerden ve ormanlardan dünyaca ünlü kayak merkezlerine – Finlandiya’da herkes için bir şeyler var! İster hareketli başkent Helsinki’yi keşfetmek, ister sessiz kırsal yürüyüşlerin keyfini çıkarmak isteyin – seyahatinizi mükemmelleştirmenize yardımcı olabiliriz.

Dünyanın en büyüleyici ülkelerinden biri olan Finlandiya, herkesin hayatında en az bir kez ziyaret etmesi gereken bir yer. Zengin kültürü, sıcak insanları ve doğal güzelliği ile Finlandiya’nın popüler bir turistik yer olması şaşırtıcı değildir. Helsinki gibi dünyaca ünlü simge yapılardan kayak veya alabalık balıkçılığı gibi eğlenceli aile aktivitelerine kadar çeşitli cazibe merkezlerine sahiptir.

Finlandiya Sokakları…

Finlandiya’nın düzenine aşina değilseniz, Finlandiya’da dolaşmak biraz zor olabilir. Ülke, her biri gururla çok kültürlü hissine sahip belediyelere bölünmüştür. Genel olarak konuşursak, kasaba ne kadar küçükse, o kadar çeşitli olma eğilimindedir. İster şirin bir sahil parkı, ister özel bir golf sahası veya canlı bir kulüp ortamı olsun, hemen hemen her kasaba ve köyün kendi rekreasyon yeri vardır.

Finlandiya’nın yemek ortamı her ziyaretçinin mutlaka denemesi gereken bir yerdir. Zeytin, ringa balığı, çilek ve soğuk et, Fin mutfağının temel gıdalarından bazılarıdır, ancak patates ve ekmek gibi daha tanıdık malzemeler de temel gıda maddeleridir. Yemekler tuzlu veya tatlı olabilir ve her zaman en aç iştahı bile tatmin edecek doyurucu bir porsiyon vardır. İster tam bir Fin ziyafeti havasında olun, ister basit bir kahvaltı ücreti olsun, Finlandiya’da herkes için bir şeyler var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen adınızı buraya girin